Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politseinikud kõrvaldasid Lääne-Virumaal kanepikasvatuse (2019-04-09 08:48:28)

Aprilli esimesel nädalal pidasid Ida prefektuuri politseinikud Lääne-Virumaal kinni kaks meest, keda on alust kahtlustada suures koguses kanepi käitlemises. Viru Ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja Viru Maakohtu loal võeti mehed kuni kaheks kuuks vahi alla.

Ida prefektuuri narkokuritegude talituse juhi Dmitri Kabanovi sõnul on tegu viimaste aastate jooksul suurima kanepikasvatusega, mis on Virumaal avastatud. "Mehed kasvatasid kanepit Lääne-Virumaal maapiirkonnas ühe vanas tööstushoones, mille kelder oli spetsiaalselt ümber ehitatud. Muuhulgas olid seal valgus- ja soojusseadmed. Läbiotsimisel võtsid politseinikud ära ligi pooltuhat erinevas kasvufaasis kanepitaime," sõnas Kabanov.

Kabanov lisas, et antud asja uurimises tehti koostööd Maksu- ja Tolliameti uurimisosakonnaga. "Uurimine on tegelikult veel alles algusjärgus ning mitmed asjaolud vajavad täpsustamist. Praeguses uurimisfaasis ei saa me kinnitada, kas ainet müüdi Eesti turul või mujal," selgitas Kabanov.

Politseinikud pidasid neljapäeval, 4. aprillil kahtlustatavatena kinni kaks meest. Nädalavahetusel taotles prokuratuur meeste vahistamist ning kohtu loal võeti mehed kuni kaheks kuuks vahi alla. 32- ja 33-aastased kahtlustatavad ei ole varasemalt kriminaalkorras karistatud.

Läbiotsimiste käigus võeti ära ligi 500 kanepitaime, ca kaks kilogrammi juba kuivatatud kanepit ja ligi 10 000 eurot sularaha. Esialgsel hinnangul võib kogu ära võetud narkoaine hind tänaval ulatuda umbes 200 000 euroni.

Viru Ringkonnaprokuratuuri prokurör Mari Luugi sõnul taotles ta kohtult meeste vahistamist, kuna hinnates seni tuvastatud asjaolusid ei ole välistatud see, et vabaduses viibides võivad nad jätkata kuritegude toimepanemist ja arvestades ka seni menetluse kestel tuvastatut oli vahistamise taotlemine vältimatu.

"Sellises mastaabis ja viisil kanepi kasvatuse avastamine ja likvideerimine annab narkootikumide ebaseadusliku käitlemisega tegelevatele inimestele väga selge ja ühese sõnumi -õiguskaitseorganid teevad sellise tegevuse paljastamisel jätkuvalt head tööd," lisas prokurör Mari Luuk.

Politsei palub inimestel, kellel on infot narkootikumide levitamise osas, sellest teada anda. "Virumaal võib helistada numbril 337 2345 või kirjutada ida.narkovihje@politsei.ee. Samuti võib helistada Hädaabinumbril 112 ja meile oma kahtlustest teada anda," teatas narkokuritegude talituse juht Dmitri Kabanov.

Kanep on Virumaa narkoturul kõige enam käideldav aine. Kui 2017. aastal võtsid politseinikud Virumaal ära kokku üle nelja kilo kanepit, siis eelmisel aastal võeti ära ligi 8,5 kilo.



Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.