Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-11-24 08:17:26)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti 140 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 50 varavastast kuritegu, sealhulgas 22 vargust (eluruumidest kaks, sõidukitest kaks). Registreeriti 14 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 19 inimest. Tabati 45 alkoholijoobes sõidukijuhti ja kuus narkojoobes sõidukijuhti.

PÕHJA PREFEKTUUR


Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

20. novembril teatati, et Kesklinnas Masina tänaval hostelis ründas 41-aastane mees 35-aastast naist. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

21. novembril teatati, et Energia tänaval asuvas korteris läks 42-aastane naine kallale oma endisele elukaaslasele, 35-aastasele mehele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Naine peeti politseinike poolt kinni.

21. novembril teatati peretülist Majaka tänaval, mille käigus läks 39-aastane mees kallale 39-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni.

21. novembril teatati kaklusest Betooni tänaval, mille käigus tekitasid 27-aastane mees ja 30-aastane mees valu ja kehavigastusi 18-aastasele naisele ja 19-aastasele mehele. Ründajad peeti politseinike poolt kinni.

21. novembril teatati, et Kaupmehe tänaval läks 18-aastane naine kallale 25-aastasele mehele.

21. novembril teatati peretülist Mahla tänaval, mille käigus läks 45-aastane naine kallale oma pereliikmele, 67-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Ründaja peeti politseinike poolt kinni.

21. novembril teatati peretülist Raadiku tänaval asuvas korteris, mille käigus läks 48-aastane mees kallale 36-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusil. Peksmise juures viibisid alaealised lapsed. Mees peeti politseinike poolt kinni.

21. novembril teatati konfliktist Endla tänaval asuvas meelelahutusasutuses, mille käigus läks 39-aastane mees kallale 18-aastasele mehele, põhjustades talle valu.

22. novembril teatati, et Lasnamäe linnaosas Mahtra tänaval korteris toimus konflikt elukaaslaste vahel, mille käigus lõi 41-aastane mees 38-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

22. novembril teatati, et Haabersti linnaosas Õismäe teel korteris tekitas 30-aastane naine füüsilist valu ja kehavigastusi enda elukaaslasele, 32-aastasele mehele. Politsei pidas naise kinni.

Vargus
22. novembril teatati, et ajavahemikul 20.-22. november varastati Haabersti linnaosas maja garaažist lukustatud jalgratas. Vargusega tekitatud kahju ligi 3000 eurot.

Kelmused

20. novembril alustati menetlus juhtumis, kus 64-aastasele mehele helistas vene keelt kõnelev mees ja pakkus võimalust internetis raha teenida kaubeldes aktsiaturgudel maakleri vahendusel. Selleks võimaldas kannatanu kaugjuurdepääsu enda arvutile ja kandis 1000 eurot ettevõtte kontole. Kuid tegelikult raha tagasi ei saa ning nõutakse juurdemakseid erinevatel ettekäänetel.

20. novembril alustati menetlus juhtumis, kus 45-aastasele naisele helistas väidetav pangatöötaja, kes ütles, et naise arvelduskontol on toimunud pettus ja see tuleks blokeerida. Teenindaja palus selleks naise kasutajatunnust ja PIN-koodi. Hiljem selgus, et tegu oli kelmiga ning kannatanu kontolt oli tehtud ülekanne summas 565 eurot.

20. novembril alustati menetlus juhtumis, kus 52-aastasele naisele helistas väidetav pangatöötaja, kes ütles, et naise pangakontolt üritab keegi raha võtta ja selleks et toimingut vältida, oleks vaja kontole panna topelt kaitse. Selleks andis naine telefoni teel oma kasutajatunnuse ja paroolid. Hiljem selgus, et tegu oli kelmiga ja kannatanu kontolt oli tehtud ülekanne summas 770 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

20. novembril teatati, et Maardus lõi 74-aastane mees talle tuttavat 18-aastast noormeest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

21. novembril teatati, et Maardus peksis 25-aastane mees oma elukaaslast, 55-aastast naist, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni. Nii ohver kui peksja olid alkoholijoobes.

22. novembril teatati, et Jõelähtme vallas toimus kaklus joobes sõprade, 52-aastase ja 45-aastase mehe vahel. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

20. novembril teatati, et Rae külas on sõiduautost varastatud sülearvuti. Kahjusumma on selgitamisel.

