Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2023-05-25 07:09:00)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 107avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 59 varavastast kuritegu, sh 25 vargust. Registreeriti kaks inimkannatanutega liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati kuus alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Ööpäeva vältel tuli üle piiri Eestisse 51 Ukraina kodanikku, kellest 28 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Avaliku korra rikkumine
23. mail teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval jälitas alkoholijoobes 40-aastane mees jalakäijat. Mehel oli kaasas ka nuga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Kelmus

17. mail helistati Mustamäel elavale 23-aastasele naisele väidetavalt Swedbanki turvaosakonnast ning teavitati, et naise kontot on tabanud rünnakud. Naisel paluti teha koostööd, et kindlustada tema pangakonto rünnete eest. Naist veendi alla laadima AnyDesk rakendust ning tal paluti PIN koodid kinnitada. Kuna avaldaja ei kahelnud helistaja usaldusväärsuses, siis täitis ta kõik korraldused, kuid hiljem selgus, et avaldaja Swedbanki kontolt kanti tema enda LHV panga kontole 3164 eurot, mis kanti sealt koheselt edasi.

 

Piiriturvalisus

23. mail väljastati riiki sisenemise keeld 1982. aastal sündinud Gruusia kodanikule, kellel puudusid reisidokumendid ja kelle ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged. Mees toimetati kinnipidamiskeskusesse, kus ta ootab tagasilennu võimalust.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Jõgevamaa

 

Kelmus

23. mail pöördus politseisse 28-aastane mees, kes langes veebipoest ostu sooritades kelmuse ohvriks. Kelmusega tekitatud kahju on 600 eurot.

 

Tartumaa

 

Kelmused

23. mail pöördus politseisse 22-aastane naine, kes soovis broneerida välismaale majutust, aga langes kelmuse ohvriks. Kelmusega tekitatud kahju on 1600 eurot.

 

23. mail pöördus politseisse 53-aastane mees, kes ostis Soov.ee keskkonnast traktori. Müüja nõudis mehelt ettemaksu, mille ostja tasus. Pärast seda pole mees enam müüjaga ühendust saanud. Kelmusega tekitatud kahju on 600 eurot.

 

Vargus

23. mail teatati politseile, et Elva vallas on varastatud hoone tagant hooldusniiduk AGL-145. Vargusega tekitatud kahju on 1920 eurot.

 

Kehaline väärkohtlemine

23. mail teatati politseile, et Tartu linnas Tähtvere tänaval asuvas majas lõi 43-aastane mees oma 35-aastast abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Valeraha teade

23. mail laekus politseile teade, et sularahakeskuses avastati valerahatunnustega 2-eurone münt.

 

Piiriturvalisus

23. mail saabus Lõuna prefektuuri Tartu teenindusse India kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et ta oli viibinud Eestis ebaseaduslikult ühe päeva. Inimesele koostati ettekirjutus ning talle kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld üheks aastaks.

 

23. mail tõkestati Luhamaa piiripunktis Šveitsi numbrimärkidega sõiduauto piiriületus. Dokumentide kontrollimisel selgus, et sõiduk on kuulutatud tagaotsitavaks ja tuleb kinni pidada. Sõiduauto paigutati piiripunkti tolliplatsi arestiaeda. Sõidukijuhil lubati pärast menetlustoiminguid suunduda jalgsi Venemaale.

 

23. mail kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud koostöös maksu- ja tolliametiga Valgamaa ning Võrumaa ettevõtteid selgitamaks, kas nende töötajad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrolliti 29 juriidilist ning 70 füüsilist isikut. Tuvastati seitse inimest, kelle töötamine oli maksu- ja tolliameti töötamise registrisse kandmata. Nendega tegeleb edasi maksu- ja tolliamet. Lisaks tuvastati üks inimene, kes oli rikkunud välismaalase Eestis töötamise tingimusi ning talle määrati rahatrahv 100 eurot.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Valeraha teade

Politseile laekus teade, et Narva sularahakeskuses avastati võltsimistunnustega 50-eurone rahatäht, mis saadeti ekspertiisi.

 

Ähvardamine

23. mail ähvardas 34-aastane joobes mees oma naist, et paneb temaga ühes põlema nende ühise kodu Kohtla-Järve linnas. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustattavana kinni ning täpsemaid asjaolusid selgitatakse kriminaalmenetluses.

 

Kehaline väärkohtlemine

23. mai sai politsei teate, et Sillamäel Veski tänava korteris lõi joobes 56-aastane mees tüli käigus oma abikaasat. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Lääne-Virumaa

 

Vargus

23. mail avastati, et Haljala vallas Idavere külas seisnud veoki kütusepaakidest on varastatud 300 liitrit kütust ning kabiini lisatuled. Kahju on 700 eurot.

 

Piiriturvalisus

23. mail avastasid piirivalvurid seirekaameraga Narva jõel ebaseadusliku ajutise kontrolljoone ületuse. Piirivalvurid pidasid väikelaeva kinni ning selle juhile määrati rikkumise eest 200-eurone rahatrahv.

 

23. mail avastasid piirivalvurid Narva piiripunktis kahest Vene numbrimärgiga sõidukist salongis nähtavale kohale paigutatud Georgi lindi. Eestis keelatud sümboolika konfiskeeriti ning juhtide suhtes alustati menetlust.

 

23. mail kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis Eesti numbrimärkidega sõidukit ning avastasid sellest antiradar. Seade võeti juhilt ära ning tema suhtes alustati menetlust.

 

23. mail avastasid piirivalvurid seirekaameraga Narva jõel piirirežiimialas väikelaeva, mille juht kala püüdis. Piirivalvurid reageerisid vahejuhtumile, toimetasid aluse režiimialast ära ning selle juhile määrati 80-eurone rahatrahv.

 

23. mail tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kolmel Venemaa, kahel Ukraina, kahel Moldova ja ühel Austraalia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.