Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Laupäeval peetakse Tartus kevadlaata (2023-05-05 07:39:35)

 

Laupäeval, 6. mail korraldab Tartu turg kevadlaada, mis toimub kl 10-16 avaturust Raekoja platsini ja Küüni tänavalt Emajõeni.

"Laat toimub laial territooriumil, et külastajatel oleks mugav ja väiketootjaid-kauplejaid mahuks laadale rohkem. Soovime ka edaspidi tuua rohkem elu meie linna uhkuse - Emajõe kaldapealsele ja pakkuda erinevate sündmustega elamusi nii linlastele kui ka külalistele," ütles AS Tartu Turg juhataja Rene Kiis.

Osalemas on rekordiliselt üle 300 kaupleja, kellest kolmandik on põneva kohaliku käsitöö müüjad ja kolmandik maitsva kodumaise ning naabrite toidukaubaga kauplejad.

Laadal müüdavate toodete valik on lai. Silme eest võtab kirjuks taimede ja lillede sortiment avaturul ja selle ees. Toiduainetega kauplejad on paigutatud valdavalt turuhoonesse ja Küüni tänava otsa. Värskeid marju ja kartulit ning muud toidukraami leidub rikkalikus sortimendis ka avaturul. Emajõe ääres ärikeskuse taga on segakaup ning sillast linna poole jääb suur käsitööala. Käsitööga kaubeldakse ka Raekoja platsil. Küüni tänaval müüakse traditsiooniliselt segakaupa nii Eestist kui ka kaugemalt. Paljude atraktsioonidega ja üllatustega pereala on Kaubahoovi pargis.

Külastajatel soovitame laadale tulla jalgsi, ühistranspordi või jalgrattaga, et vältida parkimisel tekkivaid ummikuid. Kauplejatel palume müüa kaupa võimalikult pakendi- ja kilekotivabalt ning kasutada korduvkasutatavaid toidunõusid. Laadal on tagatud jäätmete liigiti kogumine ja joogivett saab võtta avalikest kraanidest, mis asuvad turuhoones ja avaturul. Hoiame keskkonda!

Laadamelu avaturul saab alguse juba reedel kell 12 hooaja avamise ja täikaga ning taimedealase koolitusega. Turu Templi omanik ja eelmise suve Turu Päike Kuusiku talu perenaine Maret jagab näpunäiteid lastele ja kõigile huvilistele uues kasvuhoones. Turuhoone esine pakub üllatusi ja kohal ka palju külaliskauplejaid. Laupäeval peale laata avatakse avaturu baarid.

 

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.