Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA esindajad kohtusid erakorralist põllumajandussektorile mõeldud toetust saanud seakasvatajatega (2022-11-17 08:50:53)

Septembris maksis PRIA välja põllumajandussektorile mõeldud erakorralise toetuse kohandamistoetuse
. On selgunud, et välja makstud toetussummad sealiha tootmise valdkonnas tuleb ümber arvestada. Et selgitada tekkinud olukorda, kohtusid PRIA esindajad 16. novembril seapidajatega, kellele antud toetust maksti.

Ukraina sõjaga seotud majanduslike kahjude osaliseks hüvitamiseks võeti suvel vastu taotlusi põllumajandussektorile mõeldud erakorralise toetuse saamiseks. Kohandamistoetus maksti klientidele välja 23. septembril. Pärast toetussummade väljamaksmist on selgunud, et e-PRIA taotlusvormil olnud ebaõnnestunud sõnastuse tõttu on üks taotleja taotlusvormi täites eksinud. Seetõttu on tema loomad jäänud ühikumäära arvestusest välja. Et kõik sealihatootjad saaksid toetust õiglastel alustel, tuleb sealiha tootmisega seotud ühikumäärad ümber arvestada ning uutest ühikumääradest lähtuvalt tuleb ümber arvestada ka juba välja makstud toetussummad.

PRIA peadirektori asetäitja Ahti Bleive ütleb, et juhtunu on kahetsusväärne ning PRIA teeb kõik endast oleneva, et olukord saaks lahendatud võimalikult kiiresti ja kliente säästvalt. "Klientide jaoks tähendab ühikumäärade ümberarvestamine seda, et juba nendeni jõudnud toetussummad vähenevad, sest toetust saavate loomade arv suureneb. Klientide jaoks oleme olukorra kergendamiseks välja töötamas võimalust, millega enamik toetusesaajaid ei pea tagasimakset reaalselt tegema, vaid enammakstud toetussumma tasaarveldatakse kliendi teiste saada olevate toetuste arvelt. Tänasele kohtumisele kutsusime kõik seapidajad, keda ümberarvestamine puudutab. Anname muudatuste kohta ülevaate ning selgitame, kuidas toetussummade muutus konkreetselt toetusesaajat puudutab. Vabandame tekkinud olukorra pärast," lisas Ahti Bleive.

Muudatus puudutab 53 seapidajat. Teisi erakorralise toetuse valdkondi ning toetusesaajaid ümberarvestamine ei puuduta.


Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.