Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused. Liiklusinfo 03.12.2018 (2018-12-04 08:16:36)

Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti möödunud nädalavahetusel 109 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kolm avaliku korra rasket rikkumist ja 32 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine ja 26 vargust (neli eluruumidest ja kolm sõidukitest). Registreeriti seitse inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 12 inimest. Tabati 40 alkoholijoobes sõidukijuhti. Väärtegusid registreeriti 393.

Registreeriti 10 piirilt väljastatud sisenemiskeeldu, neli Schengeni viisaeeskirja, kaks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist ja neli salakaubavedamise juhtumit. Eestist saadeti välja neli isikut.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

30. novembri öösel teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Kesklinnas Vana-Posti tänaval alkoholijoobes 42-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.


30. novembri öösel teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Kesklinnas Aia tänaval 28-aastast meest.

30. novembril teatati, et 42-aastane mees ründas Põhja-Tallinnas Karjamaa tänaval oma elukaaslast, 36-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

30. novembril teatati, et 43-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Tuulemaa tänaval asuvas korteris oma tuttavat abielupaari, 50-aastast meest ja 45-aastast naist. Politseinikud pidasid 43-aastase mehe kinni.

30. novembril teatati, et 35-aastane mees ründas Lasnamäel Linnamäe teel asuvas korteris oma alkoholijoobes ema, 56-aastast naist ja tekitas talle valu.


30. novembril teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas korteris toimus konflikt alkoholijoobes 50-aastase mehe ja tema kasuisa, samuti alkoholijoobes 52-aastase mehe vahel. Politseinikud toimetasid 52-aastase mehe kainenema.


1. detsembri öösel teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuva meelelahutusasutuse ees toimub kaklus kahe mehe vahel. Üks väidetavalt tundmatu mees lõi konflikti sekkunud 23-aastast naist ja tekitas talle valu.

1. detsembri öösel teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Kesklinnas Viru tänaval 36-aastast meest ja tekitas talle valu.

1. detsembri öösel teatati, et Põhja-Tallinnas Köie tänaval asuvas korteris löödi 21-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

1. detsembril teatati, et Kesklinnas Sakala tänaval asuva meelelahutusasutuse ees löödi 34-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.


1. detsembril teatati, et 33-aastane mees lõi Haaberstis Õismäe teel asuvas korteris 26-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

2. detsembri öösel teatati, et 28-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Kopli tänaval oma elukaaslast, 27-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.


2. detsembri öösel teatati, et Kesklinnas Laial tänaval löödi 45-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

2. detsembril teatati, et 28-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas korteris 29-aastast meest ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid 28-aastase mehe kinni.

2. detsembri öösel teatati, et 27-aastane mees lõi Kesklinnas Suur-Karja tänaval teist 27-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid löömises kahtlustatava 27-aastase mehe kinni.

2. detsembril teatati, et väidetavalt tundmatu mees lõi Kesklinnas Vabaduse väljakul asuva meelelahutusasutuse juures 31-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

2. detsembril teatati, et 36-aastane mees lõi Kesklinnas Mardi tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 36-aastast naist ja tekitas talle valu.

2. detsembril teatati, et Kesklinnas Sadama tänaval löödi alkoholijoobes 39-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

2. detsembril teatati, et Kesklinnas Narva maanteel asuvas majutusasutuses toimus konflikt 20-aastase mehe ja 42-aastase mehe vahel, kes said mõlemad kehavigastusi.

2. detsembril teatati, et alkoholijoobes 36-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Paldiski maanteel asuva toitlustusasutuse juures 26-aastast meest ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid 36-aastase mehe kinni.

Vargus
1. detsembril teatati, et Lasnamäel Sepise tänaval varastati spordiklubi riietusruumi lukustatud kapist erinevaid esemeid. Kahju on kokku ligikaudu 3200 eurot.

2. detsembril teatati, et Lasnamäel Pae tänaval varastati korterist sülearvuti ja rahakott. Kahju on 1200 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
2. detsembril teatati, et alkoholijoobes 23-aastane mees lõi Maardus Langu tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, samuti alkoholijoobes 18-aastast naist.


2. detsembril teatati, et Sauel Raiesmiku tänaval asuvas majas toimus konflikt endiste elukaaslaste, 60-aastase mehe ja 55-aastase naise vahel.

