Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-02-07 07:37:33)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 159 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas kaks röövimist, 86 varavastast kuritegu, sh 72 vargust (neist kolm eluruumidest ja kaks sõidukitest). Lähisuhtevägivalla teateid oli 123.

Regostreeriti 10 inimkannatanutega liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati 80 alkoholi tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine

3. veebruaril teatati, et Lasnamäel Pae tänava trepikojas lõi seni tuvastamata isik 47-aastasele mehele pudeliga vastu pead, tungis korterisse ja varastas pangakaardi.

Kehalised väärkohtlemised

3. veebruaril teatati, et Nõmmel Mahla tänaval korteris tekkis alkoholitarvitamise käigus tüli elukaaslaste vahel. Politseinikud toimetasid mehe kainenema.

4. veebruaril teatati, et Haaberstis Taludevahe tänaval majas ründas mees oma elukaaslast, 25-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

4. veebruaril teatati, et Kesklinnas Tartu maanteel korteris ründas 40-aastane mees oma elukaaslast.

4. veebruaril teatati, et Haaberstis Õismäe teel korteris ründas 41-aastane mees ome endist abikaasat, 41-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

5. veebruaril teatati, et Nõmmel Soone tänaval ründas alkoholijoobes 39-aastane mees raudkangiga talle tuttavat meest ja naist. Kiirabi toimetas mõlemad kannatanud haiglasse, politseinikud pidasid ründaja kinni.

5. novembril teatati, et Lasnamäel Muhu tänaval korteris tekkis konflikt alkoholijoobes elukaaslaste vahel. Tüli juures viibis ka alaealine laps. Kiirabi kontrollis naise vigastusi, politseinikud toimetasid mehe sugulaste juurde.

5. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval tekkis konflikt endiste elukaaslaste vahel.

5. novembril teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval toimus kaklus kahe mehe vahel. Politseinikud pidasid 42-aastase mehe kinni.

Vargused

3. veebruaril teatati, et Mustamäel asuvast spordiklubi riietusruumist on varastatud isiklikud esemed. Esialgne kahju 1765 eurot.

3. veebruaril teatati, et Mustamäel Akadeemia teel on parkival autol küljeklaas purustatud ning sõidukist varastatud muusikakeskus ja muud tehnikat väärtuses umbes 500 eurot. Varastatud asjad leiti mõni aeg hiljem veidi maad eemalt.

4. veebruaril teatati, et Kesklinnas A. Weizenbergi tänaval lõhuti pargitud sõidukil mõlemad küljepeeglid.

4. veebruaril teatati, et Kesklinnas Sakala tänaval on kontorist varastatud vähemalt üks sülearvuti. Esialgne kahju 1299 eurot.

5. veebruaril teatati, et Kesklinnas Lembitu tänaval on garaaži sisse murtud ja varastatud sealt kaks jalgratast ning sõiduauto veljed rehvidega. Esialgne kahju 7100 eurot.

5. veebruaril teatati, et Kesklinnas Sakala tänaval varastati büroohoonest sularaha ja sülearvuti. Kahju kokku umbes 560 eurot.

Harjumaa

Röövimine

4. veebruaril teatati, et Paldiskis Rae tänaval ründasid talle tuttavad isikud 46-aastast meest ja võtsid talt ära suitsupaki, viinapudeli, dokumendid ja 10 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

4. veebruaril teatati, et Maardus ründas 38-aastane mees noaga oma elukaaslast, 47-aastast naist. Kiirabi toimetas naise haiglasse, politseinikud pidasid mehe kinni.

5. veebruaril teatati, et Saku vallas ründas 69-aastane mees oma elukaaslast, 62-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

5. veebruaril teatati, et Viimsi vallas toimus alkoholijoobes elukaaslaste vahel konflikt, mille käigus 34-aastane naine lõi 38-aastast meest näkku. Konflikti juures viibisid ka alaealised lapsed, kes toimetati sugulaste juurde. Politseinikud pidasid naise kinni.

