Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2018-09-25 00:25:10)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 159 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 51 varavastast kuritegu, sealhulgas 38 vargust (kuus eluruumidest, üks sõidukist). Registreeriti 15 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 18 inimest. Tabati 46 alkoholi- ja üks narkojoobes sõidukijuht. Registreeriti 412 väärtegu.

Piiril väljastati 19 sisenemiskeeldu ning tuvastati üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine. Eestist saadeti välja seitse inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
21. septembri öösel teatati, et 27-aastane mees ja 30-aastane mees lõid Kesklinnas Vanaturu kaelas 37-aastast meest ja tekitasid talle valu. Politseinikud pidasid 27-aastase mehe ja 30-aastase mehe kinni.


21. septembril teatati, et 40-aastane mees lõi Lasnamäel Lasnamäe tänaval oma abikaasat, 32-aastast naist ja tekitas talle valu.


21. septembril teatati, et alkoholijoobes 45-aastane mees ründas Kristiines Vindi tänaval oma abikaasat, 42-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

21. septembril teatati, et alkoholijoobes 44-aastane mees ründas Põhja-Tallinnas Erika tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 48-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.


21. septembril teatati, et 56-aastane mees ründas Mustamäel Kadaka teel asuvas kaubandusasutuses oma endist elukaaslast, 50-aastast naist ja 31-aastast meest. Politseinikud pidasid mehe kinni.


21. septembril teatati, et 32-aastane mees lõi Haaberstis Õismäe teel oma endist elukaaslast, 31-aastast naist ja tekitas talle valu.


21. septembril teatati, et alkoholijoobes 71-aastane mees ründas Kesklinnas Uue-Maailma tänaval oma abikaasat, 53-aastast naist ning tema tütart, 34-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.


21. septembril teatati, et Kesklinnas Lootsi tänaval toimus konflikt 30-aastase mehe, 44-aastase mehe ja 59-aastase mehe vahel, kes said kõik kehavigastusi.

22. septembri öösel teatati, et 35-aastane mees lõi Kesklinnas Estonia puiesteel 57-aastast meest. Politseinikud pidasid 35-aastase mehe kinni.


22. septembril teatati, et 20-aastane mees lõi Lasnamäel Asunduse tänaval 45-aastast meest ja tekitas talle valu.


22. septembril teatati, et 44-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Sitsi tänaval oma elukaaslast, 53-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. septembril teatati, et 35-aastane mees lõi Lasnamäel Alvari tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 30-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.


Vägivald võimuesindaja vastu
23. septembril teatati, et Lasnamäel Muhu tänaval asuvas korteris toimub konflikt alkoholijoobes abikaasade, 58-aastase naise ja 64-aastase mehe vahel. Asjaolude selgitamise käigus ründasid 58-aastane naine ja 64-aastane mees tööülesandeid täitnud politseiametnikke, 28-aastast meest ja 47-aastast meest, kellele tekitasid valu. Politsei kiirreageerijad pidasid nii naise kui ka mehe kinni. Politseiametnikud jätkasid tööülesannete täitmist.


Vargus
21. septembril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval varastati isiklikke esemeid. Kahju on kokku üle 3100 euro.

22. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Paljassaare teel varastati garaažist erinevaid esemeid. Kahju on kokku 3000 eurot.

23. septembril teatati, et Nõmmel Pärnu maanteel asuvast kaubandusasutusest varastati 1300 euro väärtuses kaupa. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 43-aastase mehe.

19. septembri õhtul teatati, et Paldiski maanteel asuvasse juuksurisalongi on vitriinklaasi lõhkumise teel sisenetud ning varastatud kaks juukselõikusmasinat. Sarnase käekirjaga sissemurdmisi on viimasel ajal olnud Mustamäe, Kristiine ja Kesklinna piirkonnas. Ööl vastu 21. septembrit pidasid politseiametnikud kinni 43-aastase mehe, keda on alust kahtlustada nii juuksurisalongis aset leidnud varguse toimepanemises kui ka 20. septembril toimunud varguses, mis leidis aset Tööstuse tänaval asuvast rattapoest. Tänaseks on mehele esitatud kahtlustus ka teistes vargustes, mis pandi toime Tallinnas ja Pärnus. 22. septembril rahuldas kohus prokuratuuri poolt esitatud vahistamistaotluse ning mees võeti vahi alla esialgu kaheks kuuks.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
22. septembril teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Haabneeme alevikus Sõpruse teel asuvas toitlustusasutuses 22-aastast naist ja tekitas talle valu.

22. septembril teatati, et alkoholijoobes 45-aastane mees ründas Harkujärve külas Veduri põiktänaval oma abikaasat, 43-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. septembri öösel teatati, et alkoholijoobes 26-aastane mees lõi Kiiu alevikus Torni tänaval asuvas korteris samuti alkoholijoobes elukaaslast, 26-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Ähvardamine
22. septembril teatati, et alkoholijoobes 36-aastane mees ähvardas Maardus Ringi tänaval asuvas korteris oma isa, 59-aastast meest. Politseinikud pidasid 36-aastase mehe kinni.