2. detsembril teatati, et Anija vallas Pillapalu külas toimus konflikt nelja alkoholijoobes inimese vahel, milles osalesid 40-aastane naine, 38-aastane naine, 37-aastane naine ning 53-aastane mees. Selle käigus lõi 53-aastane mees oma abikaasat, 38-aastast naist. Politseinikud pidasid 53-aastase mehe kinni.

Juhtumid piiril
30. novembril saabus Moskvast Tallinna lennujaama Hiina Rahvavabariigi kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas tagasi Moskvasse.

30. novembril saabus Kiievist Tallinna lennujaama Ukraina kodanik, kellel puudub õigus Schengeni alale siseneda. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta lendas tagasi Moskvasse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

1. detsembri ennelõunal sai politsei väljakutse Tartus Uue tänava korterisse, kus 30-aastane mees oli löönud tuttavat 25-aastast naist. Politsei pidas joobes mehe kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema. Naine meedikute abi ei vajanud.

Vargus

Ööl vastu 30. novembrit varastati Tartus Tähe tänava ettevõtte territooriumil seisnud veokite kütisepaakidest diiselkütust. Kahju on veel selgitamisel.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

30. novembril kella 14 paiku päeval lõi joobes 28-aastane naine Valgas Sepa tänava korteris ühise alkoholi tarvitamise ajal puhkenud tüli käigus 38-aastast meest noaga õla piirkonda. Politsei pidas joobes naise kinni ning viis ta arestikambrisse. Meedikud viisid viga saanud mehe haiglaravile.

Juhtumid piiril

30. novembril kella 14 paiku avastasid Saatse kordoni piirivalvurid piiriäärsel alal kahe inimese liikumise. Patrulli kohale jõudes inimesi enam piiriposti juures ei olnud, kuid lähistel peeti kinni sõiduauto, millega piiritsoonis käinud pere liikus. Saksa kodakondsusega 32-aastane mees selgitas, et oli vaatamata hoiatussiltidele liikunud piiriribal piiritähise juurde, et sellest omale mälestuseks pilt teha. Teised pereliikmed edasiliikumist keelava märgi juurest kaugemale ei läinud. Piiriametnikud määrasid pereisale piiriribal ebaseadusliku viibimise eest 60-eurose rahatrahvi.

1. detsembril kella 15 paiku tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine kahel keskealisel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Isikud saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

2. detsembril kell 02.45 kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel 36-aastaset Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 13 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Isikule kehtestati üheks aastaks sissesõidukeeld ning lubati riigist lahkuda

2. detsembril avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõidukite kontrollimisel ühe elektrišokirelva ja kolm vedrujõul avanevat nuga, mis kõik on tsiviilkäibes keelatud. Eesti seaduse vastu eksinud sõidukijuhid ühes keelatud esemetega anti menetlustoiminguteks üle tolliametnikele.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

30. novembril teatati, et Rakvere vallas Karunga külas tungiti sisse sõidukisse ja varastati rahakott, milles oli 725 eurot sularaha ja dokumendid. Kahju kokku on 775 eurot.

Ida-Virumaa

Avaliku korra rasked rikkumised

1. detsembril teatati, et Jõhvis Kaare tänaval löödi 48-aastast meest. Arvatav lööja on politseile teada.

2. detsembril teatati, et Kohtla-Järve linnas Järveküla teel tungiti kallale 19-aastasle noormehele. Esialgsetel andmetel sooritas üks ründaja, 27-aastane mees, kannatanu suunas mitu lasku õhkpüstolist.

Röövimine

1. detsembril teatati, et Kiviõli linnas sisenesid Papli tänaval asuvasse korterisse kaks võõrast meest, tungisid kallale 78-aastasele mehele ja nõudsid raha.

Kehalised väärkohtlemised

30. novembril teatati, et Narvas Tallinna maanteel asuvas korteris lõi 47-aastast naist tema abikaasa. Politsei toimetas 49-aastase mehe arestimajja kainenema.

30. novembril teatati, et Narvas Vestervalli tänaval asuvas ühiselamus tungiti kallale 63-aastasele mehele. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 47-aastase mehe.

30. novembril teatati, et Sinimäe alevikus asuva korterelamu trepikojas toimus naabrite vahel kaklus. Kõik täpsemad asjaolud on selgitamisel.

30. novembril teatati, et Narva linnas Vaivara tänaval asuvas korteris tungis 22-aastasele mehele kallale tema võõrasisa. Politsei pidas 38-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

30. novembril teatati, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval asuvas korteris tungis 20-aastasele naisele kallale tema endine elukaaslane.

