Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi haldusala 41. nädala eelinfo (2022-10-10 08:34:04)


Esmaspäev, 10, oktoober

· Keskkonnaminister Madis Kallas kohtub maaeluminister Urmas Kruusega. Kohtumise eesmärk on kaardistada võimalusi põllumajandusest tuleva keskkonnakoormuse vähendamiseks veekeskkonnale ning vesiviljeluse valdkonna rahastamist.

· Keskkonnaminister Madis Kallas vastab ta riigikogus arupärimisele, teemadeks üraskite tekitatud kahju, süvariigi seosed metsandusvaldkonnaga.

· Kalavarude osakonna juhata Herki Tuus osaleb riigikogu maaelukomisjoni istungil, kus arutatakse kalapüügiseadust, sh Peipsi individuaalkvootide eelnõu.

· Keskkonnaameti looduskasutuse osakonna nõunik Kaja Lotman osaleb UNEP/Eurobats nahkhiirte kaitse rahvusvahelise lepingu osapoolte kohtumisel Horvaatias Birjuni rahvuspargis.

Teisipäev, 11. oktoober

· Keskkonnaminister Madis Kallas osaleb rohepoliitika juhtkomisjoni istungil.

· Teisipäeval ja kolmapäeval toimub Piusal Eesti-Soome looduskaitsealane koostöökohtumine. Osalevad Keskkonnaameti peadirektori asetäitja Leelo Kukk, peadirektor Rainer Vakra ja looduskaitse korraldamise osakonna projektijuht Nele Sõber.

· Maa-amet korraldab kohalike omavalitsuse maanõunikele Tartus infopäeva. Vaata päevakava https://maaamet.ee/maa-korralise-hindamise-infopaevad-kovidele

· Maa-ameti geoloogia osakonna juhataja Reet Roosalu peab magistritaseme üliõpilastele külalisloengu, milles tutvustab Maa-ameti maapõue valdkonnaga seotud teenuseid (sh maardlate kaardirakendus, ehitusgeoloogia e-teenus, geoloogilise kaardi rakendus, puursüdamike andmebaasi veebiteenus, uuringupunktide esitamine, geoloogilise kaardi ja maardlate WMS/WFS-teenused, maapõuealased avaandmed) ja nende teenuste aluseks olevaid andmebaase. Loeng algab kell 10.15 Tartu Ülikooli ökoloogia ja maateaduste instituudi geoloogia osakonna Chemicumi õppehoones.

· Johannes Nõupuu räägib Tartus Eesti põllumajanduse aastanäitusel põllu- ja metsamaade korralisest hindamisest. Vaata päevakava http://epamess.ee/seminarid/

Kolmapäev, 12. oktoober

· Toimub esimene piirkondlik infopäev, kus arutatakse metsanduse arengukava ja KAH-alasid puudutavaid seadusemuudatusi. Kohtumine toimub kell 14-17 Tallinnas Metsamajas ja sinna on kutsutud Harju-, Rapla-, Järvamaa ning Lääne- ja Ida-Virumaa kohalike omavalitsuste esindajad.

· Kell 10.00 algab Jäätmeinfopäev Mustvee vallas. Tutvustatakse jäätmemajandust ning seda, miks ja kuidas jäätmeid sorteerida ning mis saab neist edasi.

· Kolmapäevast neljapäevani osaleb Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra Viljandis Eesti avaliku teenistuse tippjuhtide konverentsil "Meie kontseptsioon on tulevik".

· Keskkonnaamet kohtub õiguskantsleri nõunikega metsaregistri teemal, algus kl 10 Keskkonnaameti Kopli 76 kontoris.

Neljapäev, 13. oktoober

· Ilmub keskkonnaportaalis metsaseire tulemusi kokku võttev video, kus Keskkonnaagentuur võtab kokku, kuidas ja miks metsaseiret tehakse ja kuidas saame meie kaasa aidata, et metsa tervist heas korras hoida. Samuti leiab keskkonnaportaalist varem lmunud õhu, eluslooduse, meteoroloogia, hüdroloogilise ja mullaseire videod.

· Maa-amet korraldab kohalike omavalitsuse maanõunikele Raplas teabepäeva. Vaata päevakava https://maaamet.ee/maa-korralise-hindamise-infopaevad-kovidele

· Keskkonnaminister Madis Kallas kohtub VKG esindajatega, et arutada VKG biotoodete tehase projekti üle.

· Keskkonnaminister Madis Kallas kohtub Kanada Ontario provintsi energeetikaminister Todd Smithiga, et arutada koostöövõimalusi energeetikasektoris ja tuumaenergia valdkonnas.

Reede, 14 oktoober

· Metsanduse arengukava ja KAH-alade seadusemuudatusi tutvustav piirkondlik infopäev Tartus. Algus kell 10 Keskkonnaameti Tartu kontoris Aleksandri 14. Kutsutud on Tartu-, Jõgeva-, Põlva-, Võru-,Valga- ja Viljandimaa kohalike omavalitsuste esindajad.

· Tallinnas toimub vee-ettevõtete ühinemise teemaline teabepäev, mis on suunatud riigiasutustele, vee-ettevõtetele ja KOVdele. Teabepäeva avab keskkonnaminister Madis Kallas.
Teabepäev on ühtlasi OECD projekti "Eesti vee-ettevõtluse hindamine ning jätkusuutliku vee-ettevõtluse tegevuskava koostamine" lõpuüritus.

Kalavarude osakonna juhataja Herki Tuus osaleb TÜ Eesti mereinstituudi 30. sünnipäevale pühendatud teaduskonverentsil.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.