Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tootmiskohustusega seotud toetused suurenevad järgmisel aastal 173 000 euro võrra (2019-11-15 00:23:54)

 

Maaeluministeerium saatis kooskõlastusringile kaks tootmiskohustusega seotud otsetoetuste eelnõud. Toetuste kogumahuks on kavandatud 6,3 miljonit eurot ning selle raames on võimalik 2020. aastal taotleda piimalehma ning puu- ja köögivilja kasvatamise otsetoetust, samuti jätkub väikepõllumeeste toetamine.

"Uue algatusena oleme näinud ette eraldi toetusskeemi saarte piimatootjatele, et luua neile senisest võrdsemad ja õiglasemad konkurentsitingimused. Edaspidi oleme kavandanud siduda toetustasemed veelgi enam piirkondlike tingimustega, sealhulgas vähemviljakate aladega," ütles maaeluminister Mart Järvik. "Kuna puu- ja köögiviljasektoris on täna palju kasutamata potentsiaali ning selleks, et oluliselt suurendada kohalike värskete aiasaaduste tootmist, jätkame ka aiandussektori toetamist," lisas Järvik.

Piimalehma kasvatamise otsetoetusi saab taotleda Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametis (PRIA) 2.21. märtsini. Puu- ja köögivilja kasvatamise otsetoetuse taotlemiseks saab esitada taotluse 2.21. maini. Väikepõllumajandustootjate kavas osalemine jätkub automaatselt, kuid lahkumiseks on vajalik PRIAt teavitada. Täpsemad tingimused on sätestatud toetuste määrustes.

Piimalehma kasvatamise otsetoetuse eelarve on 4,3 miljonit eurot, piimalehma kasvatamise otsetoetusel saartel 1,5 miljonit eurot ning puu- ja köögivilja kasvatamise otsetoetusel 0,5 miljonit eurot. Väikepõllumajandustootja toetuse summa taotleja kohta on sõltuvalt tema taotletud otsetoetustest kuni 1250 eurot.

Eelnõud on leitavad eelnõude infosüsteemist:

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 14.11.19 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.