Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-05-03 07:33:59)

 

28. aprillist 1. maini registreeriti politsei- ja piirivalveametis 169 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 62 varavastast kuritegu, sh 43 vargust. Registreeriti kaks inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles hukkus kaks inimest ja sai vigastada üks inimene. Juhtimiselt kõrvaldati 70 narkootikumide või alkoholi tarvitamistunnustega sõiduki juhti.

 

Ööpäeva jooksul tuli üle piiri Eestisse 372 Ukraina kodanikku, kellest 217 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Röövimine

28. aprillil löödi Pirital Rummu teel 47-aastast naist ja varastati tema käekott.

30. aprillil teatati, et Maardus vandaalitseti vandaalitsetakse sõiduki kallal, pärast mida rünnati seda pealt näinud 42-aastast meest ja võeti talt ära mobiiltelefon.

 

Kehalised väärkohtlemised

28. aprillil teatati, et Lasnamäel Ümera tänava kortermajas lõi 29-aastane mees oma 29-aastast elukaaslast.

30. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval lõid seni tuvastamata isikud 33-aastast meest.

30. aprillil teatati kaklusest kesklinnas Suur-Karja tänaval, milles said kergemaid vigastusi kaks meest.

30. aprillil teatati, et Kesklinnas A. Weizenbergi tänaval majas ründas 38-aastane mees endist elukaaslast, 45-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

30. aprillil teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval korteris toimus alkoholi tarvitanud elukaaslaste vahel tüli, mille käigus sai viga 37-aastane naine. Konflikti juures viibisid ka alaealised lapsed. Politseinikud pidasid mehe kinni.

1. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Luste tänava korteris lõi 27-aastane mees oma 43-aastast elukaaslast.

1. mail sai politsei teate Lasnamäele Raadiku tänava kortermajja, kus 47-aastane mees lõi 46-aastast naist.

1. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänava kortermajas lõi 38-aastane mees oma 33-aastast elukaaslast.

1. mail sai politsei väljakutse Kesklinna Viru tänavale, kus 35-aastane mees lõi 43-aastast meest.

 

Vargused

29. aprillil teatati, et Kesklinnas V. Reimani tänaval varastati sõiduki kõrvalistmelt käekott, milles oli sularaha.

1. mail unustas 29-aastane naine oma rahakoti Lasnamäe Suur-Sõjamäe teel asuva keskuse tualettruumi ning see varastati ära. Kahju on kokku 2080 eurot.

 

Harjumaa

 

Tapmine

30. aprillil kell 00.14 anti häirekeskusele teada teadvuseta noormehest ja vigastatud neiust Harjumaal Aruküla alevikus koolistaadionil. Politsei pidas kinni 18-aastase noormehe, keda kahtlustatakse 19-aastasele noormehele surmavate kehavigastuste tekitamises. 17-aastase tütarlapse viis kiirabi haiglasse.

 

Kehaline väärkohtlemine

28. aprillil teatati, et Harku vallas Tiskre külas lõi 35-aastane naine 38-aastast meest.

 

Piiriturvalisus

28. aprillil viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talitus läbi illegaalimenetluse 1993. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodaniku suhtes, kes viibib Eestis seadusliku aluseta, kuna talle on 20.08.2022 koostatud ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldatud sissesõidukeeldu kolm aastat. 28. aprillil läbi viidud illegaalimenetlusega peeti isik 48-tunniks kinni ning paigutati kinnipidamiskeskusesse.

28. aprillil viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus läbi illegaalimenetluse 1968. aastal sündinud Gruusia kodaniku suhtes, kes töötas Eestis seadusliku aluseta. Isiku viisavaba viibimisaega lühendati ühekordselt. Koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 10 päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld üks aasta.

28. aprillil viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus läbi illegaalimenetluse 1997. aastal sündinud Brasiilia Liitvabariigi kodaniku suhtes, kes osutas Eestis seksuaalteenuseid raha eest. Naisele oostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 13 päeva jooksul ning kohaldati siseriiklik sissesõidukeeld üheks aastaks.

 

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kelmus

28. aprillil pöördus politseisse 23-aastane mees, kelle poole pöördus Facebooki kaudu tuttav, kes soovis rahalist abi Soomest Eestisse pääsemisel. Mees kandis raha Leedu ja Eesti kontodele, aga pole tuttavaga enam ühendust saanud. Kelmusega tekitatud kahju on 583 eurot.

