Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 20. nädala eelinfo (2019-05-13 07:15:34)

Esmaspäev, 13. mai

· Kell 13:00 avatakse Tallinna Botaanikaaias looduskaitsekuu "Igaühe loodushoid". Elurikkuse toetamine on jõukohane igale elanikule, kui ta hindab pisut metsikumat linnaruumi ja maastikku, niidab vähem muru, ei põlga umbrohtu või kerget segadust - elurikkust ohustab liigne korraarmastus ja maastike ja aedade liiga "ilusaks" muutmine.
Avamisel saavad sõna keskkonnaminister
Rene Kokk, Tallinna Botaanikaaaia direktor Urve Sinijärv ja looduskaitseteadlane Avellina Helm. Antakse üle Eerik Kumari looduskaitsepreemia.
Ajakirjanikud on oodatud juba
kell 12:15 Tallinna Botaanikaaeda, et tutvuda linnamesilaste eluga ning kuidas ja kes saaks neid linnatingimustes pidada.


· 13.-14. mail külastavad Maa-ametit Kreeka rahandusministeeriumi spetsialistid, kes soovivad saada ülevaadet kinnisvara hindamise ja IT-süsteemide teemadel. Lisaks Maa-ameti spetsialistidele esinevad ettekannetega Eesti Kinnisvara Hindajate Ühingu, Rahandusministeeriumi, Maksu-ja Tolliameti, RIA ja KEMITi esindajad.



Kolmapäev, 15. mai

· Kell 10:30 algab Radisson Blu Hotel Olümpias (Liivalaia 33, Tallinn) on Läänemere III kalandusfoorum, mis keskendub rannakalanduse arengutele ja väljakutsetele.
Juttu tuleb Eesti rannakalanduse hetkeseisust, multifondide plussidest ja miinustest Rootsi rannakalanduses, väljakutsetest Taani rannakalanduses ning Eesti kalanduspiirkondade rõõmudest, muredest ja ootustest sektori vaates.
Kalandusfoorum korraldatakse Tartu Ülikooli Eesti Mereinstituudi kalanduse teabekeskuse, Eesti kalanduspiirkondade, Eesti Kalurite Liidu ja Eesti Kalaliidu koostöös.


Neljapäev, 16. mai

· Keskkonnaministeeriumi külastab OECD missioon, et hinnata Eesti majandusolukorda ja -arenguid. Seekord keskendutakse majandusteemade kõrval ka digiarengu ja tootlikkuse teemadele, ülevaade valmib lõplikult novembris. Alati on majandusaruandesse lisatud ka keskkonnaaspekte ning sel korral soovivad nad keskkonnaministeeriumis arutada rohekasvu (green growth) teemal. Kohtumisel osalevad asekantslerid Kaupo Heinma ja Kristi Klaas ning EL ja rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja Kerli Kiili.


· e-Eesti Esitluskeskuses avatakse Eesti riikliku satelliidiandmete keskuse ESTHub. Avamisel osaleb ka Euroopa Kosmoseagentuuri tegevdirektor Johann Dietrich Wörner. ESTHub valmis Maa-ameti, Keskkonnaministeeriumi, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, Ettevõtluse Arendamise SA ja Euroopa Kosmoseagentuuri koostöös.


· 16.-17. mail toimuvad Keskkonnaministeeriumis metsanduse arengukava huvirühmade arutelude II ploki kohtumised. Kohtumised toimuvad Keskkonnaministeeriumis ja aruteludeks on aega nähtud terved päevad.
Teemadeks on 16. mail metsade roll süsinikuringes, metsa tootlike funktsioonide säilitamine, metsade tervisliku seisundi ja elujõulisuse säilitamine ning metsanduse infrastruktuur. 17. mai teemadeks on elurikkuse ja metsamajanduse seosed ning metsamajanduse ruumiline kavandamine.


· Kell 16 toimub RMK Tallinna kontori aatriumis (Toompuiestee 24) Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna tudengite maketinäituse "PESA" avamine.

Reede, 17. mai

· Harjumaal Jägalas, Raplamaal Juurus ja Tartumaal Võõpstes on RMK metsaistutuspäev "Kliimakangelaste kokkutulek".


Laupäev, 18. mai

· Riigi Ilmateenistus tähistab oma 100. tegusemisaastat. Selleks puhuks on avatud ilmahuvilistele Tallinn-Harku aeroloogiajaam,Tartu-Tõravere aktinomeetriajaam ja Sürgaveres asuv ilmaradari torn. Viimase kahe koha külastused kuuluvad ka Muuseumiöö programmi. Kuna külastusgruppide suurused on limiteeritud, on külaskäiguks vajalik eelregistreerimine: https://www.keskkonnaagentuur.ee/et/node/3063

Oodatud on inimesed koos peredega.

· Muuseumiööl on loodusmuuseum avatud kell 17-23
18. mail avavad muuseumid ja teised mäluasutused oma uksed tavapärasest hilisemal ajal ja tasuta, et tähistada üle-euroopalist muuseumiööd. Eesti Loodusmuuseum on Muuseumiööl külastajatele tasuta avatud kell 17.00-23.00.


· Muuseumiöö raames toimuvad erinevad üritused RMK Lahemaa rahvuspargi, Pähni ja Oandu külastuskeskustes.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.