Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ukrainast saabuvatele töötajatele tehakse Tallinna lennujaamas koroonaviiruse test (2020-07-22 08:52:56)


Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja tänane erilend toob Eestisse põllumajandussektoris hädavajalikud välistöötajad Ukrainast, keda tuleb vastavalt valitsuse korraldusele enne tööle asumist kaks korda testida ja kes peavad Eestisse saabumisel viibima 14 päeva karantiinis. Eesti valitsus lubab Ukraina välistöötajaid Eestisse alates 6. juulist.

"Lehmad vajavad lüpsmist ja põllumajandustööd tegemist, mistõttu vajavad paljud Eesti ettevõtted abikäsi piiri tagant. Kuna liinilende Ukraina ja Eesti vahel praegu ei toimu ja riikide vaheline liikumine on raskendatud, siis korraldame tööandjate palvel tellimuslennu, et Eesti põllumajandusettevõtete jaoks vajalikud töötajad saaksid Eestisse tulla. Eestisse saabuva ligi 170 töötaja hulgas on peamiselt loomakasvatusse ja aiandusse tööle siirduvad inimesed, kuid on ka töötajaid teistelt elualadelt," selgitas põllumajanduskoja juhatuse liige Vahur Tõnissoo.

"Meie jaoks on väga oluline, et Ukraina töötajate Eestisse tulemisel järgitaks kõiki tervisenõudeid ning testimisega hoiame ära viiruse võimaliku Eestisse toomise. Lennule ei lubata haigusnähtudega isikuid. Lennuettevõte annab reisijatele maskid, mida tuleb kanda kogu reisi aja. Korraldame koostöös meditsiinilaboriga SYNLAB Eesti saabujatele Tallinna lennujaamas koroonaviiruse SARS-CoV-2 testimise. Erilennult saabujatele tulevad lennujaama vastu tööandjate esindajad, kes tagavad töötajate transpordi Eesti majutuskohta ja karantiininõude täitmise," ütles Tõnissoo.

Erilennu korraldamisel on põllumajanduskoda teinud igakülgset koostööd Politsei- ja Piirivalveameti, Maksu- ja Tolliameti ning teiste ametkondaega. Meditsiinilabor SYNLAB Eesti ehitas Tallinna lennujaama ajutise testimispunkti, kus kõigilt välistöölistelt võetakse väljaõppinud meedikute poolt koheselt koroonaviiruse võimalikuks avastamiseks ninaneelu proov. Proovid transpordib SYNLAB kohe oma Tallinna molekulaardiagnostika laborisse, kust proovide tulemused jõuavad proovi andjate nõusolekul Eesti tööandjateni homme, st kolmapäeva hommikul.

Laboris määratakse koroonaviiruse aktiivset olemasolu ninaneelu proovist PCR meetodil (viiruse RNA määramine), mis on haiguse diagnoosimisel ja nakkusjuhtumite avastamisel hetkel kõige usaldusväärsem Maailma Terviseorganisatsiooni WHO soovitatud meetod.

Tõnissoo kinnitusel võetakse koroonaviiruse proov uuesti tulenevalt haiguse iseloomust ja vastavalt valitsuse korraldusele karantiini lõpus. Kordusproovi andmise garanteerivad tööandjad üle Eesti, kasutades selleks lähimat koroonaproovide andmise kohta. Mõlema proovi eest maksavad välistöölised kutsunud tööandjad.

TAUST:

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda valis testimise partneriks SYNLAB Eesti, kes on olnud Terviseametile ja riigile kiire reageerimisega ja suurim koroonaviiruse teste tegev labor. Laboris kasutatav diagnostika põhineb reaalaja PCR meetodil, kasutades WHO protokolli ja kontrollmaterjale (sama test ja metoodika, mida kasutab Terviseamet ja riigihaiglad).

Viiruse RNA määramine on nii Eestis kui kogu maailmas kasutusel COVID-19 esmaseks diagnoosimiseks ja nakkuslike juhtumite avastamiseks. Testi kasuks räägib võimalus avastada viiruse olemasolu juba varajases staadiumis, mis aitab koheselt karantiini rakendada. Teine eelis on usaldusväärne tulemus.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.