Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister Kallas: On viimane aeg teha jõulisi samme Pariisi kokkuleppe täitmiseks (2022-11-14 08:39:46)

Keskkonnaminister Madis Kallas liitub ÜRO kliimakonverentsi läbirääkimistega Sharm-el-Sheikis, kus jätkuvad arutelud, kuidas seitsme aasta eest Pariisis sõlmitud kokkulepped ellu viia.

Kallas võtab Eesti delegatsiooni juhi rolli üle president Alar Kariselt, kes osales möödunud nädalal ÜRO kliimamuutuste raamkonventsiooni osapoolte konverentsil COP27. Eesti roll läbirääkimistel on toetada Euroopa Liidu ühiseid seisukohti ja eesmärke - jõuda sajandi keskpaigaks kliimaneutraalsuseni.

"Teadlased on selgelt öelnud, et meil ei ole aega oodata ja aastaks 2030 peame üleilmselt heidet vähendama poole võrra ning sajandi keskpaigaks saavutama kliimaneutraalsuse. Loodan, et kokkulepped sünnivad ja astutakse samme, et täita eesmärki hoida planeedi temperatuuri tõus 1,5 kraadi piires," ütles Kallas. "Eelmisel kliimakonverentsil Glasgow's lepiti kokku, et ka teised riigid vaatavad oma pikaajalised kliimakavad üle ja võtavad senisest suuremad eesmärgid."

Konverentsi esimesel nädalal kohtusid riigipead. Sel nädalal algavad arutelud energeetika-, kliima- ja keskkonnaministrite vahel, kes sõnastavad ühiselt läbirääkimiste järeldused ning lepivad kokku edasistes sammudes.

Keskkonnaminister Madis Kallas viibib Egiptuses kuni konverentsi lõpuni, mis kestab kuni 18. novembrini.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.