Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kalanduse kestlik tulevik nõuab uuenduste lubamist (2023-03-21 07:32:47)

Brüsselis toimus 20.03.2023. a. põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu, kus arutatakse kalanduse tuleviku suundade üle.

Maaeluminister Urmas Kruuse nõustub kalalaevastiku uuendamise vajadusega, mille pärast tuleb eemaldada sellele seatud kunstlikud takistused ning leida kalapüügiks majanduslikult toimivad lahendused. "Alustama peaks sellest, et vaatame üle kehtiva Euroopa Liidu ühise kalanduspoliitika," sõnab minister. "Kaotada tuleks kalalaeva püügivõimsusele seatud piirangud nendes laevastiku segmentides, kus selleks puudub vajadus. Nagu Eestis, kus väljapüük on reguleeritud individuaalsete kvootidega või kasutatakse seisevpüüniseid ning piirangud takistavad vajalikke uuendusi."

Minister leiab, et olukorras, kus looduslikke kalavarusid kasutakse juba maksimaalselt ära, saab nõudlust kalatoodete järgi leevendada vesiviljeluse arendamisega. "Läänemeres on vesiviljeluse arengu peamiseks takistuseks osutunud suur toitainete sisaldus meres. Seetõttu on vajalikud suunised keskkonnamõjude kohta, mis võimaldaks merekalakasvatuse arengut majanduslikult mõistlikul viisil," räägib maaeluminister Kruuse.

Maaeluminister rõhutab, et eelnenu kõrval ei tohi unustada ka kalapüügi enda jätkusuutliku korraldamise tähtsust ja vajadust jätkata väljapüüki vastavalt teadussoovitusele. "Sektori stabiilsuse tagamiseks tuleb lähtuda mitmeaastastest kavadest ja neis toodud, võttes samas arvesse regionaalseid ühispositsioone," selgitab minister Kruuse.

Maaeluministeeriumit esindavad Brüsselis toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu istungil Maaeluminister Urmas Kruuse, teda saadavad asekantslerid Madis Pärtel ja Siim Tiidemann ning välissuhete ja eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Peeter Seestrand.

 

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.