Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vabadele jahipiirkondadele on võimalik esitada kasutusõiguse lubade taotlusi (2023-02-08 13:04:19)

Eestis on kokku 328 jahipiirkonda. Neist 17 jahipiirkonnal jäi jahipiirkonna kasutusõiguse luba pikendamata ning neile on võimalik kasutusõiguse lubade taotlusi esitada.

Keskkonnaameti peadirektori asetäita Leelo Kukk ütles, et 17 jahipiirkonda ei esitanud vastavat taotlust Keskkonnaametile erinevatel põhjustel. "Kas selleks puudus soov või ei saadud kehtiva taotluse pikendamiseks jahindusnõukogu heakskiitu. Kahel juhul neist ei esitatud jahipiirkonna kasutusõiguse loa pikendamise taotlust Keskkonnaametile jahiseadusega määratud tähtajaks, milleks oli 30. november 2022," rääkis Kukk.

"Eelmainitud 17 jahipiirkonna kasutusõiguse load kehtivad kuni 31. maini 2023. Et vältida olukorda, kus jahipiirkond jääb peale kasutusõiguse loa kehtivuse lõppu omanikuta ja kasutuseta, on Keskkonnaamet alustanud jaanuaris ja veebruaris jahipiirkonna kasutusõiguse lubade taotluste vastuvõttu uue kasutaja leidmiseks. Jahipiirkonna kasutusõiguse luba on õigus saada Eestis registreeritud juriidilisel isikul või riigiasutusel. Jahipiirkonna kasutusõiguse luba antakse tingimusel, et loa taotlejal on samas jahipiirkonnas kinnisasi või vähemalt kirjalik kokkulepe ühe samas jahipiirkonnas kinnisasja omava maaomanikuga jahi korraldamiseks tema kinnisasjal. Konkureerivate taotlustega aladel loeb see, kellel on rohkem maaomanike kooskõlastusi," täpsustas Kukk.

Jahipiirkonnad on leitavad Keskkonnaportaalist. Jahipiirkonna kasutusõiguse loa taotlusi saab Keskkonnaametile esitada 30 päeva jooksul alates teate avaldamisest väljaandes Ametlikud Teadaanded, kus soovitud jahipiirkonna leidmiseks peab otsingusse trükkima selle nime. Taotlusi saab esitada 17 jahipiirkonnale viies maakonnas (Harju, Lääne, Pärnu, Valga ja Viljandi). Esimene konkurss uue kasutaja leidmiseks avati 16. jaanuaril 2023 Polli, Kolga-Jaani, Kärstna, Kõo ja Vambola jahipiirkondadele. Järgmised konkursid uue kasutaja leidmiseks avati 7. veebruaril 2023 Aakre, Paistu, Hummuli, Kaansoo, Lahmuse, Tõrva, Uniküla, Padiski, Vana-Otepää ja Vormsi jahipiirkondadele. 1. märtsil 2023 avatakse taotlused Lõpe ja Sangaste jahipiirkondadele.

Jahipiirkondadest ja jahindusnõukogudest saab täpsemalt lugeda Keskkonnaameti koduleheküljelt, täpne juhis jahipiirkonna kasutusõiguse loa taotlemiseks on leitav siit. Taotlusi saab esitada läbi Keskkonnaotsuste infosüsteemi KOTKAS aadressil: https://kotkas.envir.ee/.


 

Allikas: Keskkonnaameti 08.02.2023 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.