Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Autovabaduse puiestee ühendab taas Tartu südalinna 29.06.-6.08.2023 (2023-04-18 08:20:02)


Sel suvel muutub osa Vabaduse puiesteest Tartus taas autovabaks. Mitmekesise kultuuriprogrammi ja põneva ruumilahendusega Autovabaduse puiestee toimub 29. juunist kuni 6. augustini.

Juba neljandat korda toimuv suvine Autovabaduse puiestee saab alguse Tartu linna päeva galakontserdiga ning lõpeb Tartu toidu- ja veinifestivaliga. Puiestee on ürituse ajal turuhoonest kuni Kaarsillani autoliiklusele suletud.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on Autovabaduse puiesteest saanud linlaste hulgas oodatud igasuvine sündmus, mis elavdab kesklinna ja toob siia külalisi ka kaugemalt. "Tänavune Autovabaduse puiestee on omamoodi peaprooviks järgmisele aastale, kui kanname Euroopa kultuuripealinna tiitlit ja soovime samuti südasuvist kesklinna elavdada. Atraktiivne ja rahvarohke südalinn pakub ka meie toitlustus- ja majutusettevõtetele rohkem võimalusi külaliste võõrustamiseks," selgitas linnapea.

Kultuuriprogrammi pakutakse tartlastele ja Tartu sõpradele terve perioodi vältel kindlas rütmis neljapäevast laupäevani. Neljapäeviti toimuvad Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 kureeritud kontserdid, reedesed sündmused on inspireeritud liikumisaastast ja laupäeviti on programmis rohkelt tegevusi peredele. Liikumispäevad lõppevad tantsuõhtutega ja perepäevad Tartu Elektriteatri filmiõhtutega.

Kultuuriosakonna juhataja Sten Svetljakovi sõnul tuleb Autovabaduse puiestee oma vanas headuses. "Analüüsisime eelmiste aastate häid praktikaid ja proovime neid sel aastal võimendada. Programm on kokku pandud parasjagu tihedana ja täis eriilmelisi sündmusi, et kõik tartlased ja külalised teistmoodi linnaruumi ja mitmekesist kava nautida saaksid. Teadlikult oleme jätnud ruumi ka isetekkeliseks rõõmuks, et saaks lihtsalt nautida linnakeskkonda, mängida lastega ja vestelda sõpradega. Samas ei ole kõik veel lõplikult paigas ja meile võib teada anda, kui on häid ideid, millega programmi täiendada," lisas kultuuriosakonna juhataja.

Ka Tartu noortekeskused kolivad suveks siseruumidest Autovabaduse puiesteele. Kuu aja vältel on lastele ja noortele tegevusi iga päev meisterdamisest koolitusteni. Linnaruumis käivad sellel perioodil ringi tänavanoorsootöötajad, kes suunavad noori tegevustest osa võtma.

Autovabaduse puiesteel on sel aastal tagasi kahe esimese aasta suurim hitt väikelastele - bassein. Lisaks tulevad alale karussell, ronilad, vihmutid ja muud atraktsioonid. Taaskasutusele tuleb eelmiste aastate tänavamööbel. Lava ehitatakse kesklinna pargi poolsele nõlvale ja see jääb sinna kultuuripealinna aastaks.

Autovabaduse puiestee lähtub Tartu linna ja Tartu 2024 keskkonnahoidlike sündmuste juhendist, et vähendada sündmuse keskkonnamõju. Alal kasutatakse pandinõusid, tarbitakse taastuvenergiat, pudelivee asemel pakutakse tasuta joogivett, sorteeritakse jäätmeid ja julgustatakse külastajaid valima keskkonnahoidlikke liikumisviise.

Autovabaduse puiesteed korraldavad Tartu linn, SA Tartu 2024, Tiigi Seltsimaja, Tartu Turg, Tartu Noorsootöö Keskus ja paljud teised head koostööpartnerid.

 

Allikas: Tartu LV pressiuudis


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.