Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn ühines Eesti Vesinikuoruga (2023-05-26 08:19:15)


Tartu abilinnapea Raimond Tamm allkirjastas Tartus toimunud Eesti vesinikupäevadel vesinikuoru konsortsiumilepingu.

"Tartu linnal on väga hea meel ühineda konsortsiumiga, kus on ees juba väga tugevad partnerid, nende seas ka Tartu Ülikool. Ja nagu meie senised kogemused näitavad - kui linnal ja ülikoolil koostöös ettevõtetega õnnestub midagi ette võtta, siis on ka häid tulemusi loota," sõnas abilinnapea Raimond Tamm. "Loodame, et neid projekte, mis aitavad Eesti vesinikumajandust elavdada, saab meil olema mitmeid ja me tõesti suudame muutuse Eesti energiamajanduses luua."

Vesinikkütus pälvib Euroopas ja kogu maailmas järjest suuremat tähelepanu. Ka Eestis on viimastel aastatel arendatud mitmeid vesinikuprojekte, millel on ühine eesmärk muuta elukeskkond puhtamaks ja jätkusuutlikumaks, kuid mis konkureerivad samal ajal omavahel rahastuse ja teiste oluliste ressursside pärast. Eesti Vesinikuorg koondab need projektid ühe katuse alla, moodustades maailma esimese tervet riiki katva vesinikuoru.

Rahvusvaheliselt mõistetakse vesinikuoru all linna, piirkonda või tööstusklastrit, kus kombineeritakse mitmed vesiniku kasutusvõimalused integreeritud ökosüsteemiks, kasutatakse vesinikku suures mahus ja samaaegselt arendatakse väärtusahela erinevate lülide majanduslikku jätkusuutlikkust. Soov on katta kogu vesiniku väärtusahel: tootmine, salvestamine, jaotus ja lõppkasutus.

Eesti Vesinikuoru juhtrühma kuuluvad MTÜ Eesti Vesinikutehnoloogiate Ühing, Alexela AS, Eesti Energia AS, Tallinna Sadam AS, Tartu Ülikool ning Tartu linn. Eesti Vesinikuoru tegevust koordineerib MTÜ Eesti Vesinikutehnoloogiate Ühing.

25.-26. mail Tartus toimuvate vesinikupäevade eesmärk on aidata kaasa Eesti vesinikumajanduse käivitamisele, tuues kokku avaliku- ja erasektori valdkondade esindajad ning saada ka uuemat kogemust riikidest, mis on vesinikutehnoloogia arenduses esirinnas. Konverents tõstab ka avalikkuse teadlikkust vesinikutehnoloogia võimalustest.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.