Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2023-05-26 08:17:02)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 78avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 38 varavastast kuritegu, sh 24 vargust. Registreeriti 13 inimkannatanutega liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati kuus alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Ööpäeva vältel tuli üle piiri Eestisse 65 Ukraina kodanikku, kellest 41 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

24. mail teatati, et Kesklinnas Liivalaia tänaval lõi 36-aastane mees 34-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

24. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Uus-Maleva tänaval korteris lõi 53-aastane mees enda tuttavat meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

24. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval korteris lõi 33-aastane mees 30-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

24. mail koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 1954. aastal sündinud Venezuela Vabariigi kodanikule, kes viibis Eestis alates 4. oktoobrist 2022 ebaseaduslikult.

 

24. mail koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja määrati üheks aastaks sissesõidukeeld 1973. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikule, kelle väidetav reisi eesmärk ei vastanud tegelikkusele. Samuti tunnistati kehtetuks naise viisa.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargused

24. mail teatati politseile, et Tartu linnas Mõisavahe tänaval varastati auto led bar. Vargusega tekitatud kahju on 250 eurot.

 

24. mail sai politsei teate, et Tartu linnas Sõbra tänavalt on varastatud jalgratas Trek. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

 

Politsei sai teate, et ajavahemikul 13.-14. mai on Tartu linnas Vaksali tänavalt varastatud lukustatud musta ja valget värvi Scott Aspect. Vargusega tekitatud kahju on 600 eurot.

 

Kelmus

24. mail pöördus politseisse 29-aastane naine, kes soovis Facebook Marketplace'i kaudu osta telefoni iPhone Pro Max 12 hinnaga 250 eurot. Naine tasus mobiili eest Leedu kontole ja müüja pidi telefoni saatma pakiautomaati. Telefoni pole ostja kätte saanud ning müüja enam sõnumitele ei vasta.

 

Arvutikelmus

24. mail pöördus politseisse naine, kes andis teada, et tema krediitkaardi arveldusarvelt on toimunud maksed, mida ta ise pole teinud. Kelmusega tekitatud kahju on 600 eurot.

 

Valeraha teated

24. mail sai politsei teate, et sularahakeskuses avastati valerahatunnustega 2-eurone münt.

 

24. mail teatati politseile, et sularahakeskuses avastati valerahatunnustega 50-eurone kupüür.

 

Piiriturvalisus

24. mail saabus Luhamaa piiripunkti Eesti numbrimärkidega veoauto ja haagis, mille roolis oli Tadžikistani kodanik. Dokumentide kontrollimisel selgus, et veoautol puudus liikluskindlustus ning veokil ja haagisel ei olnud kehtivat tehnilist ülevaatust. Sõidukit juhtinud Tadžikistani kodanik maksis riigituludesse 400 eurot ja suundus pärast menetlustoiminguid jalgsi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

23. mail sai politsei teate, et Jõhvis Narva maanteel löödi naabrite vahelise konflikti käigus 60-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

24. mail sai politsei teate, et Kiviõlis Keskpuiesteel löödi 30-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

25. mail teatati politseile, et Ahtmes Maleva tänaval sõprade vahelise konflikti käigus lõi 34-aastane mees 35-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Lääne-Virumaa

 

Kelmus

Politseisse pöördus Lääne-Virumaal elav naine, kellele helistas kelm tutvustades end politseiametnikuna ning väitis, et naise pangakontole on sisse murtud ja püütud Coop pangast laenu võtta. Kelm saatis naisele väidetava pangalingi, mille kaudu naine ka sisse logis. Kelm vormistas naise nimele laenu, kuniks naine märkas, et pangakontolt on kadunud 5000 eurot.

 

Omavoliline sissetung

24. mail teatati politseile, et Hulja alevikus Rakvere teel asuvasse korterisse on akna lõhkumise teel sisse tungitud. Esialgse info kohaselt korterist midagi varastatud ei olnud.

 

Piiriturvalisus

24. mail avastasid piirivalvurid Narva piiripunktis ühest Eesti numbrimärgiga sõiduki salongis nähtavale kohale paigutatud Georgi lindi. Eestis keelatud sümboolika konfiskeeriti ning juhi suhtes alustati menetlust.

 

24. mail tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kaheksal Ukraina, kolmel Venemaa ja ühel Moldova ning Serbia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Hiiumaa

 

Ähvardamine

24. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 20. mail ähvardas 48-aastane mees Kärdlas tänaval teist 48-aastast meest.

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

24. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 22. mai hilisõhtul lõi mees Pärnus korteris tuttavat 30-aastast naist.

 

Vargus

24. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Lääneranna vallas varastati ajavahemikul 5.-22. mai küttepuitu. Vargusega tekitatud kahju on üle 1000 euro.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.