Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn teeb korda Johann Voldemar Jannseni hauamonumendi (2019-04-03 08:12:18)



Kultuuripärandi restaureerimisega tegelev OÜ Mandragoraga alustas Tartu linnavalitsuse tellimusel Tartu Raadi kalmistul asuva Johann Voldemar Jannseni hauamonumendi restaureerimist.


Restaureerimistööde käigus korrastatakse Vanemuise Seltsi poolt Johann Voldemar Jannsenile püstitatud hauamonument ning hauaplatsil olevad ristid, nimesildid ja monumenti ümbritsev aed.

Restaureerimistööd saavad valmis mai keskpaigaks, mil Tartu ja Eesti avalikkus tähistab ajakirjaniku, koolmeistri ja rahvusliku liikumise juhi Johann Voldemar Jannseni 200. sünniaastapäeva. Suuremad sünniaastapäeva pidustused toimuvad Tartus 15. ja 16. mail k.a.

Jannseni mälestussammas avati pidulikult 1893. aastal. Hallist marmorist sambas asuvas õõnsuses seisab August Weizenbergi loodud Jannseni marmorbüst.

Johann Voldemar Jannsen sündis 16. mail 1819. a Vana-Vändras ja suri 13. juulil 1890. a Tartus.

Sellel kevadel restaureeritakse Tartu Raadi kalmistutel veel Eesti vaimuliku, kirjaniku ja laulupeotegelase Adalbert Hugo Willigerode, Eesti kirjamehe ja arsti Friedrich Robert Faehlmanni, kirjaniku Ado Reinvaldi hauaplatsid ja -monumendid. Samuti on alustatud koostöös Kõrgema Kunstikooliga Pallas Tartu Uus-Jaani kalmistul asuva helilooja ja laulupeotegelase Karl August Hermanni hauaplatsi ja monumendi korrastamist.

Fotogalerii (autor Ove Maidla):
www.tartu.ee/johann-voldemar-jannseni-hauamonumendi-korrastamine

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.