Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaagentuur võtab novembris osa kaartide väljakutsest (2022-11-01 08:20:40)


30 päeva kaardi väljakutse ehk #30 DayMapChallenge on soomlasest kaardientusiast Topi Tjukanovi poolt ellu kutsutud uute kaartide loomise väljakutse, mis sai alguse Twitteris 2019. aastal. Algatus on sellest ajast alates üha suuremat populaarsust kogunud.

Väljakutse kestab terve novembrikuu. Osalejad peavad selle aja jooksul avaldama iga päev ühe uue kaardi varem etteantud teemal. Loodud kaart tuleb postitada sotsiaalmeediasse kasutades teemaviidet #30DayMapChallenge.

Keskkonnaagentuur ühineb tänavu väljakutsega, et igapäevaselt ruumiandmetega tegelevad spetsialistid saaksid agentuuris kogutavaid andmeid tutvustada läbi meelelahutuslikuma vaatenurga.

Lisaks sotsiaalmeedias postitamisele laeme valminud kaardid üles ka Eesti keskkonnaandmeid koondavale veebilehele Keskkonnaportaal, kust juba praegu leiab hulgaliselt kaardiandmeid. Näiteks saab seal tutvuda kaardilugudega, mis aitavad anda ülevaate meie eluslooduse mitmekesisusest, metsaandidest või hoopis tutvustada Eesti maakondade kliimat ja palju muud.

Lehele "Andmed ja kaart" jooksevad kokku mitmete andmebaaside sisendid ja neid on võimalik korraga vaadata ühel kaardil. Igaüks võib vaadata oma kodule lähimaid pärandkultuuri ja ürglooduse objekte või tutvuda piirkonna veekogude seisundiga.

Kõik portaali laetavad kaardid leiad Keskkonnaportaali lehelt 30 Päeva kaardi väljakutse. Et ükski põnev kaart märkamata ei jääks, lisa ennast ka meie sotsiaalmeedia kanali jälgijaks Facebookis ja/või Instagramis.

Allikas: Keskkonnaagentuuri teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.