Juhtumid piiril
22. septembril saabusid Moskvast Tallinna lennujaama kaks Moldova Vabariigi kodanikku ja üks Venemaa föderatsiooni kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Kahele mehele ja ühele naisele väljastati sisenemiskeeld ja nad lendasid samal päeval tagasi Moskvasse.


22. septembril saabusid Kiievist Tallinna lennujaama seitse Ukraina kodanikku, kelle puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Viiele mehele ja kahele naisele väljastati sisenemiskeeld ja nad lendasid tagasi Kiievisse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

22. septembril kella 00.15 ajal sai politsei väljakutse Tartus Pepleri tänavale, kus 19-aastane joobes mees sattus sõnavahetusse talle võõraste noorukitega. Viimased püüdsid üle aia ronides põgeneda, kui 19-aastane mees haaras neil jalgadest nii, et noorukid kukkusid teravate aialippide otsa ja said viga. Kiirabi andis neile kohapeal esmaabi. Politsei viis 19-aastase mehe esialgu kainenema, ta on kuriteos kahtlustatavana üle kuulatud.

22. septembri hommikul kella 7 ajal sai politsei väljakutse Tartus Ülikooli tänavale, kus löödi 33-aastast meest ning kakluses lõhuti ka fotostuudio aknaklaas. Üksikasjad on selgitamisel.

23. septembril kella 17 paiku sai politsei väljakutse Tartus Jaama tänaval kortermaja ette, kus 34-aastane naine lõi korduvalt 24-aastast endist elukaaslast ning kahjustas tema sõidukit. Üksikasju selgitatakse edasises uurimises.

Valeraha teade

21. septembril avastati Tartus Tehnika tänaval kaupluses võltsimistunnustega 20-eurone pangatäht, mis saadeti uurimiseks ekspertiisi.

Vargused

22. septembril avastati, et Tartus Kroonuaia tänaval aiaga piiratud ning lukustatud väravaga majaõuelt on varastatud survepesur Kärcher. Kahju on umbes 250 eurot.

24. septembri öösel kella 3.30 ajal murti Tartu linnaservas Õssu külas sisse autosalongi, kust esialgsetel andmetel varastati viis autoakut. Kahju on selgitamisel.

Viljandimaa

Vargus

Ööl vastu 22. septembrit murti Viljandis A. Maramaa puiesteel sisse majja ning esialgsetel andmetel varastati sularaha, umbes 750 eurot.

Võrumaa

Vargus

Ööl vastu 21. septembrit varastati Võrus Kooli tänaval seisnud veoautost GPS-seade, telefonilaadija, riideid ja muid esemeid. Kahju on selgitamisel.

Juhtumid piiril

21. septembril kella 21 paiku tuvastasid piirivalvurid Setomaa vallas Eesti ja Venemaa vahelise ajutise kontrolljoone lähistel kahe inimese liikumise Eesti sisemaa suunas. Piirivalvepatrullid piirasid maa-ala sisse, pidasid peagi kaks meest kinni ning tuvastasid, et mõlemad metsa all seigelnud mehed olid Eesti kodanikud ja tugevas alkoholijoobes. Nad viidi täpsemate asjaolude selgitamiseks kordonisse.

22. septembri hommikul kella 6.50 paiku pidasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse saabumisel kinni Venemaa Föderatsiooni registreerimismärkidega sõiduk Fiat Scudo, mida juhtis Venemaa Föderatsiooni kodanik, 47-aastane mees. Tollikontrolli käigus avastati sõidukist peidetuna 28 600 Valgevene Vabariigi maksumärkidega sigaretti. Mehe Schengeni viisa tunnistati kehtetuks ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. septembri õhtul avastasid Mustvee kordoni piirivalvurid, et Peipsilt pole naasnud üks mootorpaat, mille pardal kaks meest. Püüd paadisolijatega telefonitsi kontakti saada ei andnud tulemust. Kui piirivalvurid ühendusid nende lähedastega saadi kinnitust, et mehed pole ka koju jõudnud. Kuna paat oli renditud, kontrolliti muuhulgas, kas paat on ettevõttele tagasi toodud ja mehed lihtsalt kodustele sõna jätmata kuskile edasi liikunud, ent paati polnud tagastatud. Kuna oli oht, et meestega võib Peipsil olla midagi juhtunud, võeti otsingupiirkonna määramisel aluseks ühe mehe telefoni positsioneerimise tulemus. Paat leiti peagi üles ning selgus, et hädaohus mehed ei olnud, küll olid nad raskes joobes. Sestap unustasid nad end ilmselt ööks piiriveekogule, ei vastanud telefonile ning polnud õigupoolest võimelised enam ka paati juhtima. Paat pukseeriti sadamasse ning mehed toodi kaldale. Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits toonitas, et Peipsi järvistu on piiriveekogu, kus piirirežiimist kinnipidamiseks on vaja inimese kogu tähelepanu. "Joobnuna ei hinda inimene ümbruskonda ja ohtu reaalselt ega pane tähele hoiatussilte ja tähiseid, mis me piiririkkumiste ennetamiseks järvele oleme paigaldanud. Pealegi on purjuspäi järvele minek on eluohtlik."