20. novembril teatati, et Maardus kinniselt territooriumilt varastati sõidukist kütust ja ühe masina aku. Kahju 1000 eurot.

20. novembril teatati, et Peetris kortermaja koridorist varastati jalgratas. Kahju 700 eurot.

21. novembril teatati, et Tabasalu alevis asuvast ehitusjärgus majast varastati tööriistu ja isiklikke asju. Kahjusumma ligikaudu 1500 eurot.

Kelmus

21. novembril alustati menetlust selles, et 66-aastasele mehele helistati Swedbanki telefoninumbrilt ja öeldi, et tema kontolt tehakse kahtlast tehingut. Selle blokeerimiseks ja kontole kaitse panemiseks ütles mees oma pin-kalkulaatori paroolid. Hiljem avastas mees, et tema kontolt on tehtud Läti panka ülekanne summas 10 000 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab informatsiooni Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult Marie Aavalt, marie.aava@prokuratuur.ee, 53093111.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

21. novembril teatati politseile, et Tapal lõi eramus 46-aastane mees teist meest ja naist, kes said viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

22. novembril teatati politseile, et Narva-Jõesuus ähvardas joobes 43-aastane mees noaga bussisõitjad. Juhtunu käigus keegi viga ei saanud ja politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised

20. novembril teatati politseile, et Narvas Pähklimäe tänava korteris ründas 33-aastane mees oma endist elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

20. novembril teatati politseile, et Narvas Rahu tänava korteris tõukas 49-aastane mees naist, tekitades talle füüsilist valu. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel Järveküla tee maja juures lõi naine 36-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20. novembril teatati politseile, et Jõhvis Sõpruse tänava korteris ründas 35-aastane mees oma endist elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

21. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel Mõisa tee korteris lõi 41-aastane mees teist meest, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

21. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas Energia tänava korteris lõi 18-aastane mees oma elukaaslast ja teist naist, tekitades kannatanutele füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

21. novembril teatati politseile, et Narvas P. Kerese tänava korteris lõi 25-aastane mees tüli käigus naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

21. novembril teatati politseile, et Lüganuse aleviku korteris lõi 43-aastane mees oma abikaasat, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

21. novembril teatati politseile, et Alutaguse vallas peretüli käigus lõi 28-aastane mees oma elukaaslast, tekitades talle füüsilist valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Asja omavoliline kasutamine

21. novembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas kasutati 46-aastase naise autot Toyota ilma omaniku loata. Politsei leidis ärandatud sõiduki üles ning pidas 42-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

21. novembril teatati politseile, et Narvas ärandati Raudtee tänaval pargitud puksiirauto Mercedes-Benz. Kahju on 14000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

22. novembril teatati politseile, et Narvas ärandati Joala tänava maja juurest pargitud sõiduauto Volkswagen Passat. Politsei leidis ärandatud sõiduki üles ning tagastas omanikule.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot Viru Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria Gonjakilt (maria.gonjak@prokuratuur.ee).

Juhtumid piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 20. novembril kella 01.20 ajal Eestisse sisenemisel kahte Ukraina kodanikku. Kuna meestel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati neil riiki sisenemine, väljastati sisenemiskeelud ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 20. novembril kella 15.10 ajal Eestisse sisenemisel kahte Ukraina kodanikku. Kuna meestel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati neil riiki sisenemine, väljastati sisenemiskeelud ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 20. novembril kella 10.10 ajal Eestist väljumisel Valgevene Vabariigi kodanikku, kes viibis Eestis ühe päeva seadusliku aluseta. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 21. novembril kella 15.10 ajal Eestist väljumisel Vene Föderatsiooni kodanikku, kes viibis Eestis seadusliku aluseta. Mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 22. novembril kella 01.00 ajal Eestisse sisenemisel Vene Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati tal riiki sisenemine, väljastati sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 22. novembril kella 01.00 ajal Eestisse sisenemisel Vene Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati tal riiki sisenemine, väljastati sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

Politseile laekus teade, et Mustvee vallas murti sisse noortekeskusesse, kust varastati Ordi sülearvuti protsessor. Vargusega tekitatud kahju on 557 eurot.

