Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Hariduslaat tuleb taas! (2023-02-14 07:24:13)

Pärast paariaastast pausi on talvisel koolivaheajal kõikidel pedagoogidel ja teistel õppimise-õpetamise huvilistel võimalus osaleda suurel haridusüritusel, et koguda mitmekesiseid teadmisi ja kogemusi ning saada ülevaade värsketest ideedest nii Tartu haridusasutuste esindajatelt kui ka külalistelt väljastpoolt.

Selle aasta hariduslaada fookuses on õpetajate õppimine, millest tuleneb ka ürituse teema "Õppiv õpetaja jääb ellu". Üks korraldajaid, Tartu Kivilinna Kooli direktor Karin Lukk ütles, et elukestev õppimine on ühtviisi oluline nii õpilastele kui ka õpetajatele. "Haridusinimestena teame, et edukaks õppimiseks on oluline luua toetav keskkond. Tartus oleme rajanud ja edendamas heade kogemuste jagamisel põhinevat õpikultuuri, luues õppimiseks võimalusi läbi kahe suurema haridusürituse aastas - sügisel haridusfestivalil ja talvel hariduslaadal," lisas ta.

Hariduslaada avab Tartu linnapea Urmas Klaas. Päeva fookusesinejaks on Maria Sakarias, Mondo maailmaharidus- ja teavitusprogrammi juht, kes räägib maailmaharidusest kui õppimisprotsessist, mis võimaldab õppijal teadvustada isikliku vastutuse ja teadliku tegevuse olulisust globaalsete probleemide kontekstis ning tutvustab haridustöötajate võimalusi turvalisema ja kestlikuma maailma loomiseks.

Hariduslaat kannab oma nimes vihjet ürituse vormile. Nii nagu laadalgi on võimalik tutvuda lühidalt erinevate pakutud toodetega, on ka sellel üritusel palju õpitubasid, mida nelja 30-minutilise sessiooni jooksul külastada. Kokku jagatakse head hariduskogemust 29 õpitoas. Sellel aastal on Tartu lasteaiad ja koolid kaasanud õpitubade tegemisse ka oma partnereid väljastpoolt ehk värskeid ja uusi ideid lisandub veelgi. Näiteks jagab Elmari saatejuht-toimetaja Tiiu Sommer teadmisi meediasuhtlusest, Oskuste Labor OÜ räägib matemaatilisest mõtteviisist ja selle toetamisest ainetunnis, Eesti Rahva Muuseum on tutvustamas oma uut näitust ja seda, kuidas seda õpiprotsessis kasutada, külla tuleb Päästeamet, Naiskodukaitse, Invaru OÜ, Tartu Loodusmaja, Avita kirjastus, MTÜ Haridusmentorid ja lisaks ka esindusi teistest haridusasutustest mujalt Eestist. Loomulikult on Tartu klassijuhataja-aasta raames laadal esindatud mitmed klassijuhataja tööga seotud praktilised teemad.

Haridusinimeste maailmavaade peab ikka olema lai ja seegi kord pakume võimalusi oma kultuurikogemuste pagasi täiendamiseks. Osalejatel on võimalik valida Lauri Räppi juhtimisel kirjandusliku mõtteavardamise ja muusikalise elamuse vahel, mida pakuvad Toomas Lunge ja Tõnu Raadik.

Hariduslaat toimub 1. märtsil 2023 Tartu Variku Koolis (Piima 1, Tartu). Osalemine on kõigile tasuta. Registreeruda saab 13.02-22.02 (või kuni kohti jätkub) lingil: lingid.ee/HL2023

Üritust korraldavad LP- ja õpikogukondade koolid koostöös Tartu Linnavalitsuse haridusosakonnaga.

 

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.