Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn toetab ettevõtete digitaliseerimist (2023-02-03 07:33:23)

Digimeetme abil saavad toetust Tartu ettevõtted, kes tegutsevad töötleva tööstuse, ehituse, hulgi- ja jaekaubanduse, veonduse ja laonduse ning majutuse ja toitlustuse valdkonnas.

"Paljude ettevõtete puhul on digitaliseerimise potentsiaal veel suures ulatuses kasutamata ning pikaajalist konkurentsivõimet silmas pidades on vajalik olukorda muuta. Eeskätt väiksemates ettevõtetes on digitaliseerimisega alustamisel kõige keerulisem astuda just see esimene samm. Loodame konkreetsete lahenduste elluviimist toetades selle sammu astumise lihtsamaks teha," ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Tartu linnavalitsus jagab tootmise digitaliseerimise toetust viiendat aastat järjest ning selle eesmärk on kohalike ettevõtete konkurentsivõime ja efektiivsuse suurendamine digitaalsete lahenduste abil, mis võimaldavad tootmise ja teenuste automatiseerimist. Ettevõtete digitaliseerimise projekte on aastate jooksul toetatud 108 631 euro eest.

Digitaliseerimine võimaldab suurendada tootlikkust, pakkuda klientidele personaalsemaid ja kvaliteetsemaid tooteid, parandada töötajate produktiivsust ning vähendada tööseisakuid. Digitaliseerimine ja automatiseerimine on vajalikud ka siis, kui ettevõtetel on tööjõupuuduse tõttu raske töötajaid leida.

Toetuse taotluse saab esitada Tartu kodulehel. Tootmise ja teenuste digitaliseerimiseks vajalike tegevuste hindamiseks tuleb taotlusele lisada digitaliseerimise audit, diagnostika või muu sarnane raport, mis käsitleb tootmise ja teenuste digitaliseerimist osas, mille elluviimiseks toetust taotletakse.

Digitaliseerimiseks makstava toetuse suurus on kuni 5000 eurot ettevõtte kohta ja ettevõtte omafinantseering peab katma kuludest vähemalt 30 protsenti. Toetust saavad taotleda Eesti majanduse tegevusalade klassifikaatoris EMTAK 2008 avaldatud töötleva tööstuse (jagu C), ehituse (jagu F), hulgi- ja jaekaubanduse (jagu G), veonduse ja laonduse (jagu H) ning majutuse ja toitlustuse (jagu I) tegevusvaldkonnas tegutsed ettevõtted, kelle äriregistri kohane asukoht on Tartu linnas, tootmine võib aga olla nii Tartu linnas kui ka Tartu maakonnas.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.