Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-04-04 07:02:28)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 99 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 40 varavastast kuritegu, sealhulgas 25 vargust ning kaks sõidukivargust ja omavolilist kasutamist.

Üle piiri Eestisse tuli 257 Ukraina kodanikku, kellest 120 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

31. märtsil teatati, et Kesklinnas Koidu tänaval toimus füüsiline konflikt alkoholijoobes meeste vahel. Kiirabi toimetas ühe neist haiglasse kontrolli.

1. aprillil teatati, et Mustamäel J. Sütiste teel korteris ründas 42-aastane mees oma elukaaslast. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid agressiivse mehe kinni.

2. aprillil teatati, et Kesklinnas Võlvi tänaval korteris tekkis konflikt elukaaslaste vahel, mille käigus sai naine kergemaid vigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. aprillil teatati, et Mustamäel E. Vilde teel tekkis konflikt elukaaslaste vahel, mille käigus said mõlemad vigastada. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmus

31. märtsil alustati menetlus juhtumis, kus Mustamäel elav 47-aastane naine soovis müüa internetis kaupa. Temaga võttis ühendust naine, kes soovis osta DPD kulleriga ja palus ostu vormistamiseks müüjal oma pangakaardiandmed anda. Naine andiski andmed, kuid hiljem avastas, et tema kontolt on maha läinud 653,42 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

3. aprillil teatati, et Paldiskis ründas seni tuvastamata mees 41-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus

31. märtsil viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus läbi illegaalimenetluse kahe Moldova Vabariigi kodaniku suhtes: 1983. aastal sündinud mehe ja 1987. aastal sündinud naise osas. Kontrollkäigul ehitusobjektile avastati, et isikud töötasid Eestis seadusliku aluseta (lühiajaline töötamine PPA-s registreerimata). Neile määrati rahatrahvid 75 trahviühikut, summas 300 eurot ning nende lubatud viisavaba viibimist lühendati ühekordselt. Lisaks koostati ettekirjutused Eestist lahkumiseks 10 päeva jooksul ning kohaldati üheks aastaks ja kuueks kuuks sissesõidukeelud.

31. märtsil koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus ettekirjutused Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul kahele Moldova Vabariigi kodanikule: 1982. aastal sündinud naine ja 2004. aastal sündinud naine. Naised ületasid lubatud viisavaba viibimisaega ja viibisid Schengeni alal 5 kalendripäeva seadusliku aluseta, kõik päevad Eestis. Lisaks kohaldati neljaks kuuks sissesõidukeeld.

1. aprillil viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus läbi illegaalimenetluse 1986. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes. Kontrollkäigul ehitusobjektile avastati, et isik töötas Eestis seadusliku aluseta (lühiajaline töötamine PPA-s registreerimata). Mehele määrati rahatrahvi 50 trahviühikut, summas 200 eurot. Tema lubatud viisavaba viibimist lühendati ühekordselt, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 10 päeva jooksul ning kohaldati kuueks kuuks Schengeni sissesõidukeeld.

1. aprillil koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus ettekirjutuse Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul 1999. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikule, kes osutas rakenduse kaudu taksoteenust omamata selleks vastavat luba. Meheke määrati rahatrahv 50 trahviühikut, summas 200 eurot ning määrati sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

2. aprillil teatati, et lennujaama lennujulgestuse kontrollis on avastatud reisija käsipagasist erinevad noad ja kasteet. Isikul olid kaasas tsiviilkäibes keelatud kasteet, libliknuga ning vedrujõul väljaviskuva ja seejärel jäigalt kinnituva teraga nuga. Reisijaks osutus 2008. aastal sündinud Prantsuse Vabariigi kodanik, kes reisis grupina koolikaaslasega, keda saatis õpetaja. Noormehelt võeti suuline seletus ja asjad hoiule.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

