Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tamm Brüsselis: valgukultuuride viljelemist tuleb toetada (2019-01-28 14:47:45)


Maaeluminister Tarmo Tamm osaleb täna, 28. jaanuaril Brüsselis Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu istungil, kus põhipunktidest on päevakorras ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) reformipakett ja taimsete valgurikaste kultuuride kasvatamine Euroopa Liidus.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul peavad üle poole Euroopa Liidu liikmesriikidest oluliseks maaelu arengukava vahendite säilitamist järgmisel eelarveperioodil: "Seetõttu on ka Eesti liitunud Soome ja Sloveenia algatatud maaelu rahastamist käsitleva deklaratsiooniga."

Euroopa Komisjon esitleb kohtumisel aruannet taimsete valkude kasutuse arendamise kohta Euroopa Liidus. Valgurikkad kultuurid on eesistujariigi Rumeenia üks prioriteetseid teemasid. Tarmo Tamme sõnul on kohalikesse oludesse sobivate ning ettevõtete ja tarbija nõudlusele vastavate valgurikaste kultuuride sordiaretus väga oluline. "Euroopas on söödavalgu defitsiit. Leiame, et tuleviku ÜPP võiks rohkem aidata kaasa valgurikaste kultuuride levikule Euroopa Liidus," sõnas minister Tamm.

Lisaks annab Taani delegatsioon ülevaate antimikroobikumiresistentsuse (AMR) lahenduste rahvusvahelise keskuse asutamisest, et tugevdada AMRivastast võitlust eelkõige madala ja keskmise sissetulekuga riikides, ja Euroopa Komisjon tutvustab konverentsi "Aafrika seakatku tõrjumine Euroopa Liidust ning metssigade populatsiooni pikaajaline juhtimine" tulemusi. Viimane päevakorrapunkt on Slovakkia esitatud ühispöördumine komisjonilt kahetise kvaliteediga toodete teema hetkeseisu kirjelduse saamiseks.

Maaeluministrit saadavad nõukogu istungil toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai, kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann ning eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Madis Pärtel.

Allikas: Maaeluministeeriumi 28.01.2019 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.