Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2023-05-30 06:51:48)

Möödunud nädalalõpul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 112 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 53 varavastast kuritegu, sh 50 vargust.

Registreeriti 21 inimkannatanuga liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati 106 alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Üle piiri tuli Eestisse 207 Ukraina kodanikku, kellest 96 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

26. mail teatati, et Kesklinnas Viru tänaval lõid seni tuvastamata inimesed 54-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

26. mail tõugati Lasnamäel Ümera tänaval 50-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

28. mail teatati, et Lasnamäel Läänemere tänava kortermajas on kaklus kolme inimese vahel. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

26. mail varastati Lasnamäel Mahtra tänava kortermaja keldrist elektroonikat. Vargusega tekitati kokku kahju 1020 eurot.

 

27. mail teatati, et Kesklinnas Pronksi tänava ettevõttest on varastatud 6000 euro väärtuses kaupa.

 

Harjumaa


Kehalise väärkohtlemised

26. mail teatati, et Maardus Kallasmaa tänaval lõi 45-aastane mees 40-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

27. mail sai politsei väljakutse Keila Keskväljaku tänavale, kus 20-aastane mees lõi 19-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

28. mail teatati, et Mustamäel Ehitajate tee kortermajas toimus kahe mehe vahel konflikt. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Jõgevamaa

 

Vargused

26. mail sai politsei teate, et Mustvee vallas Avinurme alevikus on soojaku uks lahti murtud ja sellest on varastatud erinevaid esemeid. Vargusega tekitatud kahju on umbes 25 000 eurot.

 

29. mail sai politsei teate, et Mustvee vallas Kääpa külas varastati muruniiduk McCulloch M53-150WR. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

 

Tartumaa

 

Arvutikelmus

26. mail pöördus politseisse 67-aastane mees, kes sai väidetavalt Omnivalt sõnumi, et tema pakk on kohal ning selle kättesaamiseks tuleb tasuda käsitlustasu 2,99 eurot. Mees sisestas tasu maksmiseks vajalikud andmed ning hiljem avastas, et tema pangakontolt on maha läinud 777 eurot.

 

Vargused

26. mail sai politsei teate, et Nõo vallas on varastatud elektrimopeed Hecht Cocis. Vargusega tekitatud kahju on 1350 eurot.

 

27. mail sai politsei teate, et Luunja vallas on garaažist varastatud muruniiduk. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

 

28. mail sai politsei teate, et Tartu vallas on majas käinud vargad ja viinud ära erinevaid asju.

 

29. mail sai politsei teate, et Tartu linnas Soinaste tänaval on rattaparklast varastatud jalgratas Scott. Vargusega tekitatud kahju on 550 eurot.

 

Ähvardamine

28. mail sai politsei teate, et Tartu linnas Turu tänava kortermajas ähvardas 55-aastane mees naabreid. Politseinikud pidasid ähvardaja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Viljandimaa

 

Kehalised väärkohtlemised

26. mail sai politsei teate, et Viljandi linnas Suur-Kaare tänaval lõi 46-aastane mees 32-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

28. mail sai politsei teate, et Viljandi vallas lõi alkoholijoobes 41-aastane mees oma 22-aastast poega. Politseinikud pidasid isa kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Võrumaa

 

Vargused

26. mail sai politsei teate, et Võru vallas on maja trepikojast varastatud lukustamata musta, valget ja punast värvi trikiratas BMX Tall Order Ramp 20. Vargusega tekitatud kahju on 450 eurot.

 

26. mail sai politsei teate, et Võru vallas on maja juurest varastatud lukustamata rohelist värvi trikiratas Radio Bikes Dice FS. Vargusega tekitatud kahju on 250 eurot.

 

Piiriturvalisus

26. mail saabus Luhamaa piiripunkti Venemaa kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et ta oli viibinud Eestis ebaseaduslikult 13 päeva. Inimesele koostati ettekirjutus ning talle kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kuueks kuuks.

 

27. mail tõkestati Luhamaa piiripunktis Moldova kodanike piiriületus. Dokumentide kontrollimisel tuvastati, et inimestel puudusid sobivad dokumendid, mis põhjendaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Peale menetlustoiminguid suunati Moldova kodanikud tagasi Venemaale.

 

27. mail saabus Luhamaa piiripunkti sõiduautos kaasreisijana Moldova kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et ta oli viibinud Schengeni territooriumil ebaseaduslikult 35 päeva ja neist ühe päeva Eestis. Inimesele koostati ettekirjutus ning talle määrati rahatrahv 160 eurot ja kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kolmeks kuuks.

 

28. mail tõkestati Luhamaa piiripunktis Serbia kodaniku piiriületus. Dokumentide kontrollimisel tuvastati, et inimesel puudusid sobivad dokumendid, mis põhjendaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Peale menetlustoiminguid suunati Serbia kodanik tagasi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

27. mail sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas kortermajas lõi 46-aastane mees oma endist naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

27. mail sai politsei teate, et Sompa linnaosas lõi 34- aastane mees konflikti käigus teist meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

28. mai teatati politseile, et Sillamäel toimus endiste elukaaslaste vahel konflikt, mille tagajärjel sai 38-aastane naine viga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargused

Politsei alustas kriminaalmenetlust selles, et 26. mai öösel varastati Jõhvis Tartu maanteel asuvast kauplusest ehitusmaterjali. Vargusega tekitatud kahju on 2500 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

26. mail sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Põhja alleel varastati sõiduautost luku lõhkumise teel tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

 

27. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Järve linnaosas varastati luku lõhkumise teel garaažist tööriistu ja muid olmeesemeid. Vargusega tekitatud kahju on ligi 2500 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Politsei alustas kriminaalmenetlust selles, et 27. mail unustas mees Jõhvis Tartu maanteel asuva kaupluse kassalindile oma rahakoti, kus sees olid dokumendid ja raha. Kauplusesse tagasi jõudes rahakotti enam seal ei olnud. Vargusega seotud isikud on tuvastatud ja juhtunu täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetlus.

 

Politsei sai teate, et 27. mai öösel varastati Narvas Puškini tänaval parkivast haagisest erinevaid kosmeetikatooteid. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise neljateistkümnel Venemaa, kaheksal Ukraina ning ühel Kirgiisi kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

27. mail sai politsei teate, et Pärnus lõid 30-aastane, 32-aastane ja 25-aastane mees maja ees 54-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 30-, 25- ja 32-aastased mehed kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

26. mail kella 13.30 paiku sai politsei teate, et Märjamaa vallas lõi 53-aastane mees korteris oma endist elukaaslast.

 

Saaremaa

 

Vargus

26. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Saaremaal murti sisse talu tööriistakuuri, kust varastati tööriistu. Vargusega tekitatud kahu on ligemale 2800 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.