Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu huviharidus teeb eriolukorras digipööret (2020-04-15 08:35:34)

Tartu linna kultuuriosakond küsitles Tartu erahuvikoole ja huvitegevuse ühinguid nende tegutsemise kohta eriolukorra ajal. Selgus, et enam kui pooled ühingud jätkasid märtsi teisel poolel tegevust ja aprillis kavatseb tegutseda kolmveerand.

Optimistlikumad vastajad rõhutasid, et eriolukord on andnud tõuke digivahendite kasutuselevõtuks. Virtuaaltunde näevad mitmed ühingud uue lahendusena, mis edaspidi püsivalt kasutusse võtta, sest koolinoortele online-tunnid meeldivad. Üks muusikavaldkonna esindaja arvas: "Näeme õpetajatena, kui palju areneb seoses e-õppega õpilaste vastutustunne. Lapsed on palju iseseisvamad ja altimad leidma vastuseid, lahendusi, et ennast ise aidata kogu õpiprotsessis."

Tantsukoolid on loonud koduõppe lehekülgi, kus tantsuklasside kaupa jagatakse iganädalaselt juhiseid ja õppevideosid. Koorid viivad proove läbi internetikeskkonnas. Treenerid kasutavad võimalust teha videotreeninguid ja anda individuaalseid ülesandeid. Töökeskkondadena nimetati eri valdkondades ära Skype, Zoom, Sportlyzer, Google Hangouts Meet, Google Classroom, Stuudium jt.

Ühe väikese erakooli juht kirjutas: "Tegevus toimub, kuid lepime sellega, et praegu ei saa me olla tulemustele orienteeritud. Oleme eesmärgiks seadnud iga lapsega huvi äratava ja rõõmsat meeleolu hoidva individuaalse suhtluse." Rohkearvulisema osalejate arvuga erahuvikoolid ja huvitegevuse ühingud korraldavad iganädalasi veebiseminare või digivestlusi suurematele gruppidele korraga.

Tegutsemise on eriolukorra ajaks täielikult peatanud ligikaudu neljandik erahuvihariduse ja -huvitegevuse pakkujatest. Põhjendustena tuuakse esile, et töö on ette nähtud kontakttunnina ning seda ootavad ka lapsevanemad, kasutada ei saa tavapäraseid treeningpaiku ja luua silmast silma kohtumistel sündivat loomingulist väärtust.

Küsitlusele vastas 78 organisatsiooni, mille tegevustes osaleb ligikaudu 14 500 huvilist. Kokku tegutseb Tartus ligikaudu 180 huvihariduse ja huvitegevuse pakkujat. Küsitluse tulemustega saab tutvuda Tartu linna kodulehel aadressil https://www.tartu.ee/pilv/s/efFqnvmqzgTxkFr.

Kultuuriosakonna juhataja Marleen Viidul sõnul viiakse küsitlus läbi iga eriolukorra kuu lõpus, et vajadusel ja võimalusel kavandada linnavalitsuse poolne tugimeede erahuvihariduse ja-tegevuse võrgustiku säilimiseks Tartus. Tugimeetme loomise ja rakendamise osas tehakse otsus pärast eriolukorra lõppemist. Kuna ligikaudu 92 % Tartu huvikoolides õppijatest ja 44 % huviringides käijatest osaleb just mittetulundusühingute korraldatud tegevuses, pöörab linnavalitsus erasektori partnerite elujõule suurt tähelepanu.



Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.