Põlvamaa

Vargus

21. novembril peeti Põlvas Jaama tänava kaupluses kinni mees, kes püüdis poest lahkuda kauba eest tasumata. Mehe käest leitud riideesemed tagastati rikkumata kujul kauplusele. Politsei toimetas 26-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana politseijaoskonda.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

20. novembril sai politsei väljakutse Tartus Muru tänavale, kus joobes 51-aastane mees oli tüli käigus löönud oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni ning toimetas ta esmalt kainenema. Naine meedikute abi ei vajanud.

Ööl vastu 20. novembrit puhkes Tartus Võru tänava korteris elukaaslaste vahel tüli, mille käigus joobes 34-aastane mees lõi oma naist. Meedikud andsid naisele esmaabi kohapeal. Politsei pidas mehe kinni ning viis ta esmalt kainenema.

Vargus

Politseile laekus teade, et Peipsiääre vallas varastati tööriistakott koos tööriistadega. Kahju on 300 eurot.

Kelmus

Politseile laekus teade, et 60-aastase Tartumaal elava mehe nimele on loodud libakonto, mille kaudu on tema teadmata vormistatud kaks järelmaksulepingut kahe telefoni ja sülearvuti ostuks. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Valgamaa

Omavoliline sissetung

21. novembril teatati politseile, et Otepää vallas sisenesid kaks meest võõrasse tallu ning küsisid majaperemehe lähituttava järgi. Kuivõrd otsitavat meest talus ei viibinud, vaatasid võõrad mehed majas ringi ning võtsid majaperemehele kuuluvast rahakotist ning karbist ära 1025 eurot ning lahkusid seejärel. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud.

Kehaline väärkohtlemine

20. novembri õhtul teatati politseile, et Valga vallas püüdis 26-aastane naine takistada purjus elukaaslasel autoga sõitu minemast, mispeale mees ägestus ning naist ründas. Sündmuskohale kutsutud politseinikud pidasid mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viisid ta esmalt kainenema. Naine meedikute abi ei vajanud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot Lõuna Ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult Maria Gonjakilt telefonil 55638780 või e-posti aadressil maria.gonjak@prokuratuur.ee

Juhtumid piiril

20. novembril kella 9.30 ajal avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kontrollitud Poola numbrimärgiga Daf veokist kiirusmõõteseadet avastava või selle tööd häiriva seadme ehk antiradari, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud.

20. novembril koostati Lõuna prefektuuris ettekirjutus Eestist lahkumiseks 33-aastasele Ukraina kodanikule, kes oli Eesti vabariigis seadusliku aluseta viibinud 20 päeva. Lisaks ettekirjutusele määrati naisele rikkumise eest ka rahatrahv.

22. novembril tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Asja omavolilised kasutamised

21. novembril sai politsei teate, et Haapsalus siseneti omaniku loata elumaja ette pargitud sõiduautosse Audi, mida üritati omavoliliselt kasutada. Tegu jäi lõpule viimata.

21. novembril sai politsei teate, et 21. novembril sai politsei teate, et Haapsalus siseneti omaniku loata elumaja ette pargitud sõiduautosse Volkswagen, mida üritati omavoliliselt kasutada. Tegu jäi lõpule viimata.

Kehaline väärkohtlemine

20. novembril sai politsei teate, et Haapsalus lõi alkoholi tarvitanud 46-aastane mees korteris oma 48-aastast abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

21. novembril sai politsei teate, et Pärnus ründas alkoholi tarvitanud 31-aastane mees oma 35-aastast elukaaslast, kes sai viga.

Kelmus

20. novembril alustati kriminaalmenetlust selles, et läinud aasta novembrikuus sai Pärnus elav 39-aastane naine e-posti teel kirja, milles öeldi, et talle on annetatud suur summa raha, mille kättesaamiseks paluti tal erinevaid rahasummasid kanda välismaistele pangakontodele ja krüptoraha kontodele. Naine ei ole tänaseni saanud annetust ja tagastatud ei ole ka selle kättesaamiseks tasutud raha. Kahju tekitati ligi 20 000 eurot.

Raplamaa

Omavoliline sissetung ja lahkumisnõude täitmata jätmine

22. novembril sai politsei teate, et Rapla vallas on novembrikuu jooksul omaniku loata sisenetud suvemajja ja selle kõrvalhoonetesse. Tekitatud kahju on selgitamisel.

Saaremaa

Vargus

20. novembril alustati kriminaalmenetlust selles, et Kuressaares Sõrve teel varastati novembrikuu jooksul elektrikarjuse seadmeid. Vargusega tekitati kahju ligi 500 eurot.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.