Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-01-24 07:19:58)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 126 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 57 varavastast kuritegu, sealhulgas 31 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 102.

Juhtus kaks inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kaks inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 48 joobekahtlusega sõidukijuhti.

Üle piiri Eestisse tuli 178 Ukraina kodanikku, kellest 108 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

21. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänava kortermaja ees lõi 36-aastane mees 40-aastast meest.

21. jaanuaril teatati, et Nõmmel Ränduri tee kortermajas lõi 18-aastane naine 23-aastast naist.

22. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval lõi 50-aastane mees 64-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Katleri tänava kortermajas lõi 57-aastane mees oma 59-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused

20. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Suur-Sõjamäel asuvast keskuse tualetist varastati käekott koos isiklike esemetega. Kahju on 2450 eurot.

20. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Narva maanteel asuvast kontorist varastati sülearvuti. Kahju on 1500 eurot.

Kelmus

Politseisse pöördus 33-aastane naine, kellele väidetavalt helistati Googlest ja teavitati kontole häkkimisest. Seejärel paluti avaldajal erinevatel ettekäänetel ja erinevate isikute poolt alla laadida rakendus AnyDesk, siseneda internetipanka ning kinnitada tehinguid Smart-ID PIN koodide abil, mida avaldaja ka vastavalt juhistele tegi. Avaldaja pöördus oma panga poole ning selgus, et tema nimele on võetud laen, mida enam tema kontol ei ole. Kelmusega tekitatud kahju on 8000 eurot.

Harjumaa


Kehalised väärkohtlemised

20. jaanuaril teatati, et Rae vallas Limu külas ähvardas 38-aastane mees terava esemega oma 37-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

20. jaanuaril sai politsei teate Viimsi valda Püünsi teele, kus toimus konflikt 35- ja 62-aastase mehe vahel.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

Ööl vastu 22. jaanuari murti Tartus Aardla tänaval sisse tankla ruumidesse, kust varastati seif koos sularahaga. Kahju on 1300 eurot. Juhtumi täpsemaid asjaolusid ning teo toimepanijat selgitab politsei kriminaalmenetluses.

21. jaanuaril peeti Tartus Sõbra tänava kaupluses kinni mees, kes püüdis varastata kaht mängukonsooli ja dresse. Kaup tagasitati kauplusele rikkumata kujul. Mees peeti kinni ning viidi esmalt raviasutusse ekspertiisi ning seejärel vanglasse kainenema.

21. jaanuaril avastati, et Tartu vallas Aovere külas on sisse murtud elamu kõrvalhoonesse, kust varastati pullerjan, vanad rehvid ning küttepuid. Vargusega tekitatud kahju ning juhtunu täpsemad üksikasjad selgitatakse kriminaalmenetluses.

Politseile laekus teade, et nädal tagasi varastati Tartus Riia tänava kaubanduskeskuse rattaparklast lukustamata Exitway jalgratas. Kahju on 400 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

21. jaanuari hilisõhtul sai politsei väljakutse Nõo valda, kus olid omavahel tülli läinud kaks meest. Sõnavahetuse käigus lõi 20-aastane mees terava esemega 56-aastast mees, kellele meedikud esmaabi andsid. Juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Arvutikelmus

Politsei poole pöördus Tartumaal elav naine, kes pani läbi Facebook marketplace müügikeskkonna müüki oma kohvimasina. Temaga võttis ühendust potentsiaalne ostja, kes kinnitas tellimuse ning palus müüjal masin kulleriga temani saata. Selleks oli naisel vaja etteantud lingi abil kinnitada kullerteenuse tehing, mille tarvis tuli sisestada oma pangakaadi andmed ja kuigi naisele tundus asi kahtlane ning ta oma paroole kuskile ei sisestanud, avastas ta siiski hiljem, et tema kontolt on kadunud 300 eurot. Ohver sulges oma pangakaardi ning pöördus abi saamiseks politsei poole.

Piiriturvalisus

21. jaanuari keskpäeval avastas Saatse kordoni radarivaatleja Pihkva järvel ebaseadusliku ajutise kontrolljoone ületuse ühe sõiduauto poolt suunaga Venemaalt Eestisse. Piirivalvepatrull peatas masina ning seal viibinud neli Venemaa kodanikku toimetati menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse. Peale menetlustoiminguid anti piiririkkujad üle naaberriigi piirivalvuritele.

Nädalavahetusel tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine kolmel Venemaa kodanikul, kel puudus alus Schengeni territooriumile sisenemiseks. Neile väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

21. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Kalda tänaval korteris tõukas 23-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

21. jaanuaril sai politsei teate, et Ahtmes Estonia puiesteel asuvas korteris tõukas 25-aastane mees 25-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

22. jaanuaril sai politsei teate, et Sillamäel Ranna tänaval korteris lõi 56-aastane mees omavahelise konflikti käigus elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

21. jaanuaril alustati kriminaalmenetlus selles, et Jõhvis Sompa tänaval varastati värava lõhkumise teel territooriumilt kahelt masinalt kütust. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kolmeteistkümnel Venemaa, viiel Moldova, kolmel Ukraina ja kahel Iisraeli kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Ähvardamine

22. jaanuari õhtul teatati politseile, et Paides ähvardas 62-aastane mees kortermajas noaga 49-aastast meest. Politsei pidas 62-aastase mehe kinni ja alustas kriminaalmenetlust.

Kelmus

20. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 12. jaanuaril ostis 20-aastane Türi valla elanik veebiportaalist ounaturg.ee iPhone telefoni ja kandis selleks müüja saadetud pangakontole üle 275 eurot. Kaupa pole ostja seniajani saanud.

Raplamaa

Kelmus

20. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 10. jaanuaril soovis ettevõte osta veebist käigukasti ja kandis selleks käigukasti müüva inimese arveldusarvele 6120 eurot. Pärast ülekannet müüja enam ostja telefonikõnedele ja e-kirjadele ei vasta, ei ole edastanud kaupa ega tagastanud raha.

Vargus

20. jaanuaril teatati politseile, et Kohilas varastas 30-aastane mees apteegist erinevaid kaupu. Vargusega tekitatud kahju on ligemale 350 eurot.

Saaremaa

Kelmus

20. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 13. jaanuaril ostis 52-aastane Saaremaa elanik Facebook Marketplace grupist Playstationi mängukonsooli ja kandis müüjale üle 270 eurot. Müüja lubas kauba kohe teele panna, ent pole seda tänini teinud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.


Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.