Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Veterinaarravimite hulgimüüja omanike ringis toimus põlvkonnavahetus (2022-10-11 07:58:16)

Eesti vanim veterinaarravimite ja -toodete hulgimüüja, AS Dimedium Grupp aktsionäride ringis toimus muudatus: Kadri Kullmani ja Håkan Hellmo ettevõtted müüsid oma osalused grupis kaasaktsionäride Sivar Irvali ja Oliver Kullmani ettevõttele. Müügitehingut aitasid rahastada LHV pensionifondid.


Kadri Kullmani sõnul jätkab ettevõte pikaajalist tegevust Eesti jaoks olulises valdkonnas. “Dimedium tähistas hiljuti 30 juubelit. See on taasiseseisvunud Eesti kontekstis väga pikk aeg. Olen ääretult uhke selle üle, kuhu Dimedium on tänaseks Baltimaades jõudnud. Meil on väga inspireeriv kollektiiv, ja ettevõte ajab õiget asja – „Terve looma nimel!“ ja ikka selleks, et meie lapselepsed sööksid värsket, tervislikku kodumaist toitu” ütles Kullman. „Mul on hea meel anda teatepulk üle järgmise põlvkonna ettevõtjatele, kes on enamuse aega oma eludest Dimediumiga seotud olnud. Tean, et ettevõte on jätkuvalt heades kätes ning soovin uutele omanikele palju edu,“ lisas ta.


Sivar Irvali sõnul on tehing pereettevõtte puhul loomulik areng. “Arvestades ettevõtte pikka ajalugu, on põlvkondade vahetus loomulik. Dimedium jätkab kahe pere ettevõttena, ja mul on hea meel, et Kadri jagab ka edaspidi oma pikka kogemust nõukogu liikmena. Samuti on hea meel, et tehingut aitasid finantseerida LHV Varahalduse juhitud pensionifondid – see on kvaliteedimärk Dimediumile ning iseloomustab LHV Varahalduse soovi investeerida kohalikku majandusse“. Tulevikuplaanide osas lisas Irval: „Dimedium on kiires arengufaasis ning meie eesmärk on jätkata kasvu innovaatilise ja teadmistepõhise ettevõttena, mis on sillaks maailma parimast praktikast meie klientideni Baltikumis“.


LHV pensionifondide portfellihaldur Maarja Pärs sõnas, et hea koostöö tulemusena sündinud tehingust võidavad kõik osapooled. „Võlakirjainvesteeringu kaudu toetame pika ajalooga ja jätkusuutlikele lahendustele orienteeritud Eesti pereettevõtte arengut. Pensioniklientidele tõotab see investeering korralikku tootlust,“ lisas pensionifondide portfellihaldur. „Eesti ettevõtte, edukas ka naaberriikides, selge kasvuplaaniga valdkonna eestvedaja – just need omadused kirjeldavad ka pensionifondide ootusi potentsiaalsele rahakaasajale,“ lisas Maarja Pärs.


Dimedium on loomakasvatus-, veterinaaria-, taimekasvatus-, kalakasvatus- ning lemmikloomatoodete hulgimüüja. Ettevõte tegutseb deviisi “Terve looma nimel” all. Dimedium Grupi käive oli 2021. aastal 17,8 miljonit eurot, millest ca 60% Eestis ja ülejäänud Lätis ja Leedus.

Allikas: Dimedium Grupp AS pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.