1. detsembril teatati, et Narvas Suur-Aguli tänaval tungiti kallale 45-aastasele mehele.

2. detsembril teatati, et Jõhvi linnas Narva maanteel asuvas kaupluses löödi 64-aastast meest.

2. detsembril teatati, et Sillamäe linnas J. Gagarini tänaval asuvas korteris lõi 58-aastast naist tema sugulane.

Ähvardamine

1. detsembril teatati, et Narvas ähvardas 52-aastast naist tapmisega tema abikaasa. Politsei pidas 51-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

1. detsembril teatati, et Kohtla-Järve linnas Outokumpu tänaval tungiti sisse keldriboksi ja varastati kolm jalgratast. Kahju on 405 eurot.

2. detsembril teatati, et Kohtla-Järve linnas Tuuslari tänaval varastati mobiiltelefon Asus. Kahju on 400 eurot.

Juhtumid piiril

29. novembril pidasid Ida prefektuuri Rakvere politseijaoskonna ametnikud Rakvere vallas kinni mootorsõiduki Volkswagen, mille roolis oli alkoholijoobes 1982. aastal sündinud Ukraina kodanik. 30. novembril määras Viru Maakohus mehele karistuseks 8 kuud vangistust. Vangistus jäeti tingimisi kohaldamata ja katseajaks määrati 1 aasta 6 kuud. Samuti tuvastasid politseinikud, et mees viibis Eestis seadusliku aluseta alates 2. septembrist. Piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus tegi välismaalasele ettekirjutuse Eestist koheseks lahkumiseks ja kohaldas sissesõidukeelu viieks aastaks. Väljasaadetav peeti kinni, toimetati Rakvere politseijaoskonda, seejärel toimetati ta Tallinna lennujaama. Mees lahkus lennukiga Ukrainasse.

30. novembril kontrollisid Narva-1 piiripunkti ametnikud Eestist väljumisel 1960. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku ja avastasid, et naine viibis Schengeni riikide territooriumil seitse päeva seadusliku aluseta. Naisele koostati vabatahtliku lahkumise tähtajaga ettekirjutus ja lubati Venemaa Föderatsiooni.

30. novembril kontrollisid Narva-1 piiripunkti ametnikud Eestisse sisenemisel Venemaa Föderatsiooni registreerimisnumbritega sõiduautot Mercedes, mida juhtis 1970. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Mees jättis oma sõiduki sõidurajale, ronis üle sõiduradasid eraldava piirdeaia ja suundus jalgsi üle tee tax-free kioski juurde. Mehele määrati rahatrahv ja lubati sõidukiga Eestisse.

30. novembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1987. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Mees oli 180-päevase perioodi jooksul juba viibinud Schengeni liikmesriikide territooriumil viisaga lubatud 90 päeva. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik viis 1. detsembril läbi menetluse 1978. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes, kes saabus viimati Schengeni liikmesriikide territooriumile 30. oktoobril ja viibis Eestis viisa alusel. PPA otsusega tunnistati isiku viisa 30. novembril kehtetuks ja mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks hiljemalt 8. detsembril.

1. detsembril kontrollisid Narva-1 piiripunkti ametnikud Eestisse sisenemisel 1982. a., 1980. a., 1984. a. ja 1986. a. sündinud Moldova Vabariigi kodanikke. Meeste ütlused reisi eesmärgi kohta olid ebaselged ja neil puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning tingimusi. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

2. detsembril kontrollisid Narva-1 piiripunkti ametnikud Eestist väljumisel 1989. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kontrollimisel selgus, et naine viibis Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta kokku üheksa kalendripäeva. Välismaalasele määrati trahv ja koostati vabatahtlik ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Naine lahkus Venemaa Föderatsiooni.

30. novembril tunnistati PPA otsusega kehtetuks 1981. aastal sündinud Ukraina kodaniku mitmekordne D-liiki viisa. 2. detsembril koostas Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus mehele ettekirjutuse Eestist lahkumiseks mitte hiljem kui 9. detsembril.

2. detsembril kontrollis Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus koos Rakvere politseijaoskonna ametnikega Rakveres viibivaid välismaalasi. Tuvastati, et 1978. aastal sündinud Ukraina kodanikul ei olnud seaduslikku alust Eestis viibimiseks, kuna mehe D-liiki viisa oli PPA otsusega tunnistatud kehtetuks. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks mitte hiljem kui 9. detsembril.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

2. detsembril sai politsei teate, et Paides Ehitajate tänaval tõukas ja lõi 37-aastane mees oma 29-aastast elukaaslast.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

2. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Mere puiesteel asuvas meelelahutusasutuses lõi 38-aastane mees 25-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kehaline väärkohtlemine

1. detsembril sai politsei teate, et Tootsi alevis lõi 40-aastane mees oma 19-aastast elukaaslast.

