Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei avastas Tartus varastatud elektritõukerataste kokkuostu (2023-05-05 15:37:25)

 

Aprillikuu lõpus avastasid politseinikud Tartus elektritõukerataste kokkuostu ning kuriteos kahtlustatavana peeti kinni 38-aastane politseile varasemast tuttav mees.

 

Tartu politseijaoskonna menetlusjuht Timo Reinthal rääkis, et aprillikuu lõpus pöördus politsei poole tartlane, kes oli avastanud interneti müügikeskkonnas temalt varastatud elektritõukeratta müügikuulutuse. "Koostöös kannatanuga selgitasime välja müüdava ratta asukoha ning kuna menetlejatel oli asjaolusid ning müüja tausta täpsemalt uurides kahtlus, et selles kokkuostukohas võib olla veel teisigi Tartu linnast varastatud elektritõukerattad, siis teostas politsei Võru tänaval paiknevas kokkuostus läbiotsimise ning leidiski sealt ühtekokku üheksa elektritõuksi," selgitas Reinthal.

 

"Kuriteos kahtlustatavana pidasid politseinikud sündmuskohal kinni 38-aastase mehe, kes on ametnikele juba varasemast tuttav. Talle esitati esialgne kahtlustus varastatud esemete omandamises ja hoidmises. Alustatud kriminaalmenetluses selgitame täpsemalt süüteo toimepanemise asjaolusid, sealhulgas sedagi, kes kokkuostu jõudnud elektritõukerattad ja millisest asukohast varastas. Paralleelselt menetlustoimingutele püüavad uurijad välja selgitada ka kokkuostust leitud elektritõukerataste omanikke, et need inimestele tagasi saaks anda," lisas menetlusjuht.

 

Politseinik tuletab viimaste kuude vargusjuhtumite pinnalt kaherattaliste omanikele meelde, et oma sõiduvahend tuleb seisuajaks korralikult lukustada. "Nii mõnegi vargusjuhtumi puhul on ilmnenud kurb tõsiasi, et elektritõukeratas oli lahtiselt jäetud poeskäigu ajaks kaupluse ette või pargitud terveks päevaks lukustamata õppeasutuse juurde. Iga kord ei aita ettekavatsetud vargust küll isegi korralik lukk ära hoida, kuid see pikendab kindlasti varga tegutsemise aega ning seeläbi omakorda suureneb võimalus, et keegi märkab kahtlast tegutsemist ja sekkub või loobub varas ise keeruka ettevõtmise tõttu vargusest," peegeldas politseinik.

 

Ta julgustab ka kõrvalseisjaid märkama ning kahtlasest tegutsemisest rattaparklates või kahtlastest isikutest tõukerataste juures politseile teada andma. "Niisamuti peaks mõtlikuks tegema olukord, kui märkate kaherattalistega ringi sõitmas inimesi, kel veel õlal näiteks kaks tõuksi või lükatakse ise rattal liikudes käekõrval teistki ratast. Neist tähelepanekutest tuleks kindlasti politseile teada anda," toonitas Reinthal.

 

Niisamuti soovitab politseinik kõigil kaherattaliste soetajatel sügavalt mõelda, kust ja kelle käest endale sõiduvahendit ostma hakatakse. "Selleks, et mitte kuritegevust toita ja rattavarastele sissetulekut anda, soovitame mistahes kaherattaline osta ikka vaid ametlikust müügikohast või usaldusväärselt edasimüüjalt ühes dokumentidega. Kui ostjate näol ei ole varastatud ja mustalt müügiturule jõudnud ratastele nõudlust, ei ole ka varastel neid mõtet näpata, sest kaupa ei ole kuskil realiseerida," ütles Reinthal.

 

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna prefektuuri pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.