Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 37. nädala eelinfo (2019-09-09 08:01:04)

Esmaspäev, 9. september

· 9.-10. septembrini osaleb Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Herki Tuus Helsingis Euroopa Liidu kalandusdirektorite mitteametlikul kohtumisel. Arutuse all on ELi ühise kalanduspoliitika tõhusamaks muutmine.

·
Algab registreerimine RMK külastuskeskuste sügisprogrammidele. Tutvuda saab programmidega RMK kodulehel: http://www.loodusegakoos.ee/metsakool


Kolmapäev, 11. september

· Kell 11 algab Keskkonnainvesteeringute Keskuse tänavavavalgustuse uuendamise taotlusvooru infopäev Tallinnas hotellis Euroopa (Paadi 5). Toetust jagatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist ning meetme töötas välja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.

· 11. septembril pannakse Tartus Dorpati Hotelli- ja konverentsikeskuses punkt 2017. aastal alanud Interreg Est-Lat programmi projektile GURINIMAS. Läti ja Eesti ülikoolide teadlased hindasid lämmastiku kogust keskkonnas ning koostasid riikide lämmastikubilansi - see on aluseks soovituste tegemiseks Eesti ja Läti veekogude, sh Liivi lahe eutrofeerumise vähendamiseks. Sama projekti tulemused võetakse 13. septembril konverentsiga kokku ka Riias.

Reede, 13. september

· Kell 17 on Keskkonnainvesteeringute Keskuse soojamajanduse taotlusvooru tähtaeg. Toetust antakse kaugkütte soojustorustike renoveerimiseks ja selleks täiendavate ühenduste loomiseks, kaugküttekatelde renoveerimiseks ning uue kaugküttesüsteemi rajamiseks. Toetust jagatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist ning meetme töötas välja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.

· Algusega kell 14.00 toimub Tolkuse ja Maasika rabas soode taastamise teemapäev kogunemisega Rannametsa-Tolkuse looduse õpperaja parklas. Päeva jooksul annavad RMK looduskaitseosakonna spetsialist Priit Voolaid ja Eesti Maaülikooli loodusturismi lektor Marika Kose vastuse küsimusele, milleks on soode taastamine vajalik ja kui kaua võtab taastumisprotsess aega. Oodatud on kõik huvilised, kellele läheb korda meie soode ja rabade olukord ja käekäik. Osalejatel palume jalga panna kummikud.

Laupäev, 14. september

· Laupäeval algusega kell 11.00 toimub Järvamaal Rassi külas Tõrvaaugu XXVI metsa- ja matkapäev. Metsapäeval näeme, kuidas aeti vanasti tõrva, saab osaleda mitmesugustel metsanduslikel võistlustel ja metsamatkal. Avatud on seenenäitus ning Külli Kalamees-Pani annab nõu, milliseid seeni tasub korjata. Huvitavat tegevust jagub nii suurtele kui väikestele.
Osavõtust teada anda hiljemalt 10. septembriks telefonil 505 3401 või e-posti aadressil
elor.ilmet@rmk.ee.

· Laupäeval ja pühapäeval, 14.-15. septembril ajavahemikul kella 10.00-18.00 on Sagadi looduskoolis avatud traditsiooniline Sagadi seenenäitus, kus on esitletud huvitavad seeneleiud Lahemaa metsadest. Seenenäitust saab mõlemal päeval uudistada metsamuuseumi ees. Kohal on looduskooli juhendajad, kes huvilistele nõuandeid jagavad ning võimalusel näitusekülastajate poolt kaasa toodud seeni määrata aitavad.

Pühapäev, 15. september

· 15. septembril toimub esimene Eesti Loodusmuuseumi Seenefestival
15. septembril kell 12-18 toimub esimest korda Laial tänaval Eesti Loodusmuuseumi Seenefestival. Festivalipäeva täidavad töötoad, vestlused ja arutelud, avatud on seene-kirjanduse ja seenelkäigu inventari müügipunktid ning erinevad toitlustajad pakuvad rikkalikke seenetoite. Kogu perele mõeldud Seenefestival avab loodusmuuseumi traditsioonilise seenenäituse, mis tänavu kestab rekordilised 15 päeva.

· 15. septembril alates kella 12.00 on kõik oodatud Taevaskodade matkarajale, kus toimub seenepäev ja -näitus. Päeva jooksul saab osaleda seeneretkel ning degusteerida seentest valmistatud toite. Avatud ka pop-up metsakohvik. Vajalik eelregistreerumine telefonil 676 7122 või e-postil info.kiidjarve@rmk.ee.

· Eesti Loodusmuuseumi traditsiooniline seenenäitus on tänavu rekordpikk
15.-29. septembril on Eesti Loodusmuuseumi hoovis taas avatud igasügisene seenenäitus. Tänavu rekordilised 15 päeva kestval väljapanekul on eksponeeritud nii söödavad, mittesöödavad, tinglikult söödavad kui ka mürgised seeneliigid ning eraldi fookuses on seene osade tundma õppimine ja seente pildistamine.

Allikas: Keskonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.