Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2022-10-05 08:19:16)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 77 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 40 varavastast kuritegu, sealhulgas 30 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 24. Juhtus kaks inimvigastusega liiklusõnnetus, milles sai viga kaks inimest. Liikluses tabati seitse alkoholijoobes juhti.

Piiril väljastati 41 sisenemiskeeldu, avastati kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist, tabati kaks ebaseaduslikult riigis viibinud inimest ning riigist saadeti välja viis isikut. 3. oktoobril tuli üle piiri Eestisse 778 Ukraina kodanikku, kellest 249 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

3. oktoobril teatati, et Lasnamäel Meeliku tänava korteris tõukas 40-aastane naine oma ema, 76-aastast naist.

3. oktoobril teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval lõi 46-aastane mees 39-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

3. oktoobril teatati, et Ämari alevikus lõi 29-aastane mees oma elukaaslast, 39-aastast naist.

Vargus

3. oktoobril teatati, et Jõelähtme vallast Kallavere külast on ehitusobjektilt varastatud tööriistad. Kahju on kokku 1500 eurot.

Piiriturvalisus

3. oktoobril saabus Tallinna lennujaama 1994. aastal sündinud Gruusia kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning piisavad elatusvahendid, arvestades riigis viibimise kestust ja olemust. Mehele koostatisisenemiskeeld ning ta toimetati kuni tagasilennu võimaluseni kinnipidamiskeskusesse.

3. oktoobril viidi läbi illegaalimenetlus 1996. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes. Mees viibis Schengeni riikide territooriumil ebaseaduslikult 182 päeva. Õigusrikkujale määrati rahatrahv 300 eurot ja koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Samuti kohaldati isikule kolmeks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

3. oktoobril viidi läbi illegaalimenetluse 1993. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes. Mees viibis Schengeni riikide territooriumil ebaseaduslikult 39 päeva. Õigusrikkujale määrati rahatrahv 300 eurot ja koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Samuti kohaldati isikule kolmeks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

3. oktoobri hommikul puhkes Kastre vallas tüli abikaasade vahel. Tüli käigus lõi 33-aastane mees oma kaaslast. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Tapmine

3. oktoobri õhtul kella 21.20 ajal anti häirekeskusele teada teadvuseta mehest Viljandis asuvas korteris. Meedikud viisid 62-aastase raskelt viga saanud mehe haiglasse, kust ta paraku kõikidest pingutustest hoolimata suri. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 49-aastase joobes mehe. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

3. oktoobril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Moldova kodanikul, kuna talle oli varasemalt Tsehhi Vabariigi poolt kehtestatud sissesõidukeeld Schengeni alale. Naisele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

3. oktoobril tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine seitsmel Venemaa Föderatsiooni kodanikul. Näiteks oli nende seas mees, kes andis piirivalvuritele oma reisieesmärkide kohta valeinfot. Talle väljastati sisenemiskeeld ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni. Ka tõkestati riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kes väitis, et soovib minna oma koju Kaliningradi. Kuivõrd mehel aga ühtki dokumenti seal elamise kohta esitada ei olnud ning tema ütlused olid ebausaldusväärsed, saadeti temagi tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Vargus

Politseile teatati, et ajavahemikul 2.-3. oktoobrini varastati Jõhvi vallas Pauliku külas asuvast majast ukse lõhkumise teel erinevaid tööriistu. Juhtunu täpsemad asjaolud, sealhulgas kahju summa selgitab politsei kriminaalmenetluse käigus.

Politseile teatati, et ajavahemikul 28. septembrist kuni 3. oktoobrini varastati Kiviõlis Kuusiku tänaval asuva maja juurest muruniiduk Husqvarna. Esialgne kahju on 380 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetlus.

Politseile teatati, et ajavahemikul 29. septembrist kuni 3. oktoobrini varastati Narvas Õhu tänaval asuvast garaažiboksist ukse lõhkumise teel tõukeratas ja bensiinikanister. Esialgne kahju on 643,39 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetlus.

Piiriturvalisus

3. oktoobril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kaheteistkümnel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, üheteistkümnel Ukraina kodanikul, ühel Ameerika Ühendriikide kodanikul, ühel Moldova kodanikul, kolmel Usbekistani kodanikul ning ühel Kanada ja kahel Iisraeli kodanikul. Tõkestatud inimesed ei olnud sõjapõgenikud, neil puudus seaduslik alus Eesti Vabariiki sisenemiseks, sest nende reisi eesmärkide kohta antud ütlused olid ebaselged ja neil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

3. oktoobril sai politsei teate, et Haapsalus lõi 17-aastane neiu haridusasutuse õuealal 17-aastast noormeest.

Pärnumaa

Vägivald võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes

3. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 33-aastane mees oli Pärnus ametikohustusi täitva patrullpolitseiniku suhtes vägivaldne ja ähvardas teda.

Raplamaa

Arvutikelmus

3. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kehtna vallas elava 37-aastase naise nimel on tema teadmata võetud kiirlaene. Tekitatud kahju on ligemale 7600 eurot.

Kelmus

3. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Rapla vallas elav 48-aastane naine ostis septembri keskpaigas sotsiaalmeedia ostukeskkonnast kaks tonni pelleteid. Naine tasus kauba eest ettemaksu, kuid lubatud kaupa ta siiani saanud ei ole. Samuti pole müüja tagastanud ettemaksu. Tekitatud kahju on 400 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.