Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA alustab ammlehma kasvatamise ja ute kasvatamise üleminekutoetuste väljamaksmist (2020-06-16 09:27:21)

15. juunil alustas PRIA ammlehma kasvatamise üleminekutoetuse (AMM) väljamaksmisega. Ute kasvatamise üleminekutoetuse (UTT) maksete tegemist alustatakse 16. juunil. Eesmärgiks on kõik väljamaksed klientidele ära teha hiljemalt jaanipäevaks.

Tanel Trell, PRIA otsetoetuste osakonna juhataja: "Teame, et PRIA poolt makstavad toetused on põllumeeste jaoks elutähtsad ja teeme kõik endast oleneva, et põllumeeste ootusi täita. 28. mail alustatud ute, piima ja veise üleminekutoetuse väljamaksed on kõik juba jõudnud meie klientideni ning püüame ka AMM ja UTT puhul toetused võimalikult kiiresti välja maksta."

Ammlehma kasvatamise ja ute kasvatamise üleminekutoetuste saajaid on tänase seisuga kokku 2162. Ammlehma kasvatamise üleminekutoetust saavad 1498 taotlejat summas 1 058 957 eurot ja ute kasvatamise üleminekutoetust saavad 664 taotlejat summas 277 928 eurot.

Loomakasvatuse üleminekutoetusi rahastatakse Eesti riigieelarvest. AMM ja UTT toetuste ühikumäärad kinnitas PRIA 10. juunil 2020. a lähtudes toetuseliigi jaoks eraldatud eelarvest ning nõuetekohastest taotlustest.

AMM ja UTT ühikumäärad 2020:

  • ammlehma kasvatamise üleminekutoetus 22,44 €;

  • ute kasvatamise üleminekutoetus 7,00 €.

Iga liiki toetus laekub taotleja kontole eraldi maksena. Makse sisu ja raha laekumise eeldatava aja kohta saab toetuse ootaja infot e-PRIAst. Andmed määratud toetuste kohta avaldatakse ka PRIA kodulehel toetuse leheküljel. Füüsilise isikuna toetuse taotlejatelt peab PRIA määratavalt summalt kinni tulumaksu.

Üleminekutoetustega koos sai taotleda ka piimalehma kasvatamise otsetoetust. Selle toetuse ühikumäära otsustab PRIA 1. detsembriks 2020. a.



Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti pressiteade




Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.