Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aprillis püsis tehinguaktiivsus neljandiku võrra madalamal kui aasta eest (2023-05-17 07:12:39)


Maa-ameti andmetel tehti 2023. aasta aprillis kinnisvaraturul 3270 ostu-müügitehingut, mida on ligi neljandiku võrra vähem kui eelmine aasta samal ajal ning 12 protsenti vähem kui eelnenud kuul.

Eluruumina müüdud korteriomandiga tehti 1683 tehingut, hoonestamata maadega 904 tehingut ning hoonestatud maadega 494 tehingut, mida oli vastavalt 22, 20 ja 32 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal.

 

Tallinnas tehti 707 korteritehingut, mida oli 10 protsenti vähem kui 2022. aasta aprillis. Tehinguid uute korteritega oli Tallinnas 17 protsenti enam kui aasta tagasi samal ajal, kuid seevastu vanemate korteritega tehtud tehingute arv on 16 protsenti väiksem. Tartus müüdi 130 korterit ning Pärnus 78 korterit, mida on vastavalt 47 protsenti ja 22 protsenti vähem kui aasta eest samal ajal.

Aprillis maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2985 eurot ning aastaga on ruutmeetri hind kallinenud ligi 4 protsenti. Sealhulgas pealinna uue korteri ruutmeeter maksis aprillis keskmiselt 3815 eurot ja vanema korteri ruutmeeter 2728 eurot. Aastane hinnakasv on uute korterite puhul ligi 7 protsenti ning järelmüükide hinnakasv jääb alla ühe protsendi. Eelmisest kuust jääb esmamüükide keskmine hind aprillis ligi 3 protsenti madalamale ja järelmüükide keskmine hind 2 protsenti kõrgemale. Tartus oli korteri ruutmeetri keskmine hind 2341 eurot ning aastane kasv 3 protsenti. Pärnu korteri ruutmeetri keskmine hind oli aprillis 2446 eurot, kasvades aastaga 28 protsenti.

Detailsem aprillikuu ülevaade Maa-ameti kodulehel.

Jooksvalt on võimalik statistikaga tutvuda kinnisvara hinnastatistika päringukeskkonnas.

Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.