Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politseinikud kontrollisid liiklustalgutel enam kui tuhandet liiklusohtlikku kohta (2019-04-05 08:06:10)


4. aprilli varahommikul lõppenud liiklustalgute jooksul rahustasid politseinikud liiklust 1071 paigas üle Eesti. Keskmiselt fikseerisid politseinikud 84 rikkumist tunnis. Lisaks piirkiiruse ületamisele peeti kinni juhtimisõiguseta ja ka joobes roolikeerajaid.

Ööpäeva jooksul pidasid politseinikud üle Eesti kinni 2035 sõidukijuhti. 991 sõidukijuhi rikkumised olid kergemad ning nendega viisid politseinikud läbi vestluse lootuses, et inimene parandab oma käitumist rahatrahvita. Tõsisemate rikkumiste puhul määrati sõidukijuhtidele trahvid kiirmenetluse korras või alustati menetlust.

"Viimastel päevadel on jalakäijad, sealhulgas lapsed, saanud liikluses vigastada iga päev. Sellepärast palume autojuhte võtta ülekäigurajale lähenedes hoog maha ning veenduda, et jalakäija on teid märganud. Isegi kui eksib teine osapool, aitate oma hoolimisega elusid säästa," ütleb Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe. "Mõtteviis, et linna piires võib ületada kiirust 10 km/h võrra, peaks jääma minevikku."

Kullamäe lisab, et PPA tänab kõiki inimesi, kes andsid teada ohtlikest kohtadest, märkides neid talgute kaardile. "Täname ka kõiki korralikke liiklejaid, kes teevad endast kõik, et meie teedel oleks turvaline," sõnab Kullamäe.

Noppeid talgutest:

· Lääne prefektuuri politseinike sõnul on murekohaks endiselt möödasõidud praamikolonnidest ning liiklusrikkumised kohtades, kus on varem juhtunud raskeid liiklusõnnetusi. "See näitab suhtumist "minuga niikuinii ei juhtu midagi"," ütleb Pärnu politseijaoskonna patrulltalituse juht Henry Murumaa.

· Eile ennelõunal ennetas Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse välijuht Marek Vähi võimalikku traagilist liiklusõnnetust Tallinnas Kunderi tänaval. Vähi mõõtis koos kolleegiga kiirust, kui ühtäkki märkas pisipõnni, kes oli küll koos emaga, kuid väikesed kiired jalad viisid ta otsejoones "sebrale". Jalakäijatele põles sel ajal punane foorituli. Politseinik sööstis kiiresti teele ning kõik lõppes õnnelikult. Juhtum näitab ilmekalt, kui palju võib juhtuda paari sekundi jooksul.

· Lääne-Virumaal peatasid Rakvere politseijaoskonna politseinikud ühe kiirust ületanud juhi ning vestluse käigus selgus, et just tema oli liiklustalgute kaardile selle koha ära märkinud ja palunud politseil kohal olla. Politsei ei vedanud autojuhti alt.

· Ainus nende talgute jooksul fikseeritud piirkiiruse ületamine, kus sõideti lubatust kiiremini kui 61 km/h ja enam, leidis aset 3. aprillil kell 10.20 Rae vallas Järvekülas Raeküla teel. Kuna varasemaid kehtivaid rikkumisi Toyota roolis olnud mehel ei olnud, aresti ei rakendatud ja alustati väärteomenetlus. Sellist rikkumist võib karistada rahatrahviga summas kuni 1200 eurot, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kaheks aastaks.

· Paide patrullitalituse juht Halar Hallimäe sõnul peatati Järvamaal kaks sõidukit, mis ületasid kiirust 41-60 km/h. Neist üks põhjendas rikkumist sellega, et kiirustavat Tartusse kinno, teine aga arvas, et sõitis kiirteel. "Kurb on aga see, et isegi päeval, mil anname teada, et oleme suurendatud jõududega väljas ja keskendume kiirusele, leidub ikka juhte, kes võtavad riski ja ületavad kiirust, olles sellega liikluses suureks ohuks," sõnab Hallimäe.

2018. aastal toimunud liiklustalgutel kontrollisid politseinikud 1067 erinevat kohta ja pidasid kinni 1344 piirkiirust ületanud sõidukijuhti. 1063 rikkumise puhul piirdusid politseinikud toona vestlusega.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.