Vargused

30. novembril sai politsei teate, et Pärnus Esplanaadi tänaval siseneti lukustamata ukse avamise teel korterisse, kust võeti kaasa sülearvuti, mängukonsool, seljakott ja muid asju. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 28-aastase mehe.

1. detsembril sai politsei teate, et 35-aastane mees varastas Pärnus Riia maanteel asuvast kauplusest alkohoolseid jooke. Mees peeti kaupluse turvatöötaja poolt kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Liiklusinfo 03.12.2018

Eelmise ööpäeva jooksul tabati 6 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Liiklusõnnetused

03.12.2018 kell 04.40 toimus liiklusõnnetus Võru linnas Jüri ja Piiri tänavate ristmikul, kus tänavahooldussõidukit Volvo FM9 juhtinud 62-aastane mees ei andnud peateele sõites teed sõiduautole Toyota Avensis, mida juhtis 43-aastane naine. Toyota juht toimetati Võru Haiglasse kontrolli.

03.12.2018 kella 13.25 paiku toimus liiklusõnnetus Lääne-Virumaal Haljala vallas Haljala-Käsmu mnt 18. kilomeetril, kus alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta 46-aastane mees sõitis sõiduautoga Saab 9-3 teelt välja kraavi. Juht toimetati Rakvere Haiglasse kontrolli.

03.12.2018 kell 13.47 toimus liiklusõnnetus Pärnumaal Lääneranna vallas Karuse-Kalli maantee 2. kilomeetril, kus sõiduautot Volkswagen Passat juhtinud 55-aastane naine kaotas libeda tee tõttu sõiduki üle kontrolli, sõitis vasakule teelt välja ning sõiduk rullus üle katuse. Sõiduki juht toimetati Haapsalu Haiglasse.

03.12.2018 kell 15.45 toimus liiklusõnnetus Tallinnas Pikri tn 10 juures, kus mööda õuealateed liikunud 36-aastase mehe juhitud sõidukile Toyota Proace astus ette jalakäija, 65-aastane naine. Jalakäija toimetati Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

03.12.2018 kell 16.00 toimus liiklusõnnetus TallinnasKadaka tee 56A juures, kus 24-aastane mees sõitis kaubikuga Opel Movano foori keelavat tuld eirates otsa vasakpöördel olnud sõiduautole Saab 900, mida juhtis 27-aastane mees. Saabis viibinud 59-astane naine toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

03.12.2018 kella 18.55 paiku toimus liiklusõnnetus Hiiumaal Kärdla-Käina maantee 3. kilomeetril, kus esialgsetel andmetel kaotas 56-aastane mees kontrolli haakega veoauto Volvo FH-440 üle, veok kaldus vastassuunavööndisse ning põrgas kokku vastu liikunud sõiduautoga Mitsubishi L200, mida juhtis 48-aastane mees. Volvo juht ning Mitsubishis viibinud 48-aastane naine toimetati Hiiumaa Haiglasse kontrolli. Mitsubishi juht hukkus sündmuskohal.

03.12.2018 kell 21.22 toimus liiklusõnnetus Ida-Virumaal Jõhvi vallas Jõhvi-Tartu-Valga mnt 5. kilomeetril, kus seni tuvastamata juht sõitis sõiduautoga Audi A6 külje pealt otsa peateel liikunud bussile SOR C9.5, mida juhtis 61-astane mees. Bussis viibinud 36-aastane naine ja 39-aastane mees toimetati Ida-Viru Keskhaiglasse. Audi A6 juht lahkus sündmuskohalt.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Detsembrist on talverehvid kohustuslikud. Kuid talverehvid ükski ei aita talvistel teedel püsida. Lisaks tuleb hoida pikivahet ja sõita kiirusel, mis on teeoludele vastavad.

Lisainformatsiooni liiklusõnnetuste kohta saab vastava piirkonna pressiesindaja käest. Kontaktid leiab https://www.politsei.ee/et/kommunikatsioonibueroo-kontaktid

PPA kliendiinfo numbril 612 3000



Allikas: Liiklusinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.