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Tapmine

22. septembril avastati Tapa vallas 29-aastase naise vägivallatunnustega surnukeha. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 31-aastase mehe.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

21. septembril teatati, et Kohtla-Järvel Kalevi tänaval löödi 31-aastast meest.

21. septembril teatati, et Püssi linnas Hõbepaju tänaval asuva eramaja hoovis lõi 85-aastast naist tuttav 51-aastane mees.

21. septembril teatati, et Kohtla-Järve Oru linnaosas Kase tänaval asuvas korteris lõi 27-aastast meest terariistaga tema 34-aastane abikaasa. Kiirabi osutas mehele esmaabi.

21. septembril teatati, et Sillamäel Kesk tänaval löödi 48-aastast naist.

22. septembril teatati, et Jõhvis Rakvere tänaval lõi 26-aastast meest 37-aastane mees.

22. septembril teatati, et Kiviõlis Papli tänaval asuvas korteris lõid 14-aastast neiut tema vanemad. Neiu toimetati vanaema juurde.

22. septembril teatati, et Narvas Energia tänaval asuvas korteris lõi 37-aastast naist tema elukaaslane. Politsei pidas 41-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

22. septembril teatati, et Narva-Jõesuu linnas Vabaduse tänaval asuva kaupluse juures löödi 16-aastast noormeest.

23. septembril teatati, et Kiviõli linnas Soo tänaval asuvas korteris lõi 49-aastast naist tema abikaasa. Politsei pidas joobes 34-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

23. septembril teatati, et Alajõe külas asuvas puhkekeskuses tungis 21-aastasele naisele kallale tema elukaaslane. Politsei pidas 27-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

23. septembril teatati, et Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas korteris lõi 47-aastast naist tema 16-aastane poeg.

23. septembril teatati, et Narva linnas Rahu tänaval asuvas korteris tungis 37-aastasele naisele kallale tema abikaasa. Politsei pidas 36-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

23. septembril teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvas kaubakeskuses löödi 33-aastast meest.

Ähvardamine

22. septembril teatati, et Narvas Haigla tänaval asuvas korteris ähvardas 30-aastast naist tema abikaasa. Politsei pidas 31-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

21. septembril teatati, et Kiviõli linnas Viru tänaval lõhuti ja varastati aed ja aiapostid. Kahju on ligi 1000 eurot.

21. septembril teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Ritsika tänaval asuvast töökojast varastati murutraktor John Deere. Kahju on 2561 eurot.

21. septembril teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval varastati trepikoja ees seisnud lukustamata jalgratas. Kahju on 300 eurot.

21. septembril teatati, et Soldina külas tungiti sisse eramusse ja varastati tööriistu. Kahju on 2440 eurot.

21. septembril teatati, et Sillamäel I. Pavlovi tänaval varastati ehitussoojakust mobiiltelefon Samsung. Kahju on 700 eurot.

22. septembril teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval asuvast korterist varastati 500 eurot sularaha.

22. septembril teatati, et Sillamäel Viru tänaval asuva maja eest varastati pargitud sõiduauto Volkswagen Passat. Kahju on 1400 eurot.

Omavoliline sissetung

23. septembril teatati, et Narvas tungiti sisse Energia tänaval asuvasse korterisse ja varastati televiisor.

Omastamine

23. septembril teatati, et Narvas omastati taksosse unustatud kott koos sularaha ja dokumentidega. Kahju on 380 eurot.

Juhtumid piiril

21. septembril saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1987. aastal sündinud Montenegro kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid ja piisavad rahalised vahendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

22. septembril saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale Gruusia registreerimisnumbriga veoauto Scania, mida juhtis 1961. aastal sündinud Gruusia kodanik. Mees esitas kontrolliks võltsitud kindlustuskaardi. Mehele määrati rahaline karistus ning tal lubati lahkuda Vene Föderatsiooni.

23. septembril saabusid Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1981. aastal, 1997. aastal ja 1998. aastal sündinud Ukraina kodanikud, kes andsid ebaselgeid ütlusi oma reisi eesmärkide kohta ning kellel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

22. septembril sai politsei teate, et Pärnu linnas löödi 32-aastast meest. Politsei viis asjaolude selgitamiseks jaoskonda 33-aastase mehe.

Kehaline väärkohtlemine

21. septembril sai politsei teate, et Pärnu linnas löödi korteris 18-aastast noormeest.

Vargus

23. septembril sai politsei teate, et Sindi linnas varastati jõe äärest puu külge kinnitatud kummipaat. Kahju on 645 eurot.

Järvamaa

Vargus

23. septembril sai politsei teate, et Paide linnas varastati kaubikust erinevaid tööriistu. Kahju on täpsustamisel.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

22. septembril sai politsei teate, et Kohila vallas läksid kaks naabrit kuivenduskraavi täitmise pärast riidu ning üks meestest põhjustas teisele valu.

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine

22. septembril sai politsei teate, et Kärdlas löödi korteris 26-aastast naist.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.