Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valimiskogu valib neljapäeval Tartu Ülikoolile rektorit (2023-04-17 07:40:20)


Neljapäeval, 20. aprillil kell 12 koguneb Tartu Ülikooli aulasse 292-liikmeline valimiskogu, et valida ülikoolile järgmiseks viieks aastaks rektor.

Tartu Ülikooli rektoriks kandideerivad neurokirurgia professor Toomas Asser, makroökonoomika professor Raul Eamets ja bioinformaatika professor Jaak Vilo. Toomas Asser on akadeemik ja alates 2018. aastat ülikooli rektor. Raul Eamets on majandusteadlane ja 2016. aastast sotsiaalteaduste valdkonna dekaan. Jaak Vilo on akadeemik ja andmeteaduse õppetooli juhataja.

Professor Toomas Asseri esitas rektorikandidaadiks Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna nõukogu, professor Raul Eametsa sotsiaalteaduste valdkonna nõukogu ning professor Jaak Vilo loodus- ja täppisteaduste valdkonna nõukogu.

Valimiskomisjoni esimehe Raili Marlingu sõnul on rektorikandidaadid osalenud kahe nädala jooksul arvukatel sisukatel väitlustel. "Meil on olnud suurepärane võimalus tutvuda kandidaatide seisukohtadega, et langetada informeeritud valik. Loodan, et kõik valimiskogu liikmed tunnetavad sündmuse tähtsust ja tulevad neljapäeval valima," rääkis Marling.

Kandidaatide väitlusmaratoni lõpetab teisipäeva, 18. aprilli õhtul kell 20 Tartu Ülikooli aulast Eesti Televisiooni otse-eetrisse minev saade "Tartu Ülikooli rektori kandidaatide debatt".

292-liikmelisse valimiskogusse kuuluvad Tartu Ülikooli nõukogu, senati, valdkondade nõukogude ja üliõpilasesinduse liikmed ning professorid, kelle töökoormus ülikoolis on professorina vähemalt 20 tundi nädalas. Valituks osutub kandidaat, kelle poolt on hääletanud üle poole valimiskogu koosseisust. Seega vajab tulevane rektor vähemalt 147 poolthäält. Valimiskoosolek on otsustusvõimeline, kui sellest võtab osa üle poole valimiskogu liikmetest.

Tartu Ülikooli rektori valimiste reglemendis on sätestatud, et kui esimeses hääletusvoorus ei saa ükski kandidaat vajalikku arvu poolthääli, korraldatakse uus hääletusvoor, milles osalevad kaks enim poolthääli saanud kandidaati. Kui esimeses voorus saavad kandidaadid võrdse arvu hääli, siis järgmisse vooru pääseja(d) loositakse. Kui ka teises hääletusvoorus ei saa kumbki kandidaat vajalikku arvu poolthääli, korraldatakse kolmas hääletusvoor, milles osaleb teises voorus enim poolthääli saanud kandidaat. Kui ka viimases hääletusvoorus ei saada kokku vajalikku arvu poolthääli, jääb rektor valimata.

Valimiskogu valib rektori viieks aastaks. Rektori ametiaeg algab 1. augustil 2023.

Otseülekannet rektori valimistest saab vaadata aadressil www.uttv.ee.

Allikas: Tartu Ülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.