 

Arvutikelmused

28. aprillil pöördusid politseisse mitmed Tartumaa inimesed, kes said justkui Eesti maksu- ja tolliametilt sõnumi, et neil on maksmata trahvid või tasud. Sõnumi juures oli link ja sellele vajutades nõuti panka sisse logimisel autentimist. Pärast avastasid inimesed, et nende kontolt on raha kantud võõrastele kontodele. Inimesed kaotasid arvutikelmidele kokku 1380 eurot.

28. aprillil sai politsei teate, et 44-aastane mehe isikuandmeid kasutades on tema nimele vormistatud laenuleping summas 19 864 eurot.

28. aprillil sai politsei teate, et 34-aastane naine, kes oli Facebook Marketplace'i kaudu ostu sooritades langenud kelmuse ohvriks. Naisele saadeti kullerteenuse link, mille inimene ära täitis ning seejärel tuli sõnum, et broneeritud on raha summas 1367 eurot. Naise kontolt läks võõrale kontole 64 eurot, aga ülejäänud broneeritud summa sai ta tagasi.

 

Vargused

28. aprillil teatati politseile, et Tartus Sõbra tänaval asuva maja rattahoidlast on varastatud jalgratas Classic Legend 10. Vargusega tekitatud kahju on 340 eurot.

28. aprillil sai politsei teate, et Tartus Sõbra tänaval asuvast majast on varastatud tahvelarvuti iPad ja kaks iPhone'i mobiiltelefoni. Vargusega tekitatud kahju on 2028 eurot.

 

Kehaline väärkohtlemine

30. aprillil sai politsei teate, et Elva vallas nägi naaber õues meest, keda oli löönud vend. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

 

Tööõnnetus

28. aprillil kukkus Tartus Tähe tänava neljakorruselise kortermaja katuselt alla 60-aastane mees, kes oli läinud katusele linnupesasid kontrollima ja eemaldama. Kiirabi toimetas raskelt vigastatud mehe haiglasse. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

 

Viljandimaa

 

Kelmus

28. aprillil pöördus politseisse 27-aastane mees, kes Facebook Marketplace'i kaudu ostu sooritades langenud kelmuse ohvriks. Mees soovis osta mängukonsooli PlayStation 5 ja leppis müüjaga kokku, et konsool saadetakse posti teel ning ülekanne tehakse kahes osas. Mees kandis pool summast ära, aga pole pärast seda enam müüjaga ühendust saanud ja konsool pole samuti ostjani jõudnud. Kelmusega tekitatud kahju on 320 eurot.

 

Piiriturvalisus

27. aprillil kontrolliti Koidula piiripunktis Leedu numbrimärkidega veoautot, haagist ja selle juhti. Piirivalvurid avastasid, et veoautole oli väljastatud uus registreerimistunnistus, aga seda ei olnud juhil kaasas. Pärast menetlustoiminguid suunati autorong tolliplatsile kuni tuuakse uus registreerimistunnistus.

29. aprillil kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunkti saabunud Venemaa numbrimärgiga sõiduautot Porsche Cayenne S. Juhi ja tema dokumentide kontrollimisel avastas piirivalvur, et sõiduki registreerimistunnistus ei ole väljastatud ametliku väljaandja poolt ning selle turvaelemendid ei vasta ametlikele näidistele. Pärast menetlustoiminguid suunati juht ja sõiduk tagasi Venemaale.

29. aprillil kontrolliti Luhamaa piiripunktis veoauto roolis olnud Usbekistani kodanikku, kes oli viibinud Schengeni territooriumil seadusliku aluseta kuus päeva ning veetnud neist kõik päevad Eestis. Mehele koostati ettekirjutus ja talle kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kuueks kuuks. Samuti määrati talle trahv summas 120 eurot. Peale menetlustoiminguid lahkus mees Venemaale.

29. aprillil kontrolliti Luhamaa piiripunkti saabunud Venemaa sõiduautot BMW X2 Drive. Juhi ja kaasreisijate kontrollimisel selgus, et kahel Iisraeli kodanikul puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Neile väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaale.

29. aprillil kontrolliti Luhamaa piiripunktis Kasahstani numbrimärgiga veoautot, haagist ja selle juhti. Piirivalvurid tuvastasid, et veoauto haagise tehasetähis on manipuleerimiskahtlusega. Haagis võeti hoiule ja suunati ekspertiisi.

