Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja piirivalveameti ööpäevainfo (2023-05-04 18:25:29)

 

Ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 75 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 47 varavastast kuritegu, sh 34 vargust. Juhtimiselt kõrvaldati kaks narkootikumide või alkoholi tarvitamistunnustega sõiduki juhti.

Ööpäeva jooksul tuli üle piiri Eestisse 91 Ukraina kodanikku, kellest 71 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

3. mail teatati, et Lasnamäel Vormsi tänava kortermajas lõi alkoholijoobes 47-aastane mees oma 69-aastast ema. Politseinikud toimetasid mehe kainenema.

3. mail sai politsei väljakutse Põhja-Tallinna Sõle tänavale, kus seni tuvastamata inimene lõi 63-aastast meest.

Vargus

3. mail teatati, et Mustamäel J. Sütiste tee lukustatud kuurist varastati jalgratas. Kahju on 1158 eurot.

Kelmused

Aasta alguses tutvus 27-aastane mees Tinderis naisega, kes peagi viis suhtluse krüptorahaga kauplemisele peale. Naine soovitas mehel registreerida end kauplemisplatvormil royaltradingbit.org ja juhendas meest avama ka krüptorahakotti Huobi teenusepakkuja juures. Mees tegi mitmeid tehinguid aga soovitud kasumit ning seni investeeritud raha välja võtta ei saa. Lisaks nõutakse temalt täiendavaid sissemakseid erinevate maksude ettekäändel. Kelmusega tekitatud kahju on 9180 eurot.

3. mail pöördus politseisse 45-aastane mees, kes nägi märtsi alguses Facebookis Tesla reklaami investeerimise kohta ning jättis veebilehele enda kontaktid. Peatselt sai ta venekeelse kõne, kus temale selgitati, et antud ettevõttesse investeerimine on tulus. Mees võimaldas helistajal kagujuurdepääsu enda nutiseadmele AnyDesk programmi vahendusel, tema nimele avati krüptorahakott Krakenis ning ta registreeriti kauplemisplatvormil munrofinancialplannersltd.com. Peale mida õhutati meest vormistama laene, kogusummas 12 500 eurot ning teostama läbi enda krüptorahakoti väidetavale platvormile sissemakseid bitcoinides tuvastamata krüptoraha aadressile kogusummas 11 512 eurot. Kui avaldaja soovis osa teenitud kasumist välja võtta, siis seda ta iseseisvalt teha ei saanud ning temalt nõuti täiendavate maksete teostamist. Kelmusega tekitatud kahju summas 11 512 eurot.

Märtsis tutvus sotsiaalmeedia vahendusel 51-aastane mees Marina nimelise naisega, kes viis suhtluse krüptorahaga kauplemisele ning soovitas enda tuttavat maaklerit. Peale seda sai väidetav maakler kaugjuurdepääsu mehe nutiseadmele AnyDesk programmi vahendusel, kes registreeris mehe kauplemisplatvormil cointology.biz, avas mehe nimele konto Revolut pangas ja krüptorahakoti Binance teenusepakkuja juures. Lisaks võeti mehe nimele erinevaid laene ning kui avaldaja soovis teenitud kasumi välja võtta, siis seda ta iseseisvalt teha ei saanud ning temalt nõuti täiendavate maksete teostamist erinevate maksude ettekäändel. Kelmusega tekitatud kahju vähemalt 30 940 eurot.

3. mail pöördus politseisse 45-aastane naine, kes müüs Facebooki marketplace lehel rõivaid. Temaga võttis ühendust Dariya nimeline isik, kes soovis neid osta ja saatis avaldajale väidetava DPD kullerteenuse lingi. Kannatanu avas lingi ja sisestas võltsitud veebilehele oma andmed. Kelmusega tekitatud kahju on 404,18 eurot.

3. mail pöördus politsei poole 37.aastane mees, kes oli müüki lisanud osta.ee keskkonda oma kaamera. Kuulutusele reageeris Viktoria nimeline naine, kes saatis mehe väidetava DPD kullerteenuse lingi andmete sisestamiseks. Peale seda hakkasid mehe mobiilile tulema kinnituste teated, millele avaldaja ka vajutas ja tema kontolt on välja petetud 646,51 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

3. mail teatati, et Maardus Veeru tänava kortermajas lõi alkoholijoobes 54-aastane naine oma ema. Politseinikud pidasid lööja kinni.

