Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-04-06 07:03:06)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 68 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 48 varavastast kuritegu, sealhulgas 27 vargust (üks eluruumidest ja üks sõidukitest) ja üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine.

Juhtus neli inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada üheksa inimest. Juhtimiselt tabati kaheksa joobetunnustega sõidukijuhti.

Üle piiri Eestisse tuli 105 Ukraina kodanikku, kellest 61 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

4. aprillil teatati, et Mustamäel Kuklase tänaval korteris ründas 29-aastane naine oma elukaaslast, 36-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

4. aprillil teatati, et Lasnamäel Pikri tänaval korteris lõi 23-aastane mees oma elukaalast. Konflikti ajal viibis korteris ka alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Kelmus

4. aprillil alustati menetlust juhtumis, kus Pirital elavale 44-aastasele mehe helistati ja esitleti ennast politseitöötajana ning teavitati sellest, et keegi soovib tema nimel laenu võtta. Seejärel ühendati kõne väidetava LHV panga töötajaga, kes palus teha koostööd pangakonto kaitsmiseks. Selleks pidi mees edastama internetipanga kasutajatunnuse ning kinnitama tehinguid Mobiil-ID PIN-koodidega. Hiljem selgus, et mehe LHV pangakontolt tehti makseid kogusummas 25 874 eurot tundmatutele Suurbritannia pangakontodele.

Piiriturvalisus

4. aprillil viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1992. aastal sündinud Gruusia kodaniku suhtes, kes viibis Schengeni riikide territooriumil ebaseaduslikult alates 29. jaanuarist. Õigusrikkujale määrati rahatrahv 150 trahviühikut, summas 600 eurot. Samuti koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

LÕUNA PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeval Lõuna prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Piiriturvalisus

5. aprillil tõkestati Luhamaa maanteepiiripunktis riiki sisenemine Kõrgõzstani kodanikul, kel puudus piiriületuseks vajalik viisa. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta saadeti tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

5. aprillil teatati politseile, et Ahtmes Sõpruse tänaval asuvas korteris toimus elukaaslaste vahel konflikt, mille tagajärjel sai naine viga. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Arvutikelmus

Politsei alustas kriminaalmenetlust selles, et 27. märtsil võeti Facebook Messengeris ühendust Facebook Marketplace's peeglit müüva Narva-Jõesuus elava naisega. Huviline soovis peeglit osta läbi kullerfirma ja saatis naisele võltsitud kullerfirma lingi, kuhu naine sisestas oma pangakaardi andmed. Seejärel kanti naise pangakontolt raha tuvastamata kontodele. Tekitatud kahju on üle 5000 euro.

4. aprillil pöördus politseisse Kiviõlis elav naine, kes oli väidetavalt saanud politseist telefonikõne, milles anti märku kahtlastest tehingutest tema pangakontol. Probleemide kõrvaldamiseks paluti naisel laadida arvutisse programm, mida ka naine tegi ja mille kaudu sai kelm juurdepääsu tema arvutile ja pangakontodele. Kahju on 1500 eurot ning kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

4. aprillil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Ravi tänaval varastati sõidukist akutööriistad ja akud. Vargusega tekitatud kahju on 1500 eurot.

Piiriturvalisus

4. aprillil tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kolmel Ukraina ning ühel Armeenia, Moldova ja Venemaa kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Raplamaa

Arvutikelmus

1. aprillil soovis 51-aastane Rapla valla naine Facebook Marketplace'st kohvimasinat osta. Kohvimasina müüja teatas, et saadab paki kulleriga ning edastas naisele kullerfirma lingi, kuhu too sisestas oma krediitkaardi andmed ja mõlemad PIN-koodid. 3. aprillil avastas naine, et tema kontolt on kantud üle 430 eurot. Ostetud kaupa naine ei saanud ega ole saanud ka raha tagasi.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.