Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi haldusala eelinfo 17.–23.10.2022 (2022-10-17 07:59:25)

Esmaspäeval, 17.10


Keskkonnaminister Madis Kallas osaleb 17.-18.oktoobrini ELi Põllumajanduse Kalanduse nõukogul Luksemburgis, kus otsustatakse 2023. aasta Läänemere kalakvoodid.


Teisipäeval, 18.10


18.-21.oktoobrini toimub Tallinnas Läänemere merekeskkonna kaitse rahvusvahelise komisjoni (HELCOM) merereostuse ekspertide kohtumine. Osalevad kõikide Läänemere riikide esindajad, v.a Venemaa. Kohtumisel annavad riigid ülevaade oma merealadel aset leidnud reostusjuhtumitest ning nende lahendamisest, arutatakse Läänemere uue riskihinnangu koostamist nafta ning ohtlike ja kahjulike ainete reostusjuhtumiteks valmisoleku parandamiseks, tehakse kokkuvõte suvel toimunud rahvusvahelisest merereostustõrje õppusest Saksamaal ning vaadatakse üle andmed ning statistika tuvastatud ja tuvastamata reostusjuhtumitest Läänemere piirkonnas. Kohtumine toimub Radisson Park Inn Central hotelli konverentsikeskuses.


18.-20.oktoobrini toimub Valgas Maa-ameti ja Läti Ruumiandmete Informatsiooni Agentuuri Eesti-Läti piiriala geodeetiliste süsteemide harmoniseerimine projekti koosolek. Kahe riigi piirikoridoris mõõtmistel kogutud andmestik tagab, et mõlema riigi koordinaat- ja kõrgussüsteemid sobivad omavahel kokku ning on abiks projekteerijatele ja ehitajatele. Projekti tulemusel valmib 2022. aasta lõpuks kõrguste ja koordinaatide teisendusmudelite veebirakendus. Maa-ametist osalevad Karin Kollo, Andres Rüdja ja Jaanus Metsar. Rohkem infot projekti kohta: https://maaamet.ee/asutus-uudised-ja-kontakt/koostoo/toetust-saanud-projektid#interreg-eesti-lati-


Kell 10.30-16.00 toimub kohalike omavalitsuste maanõunikele maa korralise hindamise veebiseminar. Päevakava: https://maaamet.ee/maa-korralise-hindamise-infopaevad-kovidele%C2%A0


Neljapäev, 20.10


Kell 10.30-15.30 toimub Ühendministeeriumi Tamme saalis (Suur-Ameerika 1) kohalike omavalitsuste kliimamuutuste ja energiajuhtimise töötubade programmi lõpuseminar. 2022. aasta algusest on kohalikele omavalitsustele KIKi, TREA ja TalTechi eestvedamisel toimunud viis erineva teemaga töötuba, mille eesmärk on ametnike teadlikkuse ja võimekuse suurendamine kliimamuutusega kaasnevate probleemide ennetamiseks, positiivsete mõjude ja võimaluste ära kasutamiseks ning energiajuhtimise rakendamiseks. 20. oktoobri lõpuseminar võtab kokku kõik varasemates töötubades käsitletu. Rohkem infot KIKi kodulehelt: https://kik.ee/et/kiki-enda-projektid/kohalike-omavalitsuste-tootubade-programm


Kell 11-17 toimub Maa-ametis koolituspäev maamõõtjatele. Teemad: maakatastri ja maamõõtjate koostöökohad ning maa korraline hindamine.


Reede, 21.10


Kell 18 toimub Põlvamaal Valgesoos õhtuhämaruse retk. Valgel ajal oleme kõik looduses liikunud, kuid hämaras tunduvad paljud asjad teisiti - varjud, oksapraksatused ja ümbritsevad hääled on isegi natuke hirmutavad. Eriti veel rabas, kus rahvapärimuse järgi elavad haldjad, eksitajad, soovaimud ning teised üleloomulikud olendid. Seetõttu suundutaksegi hämarusse koos retkejuhiga, kuulatakse looduse hääli ning retkejuhi pajatusi. Peale retke jagatakse muljeid ja juuakse tulepaistel teed. Sündmus on tasuta, vajalik eelregistreerumine RMK kodulehel https://www.loodusegakoos.ee/sundmuste-kalender/sundmus#1944.


Keskonnaminister Madis Kallas sõidab Ida-Virumaale (koos kultuuriminister Piret Hartmaniga), kus räägib Ida-Virumaa KOV-i juhtidega keskkonnatasudest, tutvutakse Sillamäe sadamaga.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.