Piiriturvalisus

5. veebruaril viis Põhja prefektuuri ametnik läbi väärteomenetluse 1991. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodaniku suhtes, kes rikkus välismaalase Eestis töötamise tingimusi, töötades lühiajalise töötamise registreeringuta toidukullerina. Mehele määrati rahatatrahv 35 trahviühikut, summas 140 eurot. Mehe pikaajaline viisa tunnistati kehtetuks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

4. veebruaril sai politsei väljakutse Valgas Uuele tänavale, kus ühise alkoholi tarvitamise käigus oli 56-aastane mees löönud oma elukaaslast. Meedikud viisid naise esmaabiks traumapunkti. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Viljandimaa

Omavoliline sissetung

4. veebruaril teatati, et Viljandis Mooni tänaval on sisse murtud eramusse, kust varastati 200 eurot sularaha.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 5. veebruari sa politsei teate, et Võrus Räpina maanteel puhkes endiste elukaaslaste vahel tüli, mille käigus lõi joobes 30-aastane mees tuttavat naist. Lisaks jõi joobes mees ka tülile vahele läinud tuttavat meest. Meedikud viisid naise tervisekontrolliks haiglasse. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni.

Piiriturvalisus

4. veebruaril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Moldova kodanikul, kel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

4. veebruaril märkas Saatse kordoni radarivaatleja, et Setomaal Pattina külas piirimärkide lähistel kõnnib seljakotiga üks mees. Isikut kontrollima läinud piirivalvepatrullile välismaalane adekvaatseid selgitusi ei andnud, ka ei teinud ta koostööd isikutuvastamisel. Mees peeti kinni ning toimetati menetlustoiminguteks kordonisse.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Tapmine

4. veebruaril sai politsei väljakutse Kohtla-Järvele, kust leiti 57-aastase mehe torkehaavadega surnukeha. Sündmuskohal peeti tapmises kahtlustatavana kinni samas korteris viibinud elukaaslane, 40-aastane naine. Raske kuriteo motiiv ja üksikasjad selgitatakse kriminaaluurimise käigus.

Kehaline väärkohtlemine

3. veebruaril teatati politseile, et Ahtmes lõi 36-aastane mees oma elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

5. veebruaril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Veski tänava kortermajas lõi 45-aastane mees oma elukaaslast. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Usbekistani kodanikul. Mehele koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise neljateistkümnel Venemaa ja neljal Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

5. veebruari öösel teatati politseile, et Lääne-Nigula vallas lõi 38-aastane mees korteris 33-aastast meest.

4. veebruari öösel sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas vägivallatses 48-aastane mees oma endise elukaaslase ja 58-aastase mehe kallal.

Vargus

3. veebruaril sai politsei teate, et Haapsalus varastati bussipeatusest lukustamata jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt 300 eurot.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

5. veebruari õhtul sai politsei teate, et Pärnus lõi 73-aastane mees kodus oma 63-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kinni.

Vargused

3. veebruaril teatati politseile, et Pärnus lõhuti eramul aknad ja murti sisse. Akende lõhkumise ja võimaliku vargusega tekitatud kahju suurus on selgitamisel.

3. veebruaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et ajavahemikul 28.-29. jaanuar lõhuti Pärnus eramul terrassiuks ja siseneti majja, kust varastati erinevaid väärtesemeid. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt 3300 eurot.

Saaremaa

Vargused

3. veebruaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 30. jaanuaril varastas seni tuvastamata mees Kuressaares Raekoja tänaval kauplusest erinevaid tooteid. Vargusega tekitatud kahju on 740 eurot.

3. veebruaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 28. jaanuaril varastas seni tuvastamata mees Kuressaares Raekoja tänaval kauplusest erinevaid tooteid. Vargusega tekitatud kahju on 255 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.


 


 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.