3. mail sai politsei väljakutse Keila linna, kus toimus konflikt kahe elukaaslase vahel.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kelmus

3. mail pöördus politseisse 41-aastane mees, kas sai kõne end LHV panga töötajana esitlenud inimeselt. Mehele väideti, et tema pangakontot on vaja kontrollida ning ta suunati edasi väidetava politseinikuni. Mees laadis juhtnööride järgi alla rakenduse ja sisestas enda ID-kaardi PIN-koodid pangalehele. Hiljem avastas, et tema pangakontolt on kadunud 680 eurot võõrastele kontodele.

Vargus

3. mail teatati politseile, et Jõgeva linnas Kivi tänava kortermaja keldriboksist on varastatud kaks kalastusõnge. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

Tartumaa

Kelmused

3. mail pöördus politseisse 44-aastane naine, kellele oli helistanud end politseinikuna esitlenud mees, kes väitis, et keegi proovis tema pangaarvelt raha välja võtta. Naise kõne suunati edasi väidetavale Eesti Panga töötajale, kellele ta ütles oma PIN1 ja PIN2 koodid. Pärast selgus, et naise kontolt oli tehtud kolm ülekannet võõrastele kontodele kokku summas 9999 eurot.

3. mail pöördus politseisse 37-aastane naine, keda meelitati investeerima krüptorahakotti Tesla X. Kasumi kättesaamiseks pidi naine tegema korduvalt täiendavaid sissemakseid. Maksete tegemiseks võttis ta erinevates summades kiirlaene. Investeeringust pole ta endiselt summasid tagasi saanud. Kelmusega tekitatud kahju on 20 778 eurot.

Arvutikelmused

3. mail sai politsei teate 48-aastaselt naiselt, kelle nimele oli LHV panka tehtud konto ja proovitud laenu võtta. Samuti oli naise nimele võetud järelmaksuga telefon iPhone summas 1292 eurot, tehtud kasutaja Teliasse ning kasutatud tasulist internetiteenust.

3. mail pöördus politseisse 56-aastane mees, kellele helistati väidetavalt Swedbankist ja öeldi, et keegi on tema pangakontole sisse häkkinud ning tema nimele soovitakse võtta laenu. Mehele öeldi, et ta peab kandma pangakontol oleva raha võõrastele kontodele ja saab järgmisel päeval raha tagasi. Kelmusega tekitatud kahju on 6400 eurot.

Piiriturvalisus

3. mail saabus Koidula piiripunkti Ukraina kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et mees ei olnud sõjapõgenik ning tal puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Pärast menetlustoiminguid suunati inimene tagasi Venemaale.

3. mail kontrolliti Luhamaa piiripunkti saabunud Ukraina kodanikku, kelle dokumentidega tutvumisel selgus, et mees ei olnud sõjapõgenik ning tal puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Pärast menetlustoiminguid suunati inimene tagasi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

2. mail sai politsei teate, et Ahtmes Salu tänaval lõi 24-aastane naine enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Tööõnnetus
3. mail teatati politseile, et Toila vallas Kukruse külas avastati töölise surnukeha. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargused

Politseile laekus teade, et Alutaguse vallas Illuka külas varastati vahelaost kasepuitu. Vargusega tekitatud kahju on 1950 eurot.

Politseile laekus teade, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval varastati maja küljest õhksoojuspumba vasest torustik. Vargusega tekitatud kahju on 1000 eurot.

2. mail teatati politseile, et Kiviõlis Viru tänaval varastati müügiboksist mobiiltelefon. Vargusega tekitatud kahju on 1000 eurot.

 

Piiriturvalisus

3. mail avastasid piirivalvurid Narva linna piirivööndis lendamas mehitamata õhusõiduki. Piirivalvurid tuvastasid droonilennutaja ning selgitasid talle, et Eesti Vabariigis ei tohi ilma PPA ja Transpordiameti kooskõlastuseta piirivööndis mehitamata õhusõidukit lennutada.

3. mail tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise viiel Venemaa, viiel Ukraina, kahel Moldova ja ühel Iisraeli kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.