Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tamm: töötame järjekindlalt Hiinaga koostöö edendamise nimel (2018-05-28 07:30:01)

Maaeluminister Tarmo Tamm kohtus Leedus Hiina põllumajandusministri Han Changfuga. Peamine teema aruteluks oli Eesti-Hiina tegevuskava põllumajanduses aastateks 2018-2022 ja kahepoolse koostöö edendamine kaubanduses.

"Pean väga oluliseks Eesti ja Hiina kahepoolsete suhete süvendamist ja hea kaubanduspartnerluse jätkamist. Selleks on oluline regulaarselt kohtuda ja mõtteid vahetada," rõhutas maaeluminister Tarmo Tamm.

2015. aasta jaanuaris kirjutati Eesti ja Hiina vahel alla tegevuskava koostöö edendamiseks põllumajanduses. Täna on aeg koostöökava uuendada ja oma huve paremini defineerida, mille asjus pooled omavahel ka arutelu peavad. Koostöö kahe riigi vahel on väga hea, mis omakorda sillutab teed majanduslike sidemete tihenemiseks. Ka ettevõtjad on huvitatud Eesti ja Hiina vahelise põllumajandussaaduste kaubavahetuse suurendamisest.

"Meie eesmärk on pakkuda Hiinale veelgi laiemat valikut eestimaist usaldusväärselt toodetud toitu," lisas Tamm. "Eesti ja Hiina on viimaste aastate jooksul kirjutanud alla mitmele toiduohutuse protokollile ja Hiina turule lubatud Eesti toidukaupade hulk kasvab. Hiina nõudmised toiduohutusele on suured. Selleks, et aru saada süsteemist ja nõudmistest, on oluline hoida ühendust ja parandada teineteisemõistmist eri tasanditel."

Viimati kohtus maaeluminister Tarmo Tamm Hiina põllumajandusministri Han Changfuga eelmise aasta augustis.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.