Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ringbiomajanduslikke väljakutseid jagub Eestis küllaga (2022-10-14 09:19:43)


Ringbiomajanduse konverentsi raames toimunud kõrgetasemelisel kohtumisel arutati valdkonna väljakutseid ja koostööd Euroopa Liidu ja idapartnerlusriikide vahel.

Minister Urmas Kruuse sõnul tegutseme selle nimel, et parandada ringbiomajanduse kui kestliku majandusmudeli seisu. "Biopõhiste toodete väljatöötamine ja tootmine on enamasti kallim võrreldes fossiilsetega. Sageli on vajalikud suured alginvesteeringud, milleks riik on juba toetuste näol tuge pakkumas," seletab maaeluminister. Ta näeb siiski, et biomajandus on teema, mille puhul peab valitsuse tasandil veel tegema tööd selleks, et sõnastada selgemad eesmärgid ja vajalikud tegevused nii lühi- kui ka keskpikas perspektiivis. "Kuna biomajandus puudutab väga paljusid valdkondi ja huvirühmi, vajab valdkonna sobivaima juhtimise ja eriti koordinatsiooni korraldus veel vormimist," räägib Kruuse.

Minister Urmas Kruuse leiab, et saame idapartnerlusriikidega rohkem koostööd teha ja nendega ühisprojekte ellu viia ning otsida piirideüleses koostöös võimalusi taastuva bioressurssibaasi laiendamiseks. "Võiksime kasutada juba toimivat Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ühise algatuse BIOEAST võrgustikku," usub Kruuse oma ideesse. Kruuse näeb võimalust ka biopõhises kaubavahetuses ja tehnoloogia levitamises.

Ukraina Agraarpoliitika ja Toiduainete aseminister Taras Vysotskyi näeb, et Euroopa Liidu riikide igakülgne toetus ja mitmepoolsed koostööprojektid on väga olulised. "Koostöös Euroopa Liiduga on Ukrainal pärast sõda suur potentsiaal arendada biomajandust ja sellega seotud tööstust, mis on seotud nii toidu- kui ka energiajulgeolekuga," räägib Taras Vysotskyi lootusrikkalt.

Ringbiomajanduse konverents toimub 13.-14. oktoobril Eesti põllumajanduse aastanäituse raames. Konverentsi korraldavad Eesti Maaülikool, Maaeluministeerium ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda. Korraldamist kaasrahastab Euroopa Komisjon.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.