Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Suur üliõpilasfestival Gaudeamus toob kaasa liiklusmuudatusi (2018-06-20 09:51:25)

22.-24. juunil toimub Tartus rahvusvaheline üliõpilaste laulu- ja tantsufestival Gaudeamus, mille osana toimuvad rongkäigud ja suurejoonelised etendused toovad kaasa muudatusi liikluskorralduses.


Festivalil Gaudeamus 2018 toimub kaks rongkäiku. 22. juunil kell 21 algab Kassitoome orus tulesüütamistseremoonia, mida saab jälgida Kassitoome oru ülemise serva ja sisemise nõlva aladelt. Pärast tule süütamist liigub rongkäik marsruudil Kassitoome - Baeri tn -Kuradisild - Inglisild - Lossi tn - Raekoja plats - Vabaduse pst (Emajõe kallas). Autoga seal kandis sõites tuleb arvestada, et rongkäigu ajal võib ette tulla väikeseid seisakuid.

Emajõe kaldal algab kell 23 algab suurejooneline Gaudeamuse avaetendus, kus esitatakse kantaadi "Carmina Burana" parimaid palasid, mida ilmestavad valguse, elava tule ja ilutulestiku efektid ning tantsijad ja akrobaadid. Sama etendust on tulnud vaatama Eesti riigipea kutsel ka Läti, Leedu, Soome, Poola, Islandi ja Gruusia presidendid.

22. juunil kell 14 suletakse liikluseks Vabaduse puiestee Uueturult kuni Magistri tänava parklani.

Bussiliiklus on ümber suunatud Narva maantee kaudu. Linnaliinibussid nr 6, 8 ja 22 sõidavad linnast väljuval suunal marsruudil Võidu sild - Narva mnt - Ujula - Sauna - Kroonuaia jne. Buss nr 16 sõidab Raatuse - Narva mnt (paremale) - Ujula - Sauna -Kroonuaia jne. Kõik bussid peatuvad Kivi ja Meltsiveski peatustes. Kesklinna suunas sõidavad bussid nr 6, 8, 16 ja 21 Lai -Vabadussild - Narva mnt ning peatuvad Vene ja Atlantise peatustes. Bussidel jääb läbimata Vabaduse pst, Raeplatsi ning Palmihoone peatused Vabaduse puiesteel. Ajutine Palmihoone peatus kesklinna suunas asub Laial tänaval botaanikaaia vastas. Tähtvere suunas sõitev bussiliin nr 6 peatub ka Tasku keskuse ees Soola peatuses.

"Autojuhtidel tuleb kavandada teisi teekondasid, sest teeremondi tõttu on üldliiklus Narva maantee lõigus Vene ring - Mäe tn suletud. Avaetenduse eel ja ajal ei pääse Kaarsilla ja Turu silla vahelisele alale ka veesõidukid. Tavapärane liikluskorraldus taastub Vabaduse puiesteel 23. juuni öösel kell 1," rääkis Tartu Linnavalitsuse ajutise liikluskorralduse peaspetsialist Kaimar Juss.

Tallinna suunalt lähenejatel palutakse sellel perioodil liikuda marsruudil Kreutzwaldi - Tuglase - Vaksali ja sealt edasi linna suunas Kuperjanovi, Tiigi või Vanemuine tn. Üle 15-meetristel sõidukitel palutakse liikuda Kreutzwaldi - Tuglase - Betooni -Ravila - Ilmatsalu - Puusepa. Linnast välja Tallinna suunas palutakse liikuda Riia tn kaudu. Narva ja Jõgeva poolt lähenejatel palutakse liikuda Puiestee - Raatuse - Narva mnt.

Tamme staadionil on 23. juuni tantsuetenduse "Jaaniöö müsteerium" eel, ajal ja vahetult pärast etendust samuti muudatusi tavapärases liikluses. Liikluspiirangud on seal kell 9.00-24.00. Kohapeal on abiks viis liiklusreguleerijat ja kaks parkimiskorraldajat ning vastavad viidad ja info, mida korraldajad paluvad tähelepanelikult jälgida. Parkimiseks soovitatakse kasutada Riia 26a parklat (Hektori hosteli taga), kust on jalgsi viieminutiline teekond Tamme staadionile.

24. juunil koguneb rongkäik tuhandete tudengitega Eestist, Lätist ja Leedust Tartu Ülikooli peahoone juurde ja kogu peahoone ümbrus on liikluseks suletud kell 14-15. Lauluväljakule suunduvat laulupeorongkäiku on selle korraldaja Jüri Kulasalu sõnul kõige parem jälgida Jakobi mäelt, kust avaneb imeilus vaade keerukohale Laialt tänavalt Jakobi tänavale ja peoliste liikumisele piki Kreutzwaldi tänavat.

Umbes tunni ajal jooksul kell 14.50-15.50 ei pääse rongkäigu liikumise tõttu Laialt tänavalt Jakobi mäkke ning piki Kreutzwaldi tänavat Tallinna suunas linnas välja ja Tallinna suunast linna sisse. Rongkäigu ees ja taga sõidavad politsei saateautod. Suurematel ristumistel kasutatakse liikluse reguleerijaid ja julgestajaid. Niipea kui rongkäik möödub, avatakse järjest tänavalõike alates Laiast tänavast kuni Tuglase tänavani.

Korraldajad soovitavad parima festivalielamuse saamiseks pealtvaatajatel etenduspaikadesse kohale tulla juba varakult, et mitte sattuda oma sõidukiga liikuma rongkäigu ajal. Kõige parem viis festivali ajal liiklemiseks on kas jalgsi või rattaga. Gaudeamus on festivali ajaks avanud ka spetsiaalse rattarendi, mille kohta leiab lisainfot siit. Avatud on laululavatagune parkla, kuhu pääseb Herne tänava kaudu. Bussiliin nr 6 teenindab kuni lauluväljaku parklani - sinna on rajatud ajutine bussipeatus ning sealt pöördub buss läbi Herne täna- va linna tagasi.

Liikluse ümberkorralduse skeemid leiab siit: https://www.tartu.ee/uudised/suur-uliopilasfestival-gaudeamus-toob-kaasa-liiklusmuudatusi

Rahvusvaheline üliõpilasfestival Gaudeamus toimub 22.-24. juunil ja sellel esineb ligi 4500 kõrgetasemelist lauljat, tantsijat ja muusikut kogu Baltikumist. Lisaks laulupeole "Jaanipäeva laulud" ja öisele tantsuetendusele "Jaaniöö müsteerium" toimub festivali ajal hulk tasuta sündmuseid. Festival on EV100 suvise programmi üks põhisündmuseid. Vaata programmi siit.

Projekti toetavad EV100, Haridus- ja Teadusministeerium, Kultuuriministeerium, Tartu linn, Rektorite Nõukogu, Tartu Ülikool, Eesti Maaülikool ja Eesti Rahva Muuseum.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.