Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus kuueosaline minisari selgitab kliimamuutuste tagamaid (2022-11-17 09:00:14)

Keskkonnaministeeriumi kliimaklippide ehk kliimateemaliste miniloengute sarjas selgitab Evelin Võigemast eluliste näidete abil kliimaprobleeme ning kliimapoliitika suundi. Minisarjaga soovitakse inimestele selgitada kliimamuutuse olemust ja tagajärgi.

Miks kliima muutub? Kuidas kliimamuutus meie elu muudab? Mida saaksime kliimamuutuse leevendamiseks ning mõjuga kohanemiseks igapäevaelus teha?

Keskkonnaministeeriumi kliimaosakonna juhataja Kädi Ristkoki sõnul on oluline teadvustada, et kliimaprobleemid ei ole pausil ka keerulises rahvusvahelises olukorras: "Kuigi võib tunduda, et praegu on keskkonna päästmine ja kliimakriisi leevendamine justkui pausile pandud, sest igapäevaselt on inimeste mõtteis julgeoleku-ja energiakriis, siis tegelikkuses tuleb kliimaprobleemidega edasi tegeleda. Paljudel juhtudel aitavad ühed ja samad lahendused meid nii julgeoleku, energeetika kui ka kliima valdkonnas. Loodame lihtsate näidete abil teemat laiemale avalikkusele lähemale tuua ning näidata, kuidas kliimamuutusi pidurdada ja muutuvas kliimas paremini toime tulla," sõnas Ristkok.

Kuueosalises sarjas on kaks peategelast: Evelin Võigemasti kehastatud kliimamuutusest teadlik kodanik ning kliimamüütidest juhinduv pessimistlik mees. Sarjas kajastatud olukordi on tõenäoliselt paljud ka ise kogenud.

Esimene klipp annab ülevaate inimtekkelisest kliimamuutusest, mis on toimunud tööstusrevolutsiooni algusest, samas kui teine klipp keskendub tulevikule - ülevaate saab teadlaste prognoosidest Eesti tuleviku kliima kohta. Kolmas klipp aga selgitab täpsemalt, kuidas prognoositud kliimamuutused eri elu- ja tegevusvaldkondi mõjutavad.

Seeria neljas osas näitab, et kliimamuutused on juba käes ning mida teevad riik, ettevõtted ja mida saab teha üksikisik, et kliimamuutuse mõjuga kohaneda. Viiendas klipis näidatakse lähemalt, kuidas me saame igapäevaelus kliimamuutusi leevendada ja vähendada oma kliima jalajälge. Viimases klipis antakse ülevaade kliimapoliitika eesmärkidest üleilmselt, Euroopas ja Eestis ning rahvusvahelisest kliimakoostööst.

Kliimaklipid on kättesaadavad Keskkonnaministeeriumi sotsiaalmeedias ja Youtube kanalil ning lähevad alates 21. novembrist ETV programmi.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.