Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigimetsas on kevadine istutusperiood jõudmas poole peale (2023-05-08 07:37:13)

 

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) kevadine puude istutusperiood on kulgenud soovitud tempos ning istutustöödega ollakse poole peale jõudmas.

RMK metsakasvatustalituse juhataja Toomas Väädi sõnul pannakse tänavu mulda 22,3 miljonit uut puud, neist kevadel 20,8 miljonit. Töödega on seotud ligi 1700 inimest üle Eesti.

„Istutajatel ja metsakasvatajatel on käed-jalad tööd täis. Kohati tegeleme veel viimaste maapinna ettevalmistustöödega. Kõik pingutavad ja töö sujub. Tänulik tuleb olla ka ilmataadile, sest viimane nädal on püsinud jahe ja suvesoojust niipea ei prognoosita. Veel kasulikum oleks noorte taimede kasvutingimustele see, kui lähiajal tuleks juurde sademeid,“ kommenteeris Väät.

Avalikkuse jaoks kulmineerub tänavune istutusperiood 19. mail toimuva RMK metsaistutuspäevaga, kus sel aastal avaneb enam kui 1000 vabatahtlikul võimalus Harju- Rapla- ja Tartumaal ise käed mullaseks teha ja metsa uuendamisele panus anda.

Istutustööde igapäevase korraldamisega tegeleb 31 RMK metsakasvatajat, istutamiseks on käed löödud 146 erineva töövõtjaga, samuti istutavad metsa RMK raietöölised.

RMK paneb uue metsa kasvama kokku 9700 hektaril. Lisaks jätab RMK 1500 hektarit raiesmikke looduse uuendada. Just neis paigus, kus on soodsad tingimused, et ala uueneb sobilike puuliikidega ise.

Kõige rohkem puid saab jalad mulda tänavu Ida-Virumaal (2,7 mln), Harjumaal (2,1 mln), Pärnumaal ja Lääne-Virumaal (2,2 mln). Kõige rohkem pannaksegi kasvama okaspuid - mände ja kuuski, neile lisaks ka kaski ja sangleppasid. Kõik taimed, mis riigimetsa kasvama pannakse, on kasvanud RMK taimlates.

RMK investeerib metsakasvatusse sel aastal 24,7 miljonit eurot, millest 13,7 miljonit kulub maapinna ettevalmistuseks, taimedele, istutamiseks ja metsakaitsetöödele. 11 miljonit kulub metsauuenduse ja noore metsa hooldamisele ning valgustusraiele.

 

Allikas: Riigimetsa Majandamise Keskuse teade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.