Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linnavolikogu nimetas aukodanikud ja Tartu Tähe saajad (2023-01-20 09:26:14)


Tartu aukodaniku tiitli said raadiotöötaja Madis Ligi, pediaater Tiina Stelmach ja kultuuritegelane Peeter Volkonski. Teenetemärgi Tartu Täht pälvisid hingehoidja Naatan Haamer, A. Le Coqi kauaaegne juht Tarmo Noop ja näitleja Külliki Saldre.

Madis Ligi on raadioeetri vahendusel Tartu ja tartlaste toimetamisi kajastanud üle 40 aasta. Aastatel 1978-1993 töötas ta Eesti Raadios, 1994-2003 Eesti esimeses eraraadiojaamas Raadio Tartu programmidirektorina ning praeguseni teeb saateid Kuku raadios. Madis Ligi on olnud aktiivne ka ühiskondlikus elus nii Tartu linnavolikogu kolme koosseisu liikmena kui tervisliku eluviisi ja spordiharrastuse propageerijana.

Pediaater Tiina Stelmach on oma elu ja töö pühendanud erivajadustega lastele, noorukitele ja nende peredele. Pikka aega töötas ta Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliinikus lasterehabilitatsiooni ja taastusravi valdkonnas. Alates 2003. aastast on Tiina Stelmach pereteenuste juht Eesti Agrenska Fondis, mis pakub tugi- ja rehabilitatsiooniteenuseid ning korraldab perelaagreid. Tänu Tiina Stelmachi tegevusele on paljud puudega laste pered saanud vajalikku abi ja toetust.

Peeter Volkonski on näitleja, lavastaja ja muusik, kelle paljud märkimisväärsed teatritööd on olnud seotud Tartu teatritega ning kes on andnud suure panuse eesti muusikaellu nii autori kui esitajana. Peeter Volkonski on ka produktiivne kirjanik ja tõlkija, kelle sulest on ilmunud palju teoseid lastele ning kes on eesti keelde vahendanud mitmeid teiste rahvaste tüvitekste.

Naatan Haamer on vaimulik, hingehoidja, pereterapeut, leina- ja kriisinõustaja ning koolitaja ja õppejõud, kes on 30 aastat toetanud abivajajaid nende elukriisides. Hingehoidlikku tööd alustas Naatan Haamer Viljandi noortevanglas 1990. aastal. 1995. aastast töötab ta Tartu Ülikooli Kliinikumis, olles praegu lastekliiniku ja naistekliiniku hingehoidja ning kliinilise eetika komitee esimees. Vaimuliku tööd teeb Naatan Haamer EELK Tartu Ülikooli-Jaani koguduse abiõpetajana.

Tarmo Noop oli Eesti vanima ja suurima joogitootja A. Le Coq juht aastatel 1998-2022. Ettevõte on Tartus oluline tööandja ja maksumaksja ning spordi ja kultuuri toetaja. Viimastel aastatel on A. Le Coq Tarmo Noobi juhtimisel olnud eestkõneleja vastutustundliku ettevõtluse teemadel ning pööranud suurt tähelepanu keskkonnale. Tarmo Noobi eestvedamisel rajati 2003. aastal ka A. Le Coqi Õllemuuseum.

Näitleja Külliki Saldre liitus Vanemuise draamatrupiga 1998. aastal. Selle aja jooksul on ta teinud enam kui 40 rolli, olles pidevalt Vanemuise hõivatumate näitlejate ridades, tõestades end nii psühholoogilises draamas kui komöödias. Külliki Saldre viimane suurroll, Niskamäe vanaperenaine Hella Wuolijoki perekonnasaagas "Niskamäe naised", pärjati 2021. aasta Eesti parima naispeaosa tiitliga.

Tartu linna aukodaniku nimetus on auavaldus Tartu linnale elutööna osutatud väljapaistvate teenete eest. Tartu Täht antakse Tartu linnale osutatud eriliste teenete eest. Aumärgid antakse üle 22. veebruaril Eesti Vabariigi 105. aastapäevale pühendatud kontsertaktusel Eesti Rahva Muuseumis.


Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.