Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rollid selgeks: riik parandab merereostuse valmisolekut (2023-02-14 07:40:57)

Keskkonnaministeerium soovib luua selgust merereostuse olukordades. Rollide paremaks jaotamiseks ja seniste kogemuste jagamiseks kogunevad täna osapooled arutelule.

Eesti asub geograafiliselt asukohas, kus meil pole paraku võimalik välistada merereostuse ohtu. Küll aga saame võimalikuks reostuseks paremini valmis olla, tehes selgeks eri osapoolte rollid ohu realiseerumisel. Kuidas selleks paremini valmis olla? Kuidas on jaotunud rollid merel tekkivale reostusele reageerimisel? Mida oleme õppinud varasematest reostusjuhtumitest? Neile küsimustele otsitakse Keskkonnaministeeriumi korraldatud arutelul vastuseid.


Keskkonnaminister Madis Kallase sõnul peab olema kõigil selge arusaam, mida nemad merereostuse randa jõudmisel saavad teha. "Alles eelmisel suvel tabas Vormsi ja Hiiumaa rannikut ulatuslik naftareostus, mis näitas, et meil polnud ühtset arusaama, kuidas tuleb tegutseda. Peame olema paremini valmistunud ning tegema selgeks, mis rolli täidavad omavalitsused, sadamad ja riik ning mida saavad teha vabatahtlikud," lausus keskkonnaminister. "Kui reostus on õue peal, siis pole enam aega arutada. Peame tegutsema kiiresti ja tõhusalt, et kahjud elusloodusele ja ökosüsteemile oleks võimalikult väikesed," rõhutas ta.

Arutelul osalevad riigi ametiasutuste, kohalike omavalitsuste, sadamate, laevaomanike, vabatahtlike ning teiste naftareostusega kokku puutuvate ettevõtjate või organisatsioonide esindajad.

Arutelu algab kell 10 Radisson Blu Hotel Olümpia konverentsikeskuses.
Arutelu kava: https://envir.ee/uudised/kutsume-merereostuse-teemalisele-arutelule


 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 14.02.2023 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.