Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hoolivad kaasliiklejad aitasid Virumaal tabada 75 joobes juhi (2018-06-08 07:27:22)


Sel aastal pidasid Ida prefektuuri politseinikud kinni 75 joobes juhti tänu hoolivatele inimestele, kes võimalikust ohtlikust juhist hädaabinumbrile 112 teada andsid.

"Suur tänu kõigile neile inimestele, kes tunnevad muret Virumaa turvalisuse pärast ja annavad võimalikust rikkumisest teada numbrile 112. Iga joobes juht ja hooletu liikleja on potentsiaalne liiklusõnnetuse põhjustaja ning tänu inimeste hoolimisele on meie teed turvalisemad," sõnas Ida prefektuuri operatiivteabetalituse juht Alar Karu.

Ainuüksi selle juuni esimestel päevadel kõrvaldasid politseinikud liiklusest tänu numbrile 112 laekunud vihjetele neli joobes juhti, neist kahes juhtumis on alustatud kriminaalmenetlus.

112 tulnud kõnede abil liiklusest kõrvaldatud joobes juhtide seas oli ka viis narkojoobes sõidukijuhti, lisaks pidasid politseinikud kinni mitmeid juhte, kel puudus juhtimisõigus, samuti kiirust ületavaid või ohtlikke manöövreid sooritavaid sõidukeid.

Karu lisas, et mitmel korral on politsei saanud kõned kahtlase sõidustiiliga sõidukite kohta, kuid kontrollides selgus, et juht on kaine.

"Küll on meil alust arvata, et paljudel juhtumil tegeles autojuht enne politseinikega kohtumist sotsiaalmeedias surfamise, sõnumite saatmise või muude kõrvaliste asjadega, mis paneb ohtu nii juhti ennast kui ka teisi liiklejaid ," lisas Karu. "Nähes ohtlikku liiklusrikkumist või võimalikku joobes juhti, tuleb igal juhul helistada numbrile 112, andes võimalikult täpselt infot edasi - mis on sõiduki number ja mark, sõidusuund, kes on roolis. Kui politseil on selline info käes, saame reageerida, sõidukijuhte kontrollida ja ohtliku liikleja teelt kõrvaldada."

Sel aastal kõrvaldasid Ida prefektuuri politseinikud juhtimiselt 468 joobes juhti, 211 juhtumi suhtes on alustatud kriminaalmenetlused. 29 juhti olid narkojoobes.

Joobes juhi süül toimus Ida prefektuuris tänavu 19 liiklusõnnetust, neis sai kannatada viis inimest, ülejäänud liiklusõnnetused piirdusid õnneks vaid varalise kahjuga. Kokku oli Ida prefektuuris sel aastal 57 liiklusõnnetust, milles hukkus viis ja sai viga 73 inimest.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.