Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2023-04-12 07:08:07)

 

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 87 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks avaliku korra raske rikkumine, 53 varavastast kuritegu, sh 24 vargust (eluruumidest kaks, sõidukitest kaks).

Eile toimus 7 liiklusõnnetust, neist kaks tõukerattaga. Juhtimiselt kõrvaldati 9 alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Üle piiri Eestisse tuli 93 Ukraina kodanikku, kellest 46 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

10. aprillil teatati, et Mustamäel Akadeemia teel lõi 63-aastane mees 49-aastast naist.

Vargused

10. aprillil teatati, et Lasnamäel Peterburi teel on sõidukilt varastatud rehvid. Kahju on ligikaudu 1000 eurot.

10. aprillil varastati Mustamäe E. Vilde teel asuvast pandimajast kuldehteid. Kahju on ligikaudu 6000 eurot.

Harjumaa

Vargus

10. aprillil teatati, et Keila linnas on sõidukitest varastatud kütust. Kahju on 432 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Arvutikelmus

Politsei poole pöördus inimene, kes soovis Facebook Marketplace'i kaudu osta korvtooli. Müüja saatis kullerilingi, kuhu ostja pidi sisestama andmed ja tegema makse. Makset tuli allkirjastada Mobiili-ID'ga, aga korduvalt küsiti vale summat. Ostja proovis makset tühistada ja mitte teostada, aga hiljem selgus konto väljavõttest, et pangakonto oli tühjendatud võõrastele aadressidele. Kelmuse ohver sulges oma pangakonto ja blokeeris Mobiili-ID. Kelmusega tekitatud kahju on 2500 eurot. Kelmusasja üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Omastamine

10. aprillil andis 52-aastane naine teada, et tema 84-aastase ema pangakontolt on kadunud 500 eurot. Politsei uurib omastamise üksikasju kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Arvutikelmused

10. aprillil pöördusid politseisse mitmed Tartumaa inimesed, kes olid Facebook Marketplace'i kaudu ostu sooritades langenud kelmuse ohvriks. Kõikide juhtumite puhul saadeti ostjale kullerteenuse link, kuhu ostja pidi sisestama oma andmed, kas pangakaardi numbri, Mobiili-ID või Smart-ID koodid. Tekitatud kahju on kokku 4453 eurot. Kelmusjuhtumite üksikasjad selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Kehaline väärkohtlemine

11. aprillil sai politsei teate, et 26-aastane mees tungis kallale endale tuttavale naisele. Mees peeti kahtlustatavana kinni ja toimetati Tartu vanglasse. Naine meedikute abi ei vajanud. Politsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust.

Süütamine

Häirekeskusele laekus 10. aprilli ööl teade, et Elva linnas põleb kahekordne hoone. Päästjad kustutasid tulekahju ja majast leiti mehe surnukeha. Tulekahju tekkepõhjuseid ja täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargused

Politseile teatati, et 1. aprillil murti Tartus Uuel tänaval akna kaudu sisse korterisse, kust varastati mitmeid tööriistu. Tekitatud kahju on 3047 eurot.

Politseile laekus teade, et 5. aprillil tankis tundmatu isik Tõrvandi aleviku tanklas 514 euro eest kütust ja jättis selle eest maksmata. Juhtumi täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Politseile laekus teade, et Tartus Kalevi tänavalt varastati 2. aprillil must jope, sularaha, kinkekaart ja autovõtmed. Tekitatud kahju 560 eurot.

5. aprillil varastati Tartus Soola tänaval rahakott koos erinevate dokumentide ja sularahaga. Tekitatud kahju on 380 eurot.

Piiriturvalisus

9. aprillil tuvastas Kagu politseijaoskonna patrull Põlva linnas sõiduautot kontrollides kolm Usbekistani kodanikku, kes olid viibinud Schengeni territooriumil 128 päeva seadusliku aluseta ning neist 18 päeva Eestis. Usbekistani kodanikele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 15 päeva jooksul, kuid mitte hiljem kui 25. aprillil 2023. Samuti kehtestati neile Schengeni sissesõidukeeld kolmeks aastaks ja määrati trahv summas 300 eurot.

10. aprillil kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Saksamaa numbrimärgiga KIA Sorento sõiduautot, mida juhtis Venemaa kodanik. Dokumentide kontrollimisel avastas piirivalvur, et sõidukijuhi esitatud Poola juhiluba on võltsitud. Piirivalve võttis võltsitud juhiloa hoiule.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

10. aprillil teatati politseile, et Sillamäel Kesk tänaval asuvas kortermajas lõi mees enda ema. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

10. aprillil sai politsei teate, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvas korteris lõi naine 51-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Asja rikkumine ja hävitamine

10. aprillil sai politsei teate, et Narvas Tallinna maanteel asuvas parklas süütas seni tuvastama isik auto, milletõttu sai kahjustada ka lähedal seisnud auto.

Piiriturvalisus

10. aprillil tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Kodanikule määrati rahatrahv ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

10. aprillil tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kolmel Venemaa, kahel Moldova ja ühel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kelmus

10. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 11. märtsil leidis 67-aastane Järva valla mees Soov.ee portaalist traktori müügikuulutuse. Mees suhtles e-kirja teel traktorit müüva inimesega, sõlmis ostu-müügilepingu ja kandis müüjale üle 3000 eurot. Ostetud traktorit pole mees seniajani saanud ega ole saanud ka makstud raha tagasi.

Läänemaa

Kehaline väärtkohtlemine

10. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 7. aprillil tekkis Virtsu alevikus meeste vahel ühise joomingu käigus tüli, mille tulemusena lõi 18-aastane noormees 26-aastast meest.

Raplamaa

Arvutikelmus

10. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et aprilli alguses soovis 31-aastane Kohila naine osta Facebook Marketplace'st kohvimasinat. Müüja tahtis masinat müüa läbi kullerfirma ja saatis naisele võltsitud kullerfirma lingi, kuhu naine sisestas enda pangakaardi andmed, internetipanga kasutajatunnuse ning PIN-koodid. Seejärel tehti naise arvelt ilma tema loata üks kaardimakse summas 238 eurot, mida pole enam võimalik tagasi pöörata.

Saaremaa

Vargus

8. aprillil teatati politseile, et Saaremaal varastati ehitusobjektilt kaks kaevakoppa. Vargusega tekitatud kahju on 900 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.