Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Inimesed unustavad naaberriiki reisides kindlustuse (2018-08-09 08:24:27)


Suvine puhkuste aeg ja päikeselised nädalavahetused meelitavad spontaanseid reise ette võtma, kuid suvises meeleolus kipub reisisellidel just lähiriikidesse minnes reisikindlustus ununema.

Seesami reisikindlustuse tootejuht Jonatan Jõksi sõnul ei pea paljud inimesed päevast laevareisi Soome või nädalavahetuse automatka Baltimaadesse üldse päris reisiks. Tänu kodu lähedusele tunduvad need sihtkohad turvalise valikuna ning õnnetusi ja haigestumist peetakse lähiriikides vähem tõenäoliseks. Teadupärast ei hüüa aga õnnetus tulles ning näiteks ootamatu pimesoolepõletik ja ka lihtne kukkumine kõnniteel või lõbustuspargis võib isegi naaberriigis lõppeda kopsakat haiglaarvet tasudes.

Naaberriigis tabav õnnetus võib lõppeda tuhandete eurode suuruse meditsiinikahjuga.

Seesami selle aasta statistika kõneleb enda eest. Soomes on registreeritud 27 reisikindlustuse juhtumit, kus keskmine kahjunõue küündib 380 euroni. Nimetatud juhtumitest kolmandik on meditsiiniabikahjud ja hiljutistest suurim küündis ligi 3000 euroni.

"Lätis ja Leedus oleme pooleteise aastaga registreerinud 13 kindlustusjuhtumit, mille keskmine nõue küündib 400 euroni. Kui aga peaks juhtuma, et kannatanut on vaja ka lennuki või helikopteriga transportida, paneb see kahjusumma veelgi kiiremini suurenema ning reisikindlustuseta inimesel tuleb suureks väljaminekuks ise raha leida," rääkis Jõks.

Kindlustaja sõnul ununeb turvaline reisimine spontaanses suve meeleolus ühtmoodi noortel elunautijatel, kes reede hommikul otsustavad muusikafestivalile minna ja mõned tunnid hiljem ka juba teele asuvad. Samuti võib tähtis asi suures korraldustuhinas ununeda ka üle lahe meeleolukat päeva veetma sõitvatel peredel ning inimestel, kes tööasjus pidevalt naaberriikidesse päevaks või kaheks reisivad.

"Kuna noored kannavad üha enam kaasas arvuteid, telefone, kaameraid ja teisi hinnalisi elektroonikaseadmeid, mis on varastele eriliselt meeltmööda, tuleks sellistel reisijatel ka pagasikindlustusele mõelda. Perega reisides ei tohi aga unustada reisikindlustuse sõlmimist kõikidele pereliikmetele ning kindlasti tuleb vaadata, et kindlustuskaitsete summad oleksid vastavuses reisi iseloomu ja sihtkohaga. Ravikulude suurus on riigiti väga erinev, kuid Euroopa Liidus võivad haiglaarved olla väiksemad, eriti kui kannatanul on kaasas ravikindlustuskaart. Nimelt annab Euroopa ravikindlustuskaart õiguse saada riiklikes haiglates arstiabi võrdsetel tingimustel kohalike elanikega, mis tähendab, et reisija kanda jäävad endiselt (sõltuvalt riigist) transport haiglasse, visiidi- ja voodipäevatasu. Reisikindlustuse sõlminul seevastu omavastutus puudub," toonitas Seesami esindaja.

Kindlustaja soovitab lastega reisides juba enne kodust lahkumist välja selgitada, kus asuvad reisisihtkohas olulisemad punktid, nagu apteek ja arstiabi. Lisaks võiks läbi lugeda, välja printida ning kaasa võtta kõik reisikindlustusega seotud dokumendid, et saaks kohe järele vaadata, kuidas kindlustusjuhtumi puhul käituda. Samuti võib õnnetuse korral ka vajalikke blankette juba kohapeal täita, kui kogemus värske ja kõik vajalik korralikult meeles.

Allikas: Turundusartikkel


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.