31. märtsil teatati, et Jõgeval Aia tänaval puhkes 17-aastase noormehe ja kahe tema tuttava vahel tüli, mille käigus noormeest löödi ning temalt JBL kõlar ära võeti. Kannatanu pöördus tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitatakse kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

31. märtsil teatati, Viljandis Tallinna tänaval lõi 53-aastane mees tüli käigus 82-aastast meest. Politsei pidas lööja kinni ning juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

1. aprillilkontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Kasahstani kodanikku, kes oli viibinud Schengeni territooriumil neli päeva seadusliku aluseta ning veetnud need kõik Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ning kohaldati kolmeks kuuks sissesõidukeeld. Peale menetlustoiminguid lahkus mees Venemaale.

2. aprillil kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Kasahstani kodanikku, kes oli viibinud Schengeni territooriumil seitse päeva seadusliku aluseta ning veetnud need kõik Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ning kohaldati üheksaks kuuks sissesõidukeeld. Peale menetlustoiminguid lahkus mees Venemaale.

2. aprillil tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine kahel Serbia kodanikul, kel puudus seaduslik alus sisenemiseks Schengeni territooriumile. Isikutele väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaale.

2. aprillil tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Armeenia kodanikul, kel puudus piiriületuseks tarvilik dokument. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

26. märtsil teatati politseile, et Rakveres Rägavere teel karjus 50-aastane mees oma endise elukaaslase peale.

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

1. aprill teatati politseile, et Narvas Rahu tänaval asuvas kortermajas lõi 56-aastane mees korduvalt oma elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

1. aprill sai politsei teate, et Narvas Rahu tänaval löödi 50-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

1.aprill sai politsei teate, et Narvas Rahu tänava kortermajas löödi 43-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses

1. aprill teatati politseile, et Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asuvas kortermajas lõi 31-aastane mees oma elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

1. aprill sai politsei teate, et Jõhvis Kaasiku tänaval asuvas korteris löödi 38-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

1. aprill sai politsei teate, et Narvas V. Gerassimovi tänaval asuvas kortermajas toimus mehe ja naise vahel konflikt, mille tagajärel said mõlemad viga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

2. aprill teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospektil asuvas kortermajas lõi 49-aastane naine terava esemega oma abikaasat. Politseinikud pidasid naise kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

2. aprill teatati politseile, et Ahtmes Estonia puiesteel asuvas lõi 43-aastane mees naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Surma põhjustamine ettevaatamatusest

31. märtsil sai politsei teate, et Lüganuse vallas Varja külas oli pooleteistaastane laps kukkunud tuletõrje veevõtukohta. Kiirabi toimetas väikelapse haiglasse, kelle elu paraku ei suudetud päästa.


Looma julm kohtlemine

1. aprill sai politsei teate, et Narvas 26. Juuli tänaval asuvas kortermajas löödi terava esemega koera, kes suri saadud vigastustesse.

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise üheteistkümnel Venemaa, kümnel Moldova, üheksal Ukraina ning ühel Suurbritannia ja Põhja-Iiri, Colombia ja Kasahstani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

2. aprillil õhtul sai politsei teate, et Haapsalus lõi 48-aastane mees korteris enda 34-aastase elukaaslast.

Pärnumaa

Asja rikkumine ja hävitamine

24. märtsil avastati, et Pärnus on sisenetud purjejahi kajutisse ja paadi sisemus ehitusvahtu täis lastud. Politsei alustas 31. märtsil juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust, mille käigus selgitatakse ka tekitatud kahju suurus.

Vargus

1. aprillil teatati politseile, et Pärnus varastati varahommikul kella 3.30 paiku sõiduauto Škoda Kamiq. Auto leiti hiljem Pärnu linnast üles, kuid sõidukist olid ära varastatud dokumendid, mobiiltelefon ja pardakaamera jm. Vargusega tekitatud kahju suurus on täpsustamisel.

Raplamaa

Vargus

2. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohila vallas siseneti ehitusjärgus garaaži, kust varastati tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on üle 3000 euro.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.