30. aprillil saabus Luhamaa piiripunkti Ukraina numbrimärkidega sõiduauto Renault Trafic. Juhi, tema kaasreisija ja sõiduki kontrollimisel selgus, et kaasreisija esitatud passi vahel oli võltsimistunnustega Ukraina juhiluba. Täiendava kontrolli käigus sai kinnitust, et juhiluba on täielikult võltsitud. Piirivalvurid võtsid võltsitud juhiloa hoiule. Kriminaalmenetlust ei alustatud ja inimene lahkus pärast menetlustoiminguid Venemaale.

30. aprillil saabus Luhamaa piiripunkti Iisraeli kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et inimene on viibinud Schengeni territooriumil seadusliku aluseta 44 päeva ja neist ühe päeva Eestis. Iisraeli kodanikule kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kuueks kuuks ja talle määrati rahatrahv 800 eurot. Pärast menetlustoiminguid suundus inimene Venemaale.

1. mail avastas Varnja piirivalvepatrull Kallaste linna supelrannast lukustamata kummipaadi. Selgus, et paadijuht oli käinud lõunal ja plaanis uuesti kalale minna. Piirivalvurid tuletasid kalamehele meelde, et piiriveekogu ääres tuleb paat alati lukustada või kinnitada.

1. mail kontrolliti Venemaa numbrimärgiga sõiduautot ja selles viibinud Ukraina kodanikke. Lähemal vestlusel selgus, et tegemist ei olnud sõjapõgenikega ning inimestel puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Pärast menetlustoiminguid suunati inimesed tagasi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

29. aprillil teatati politseile, et Püssi linnas Viru tänaval lõi 32-aastane mees 24-aastast endist elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

30. aprillil teatati politseile, et Narvas Soldina tänaval asuvas korteris lõi 53-aastane mees enda 41-aastast elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

30. aprillil teatati politseile, et Narvas Malmi tänaval asuvas korteris lõi 23-aastane mees enda 43-aastast ema. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

1. mail sai politsei teate, et Lüganuse vallas Varinurme külas lõi 60-aastane mees enda 57-aastast abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Ähvardamine

29. aprillil sai politsei teate, et Lüganuse vallas Püssi linnas ähvardas 32-aastane mees tuttavat. Politseinikud pidasid ähvardaja kinni.

 

Asja rikkumine ja hävitamine

1. mail teatati politseile, et Sillamäel Tallinna maanteel asuvas parklas süütas seni tuvastamata isik kaatri. Päästjad kustutasid tulekahju ning politsei selgitab kriminaalmenetluses selle tekkepõhjusi. Süütamisega tekitatud kahju on 12 000 eurot.

 

Vargused

28. aprillil teatati politseile, et Sillamäel varastas transpordiettevõtte töötaja firmale kuuluva kütusekaardiga kütust. Vargusega tekitatud kahju on 8000 eurot.

30. aprillil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Vahtra tänaval asuvast korterist varastati ukseluku lõhkumise teel erinevaid elektroonikaesemeid. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Vargus

Politseile laekus teade, et nädalapäevad tagasi varastati Rakvere vallas Paatna külas elumaja lähistelt neli plastakent. Vargusega tekitatud kahju on 350 eurot.

 

Piiriturvalisus

29. aprillil avastasid piirivalvurid Narva linna piirivööndis lendamas mehitamata õhusõiduki. Piirivalvurid tuvastasid droonilennutaja ning selgitasid talle, et Eesti Vabariigis ei tohi ilma PPA ja Transpordiameti kooskõlastuseta piirivööndis mehitamata õhusõidukit lennutada.

29. aprillil tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Usbekistani kodanikul. Kodanikule määrati rahatrahv ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kaheksateistkümnel Venemaa, kaheteistkümnel Moldova, kaheksal Ukraina ja ühel Serbia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Ähvardamine

28. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 25. aprilli hilisõhtul ähvardas mees Haapsalus tänaval 17-aastast noormeest.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

29. aprilli hilisõhtul sai politsei teate, et Pärnus Hommiku tänaval meelelahutusasutuses tekkinud tüli käigus lõi 35-aastane naine 66-aastast naist. Politsei kohale jõudes oli kaklus lõppenud, ent kaks joobes inimest käitusid sündmuskohal agressiivselt ja takistasid politsei tööd. Politsei viis 35-aastase naise ja 35-aastse mehe arestimajja rahunema.

 

Saaremaa

 

Kehaline väärkohtlemine

27. aprillil kella 18 paiku sai politsei teate, et Kuressaares lõi 15-aastane noormees bussijaama juures 20-aastast meest.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.