Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tolmavast tänavast tasub eemale hoida (2023-04-16 09:31:54)


Kevadel hakkab tänavatel ringlema tervist kahjustav tolm. Keskkonnaministeerium kutsub kevadisel ajal järgima linnapuhastuses hea tava nõudeid ning linnas liikujaid vältima tervise huvides tolmuseid tiheda liiklusega tänavaid.

Kahetsusväärselt puhastatakse tänavaid pahatihti nii, et keerutatakse vaid tolmu ühest kohast teise. Kui tänavaid enne puhastamist eelnevalt ei niisutata või kui tolmu kokku ei koguta, pääseb lendu miljoneid peeneid osakesi koos ohtlike haigusetekitajatega.

Keskkonnaministeeriumi välisõhu ja kiirgusosakonna nõuniku Reet Pruuli sõnul on tolmus sisalduvad peened ja eriti peened osakesed tervisele ohtlikud, kuna õhus lenneldes seovad nad endaga saasteaineid, õietolmu ja erinevaid mikroorganisme. "Peente osakeste organismi tungimise võime on ülitugev ning vereringesse sattudes levivad nad kõikjale organismis. Epidemioloogiliste uuringute alusel on selgunud, et nad põhjustavad mitmeid tervisekahjustusi, sealhulgas ka surmaga lõppevaid südameinfarkti, insulti ja kopsuhaigusi," hoiatas Pruul, lisades, et peened osakesed võivad lenduda suurte vahemaade taha ja jääda õhku lendlema nädalateks.

Keskmine täiskasvanu hingab korraga sisse veidi vähem kui 0,5 liitrit õhku. Kui tavaliselt sisaldab see kuni 10 miljonit väikest osakest koos tema pinnal asuvate kahjulike ainete ja haigustekitajatega, siis saastunud õhu korral on õhus osakesi koos saasteainetega tunduvalt rohkem.

Vaata, milline on välisõhu kvaliteet sinu kodulinnas www.õhuseire.ee

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade

 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.